cannonbang Skrevet July 17, 2012 Rapporter Share Skrevet July 17, 2012 hei Lenge siden jeg har laga egen tråd nå. Jeg kjøpte en pose billigreker på Kiwi i går som jeg behandla på min egen måe for å få de litt bedre, og kom til å tenke at kanskje andre kunne ha bruk for denne metoden . Disse rekene er for det første kokt med mye mindre salt enn ferskreker for at de skal tåle frysing bedre. Derfor er første trinn å salte de litt. Tøm rekene i en stor bolle eller balje, og strø salt på de nens de er frosne. Ca to spiseskjeer pr kg er passe. Strø på litt om gangen, og vend rekene med hånda eller en sleiv slik at saltet blir fordelt på alle, Hvis man vil ha de godt saltet, bruk litt mer salt, dette er en smaksak. Ta så ei rist eller et brett (langpanna fra stekeovnen med rist oppi er prefekt) og legg ei avis oppå.Strø rekene på avisa i et jevnt lag, og sett brettet på kjøkkenbenken kjøkkenbordet eller lignende. Jeg setter det på fryserlokket. Sett ei bordvifte et lite stykke fra brettet, og tilt denne nedover så den blåser luft på rekene. Dette tiner dem samtidig som at de tørker litt opp, og de blir faste i kjøttet og skallet blir sprøere slik at de blir mye lettere å rense Håper dette kan være til nytte for noen, og i så fall, god apetitt Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Jon-Eirik Brobak Skrevet July 17, 2012 Rapporter Share Skrevet July 17, 2012 haha, trodde det va til agn eg lurte på koffor i all verden fisken vil ha mer salt på Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
cannonbang Skrevet July 17, 2012 Forfatter Rapporter Share Skrevet July 17, 2012 (endret) Hei igjen Ser jeg kunne presisert dette litt bedre i trådtittelen, men får ikke gjort noe med det nå. Det er for å få de bedre til å spise. Men salter du de godt nok, kan det hende du sår saltfisk på de Endret July 17, 2012 av cannonbang Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.