Brosmebeistet Skrevet August 11, 2012 Rapporter Share Skrevet August 11, 2012 Etter å ha spist blekksprut/calamari i Hellas er nå tiden inne for å forsøke å fiske aktivt etter de aktuelle artene her hjemme. Både til agn og matauk. Har en plan om nattefiske med selvlysende slange tredd på vanlig gummimakk kroker. Det er nr 1. Er det noen som har andre tips eller forslag til fisketeknikk? Selv har jeg ikke erfaring i det hele tatt med denne typen fiske. Har noen fått noe akkar på Vestlandet i det siste? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
2Fish Skrevet August 11, 2012 Rapporter Share Skrevet August 11, 2012 http://www.squidfishing.com.au/squid_fishing_pics/squid_jig.jpg Disse er populære i utlandet hvertfall. En treblekrok i enden med mange mottakløse kroker. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
BanJon Skrevet August 11, 2012 Rapporter Share Skrevet August 11, 2012 Sjelden vært noe problem å treffe på åttearmet på Vestlandet i alle fall, på alle dypder. Har fått på opphenger, opphenger med makrell, flapper, Storm jigg, Savagear jigg osv Har truffet på de i alle vannlag og uavhengig om det har vært dagtid eller kveldstid. Kjennetegnes ved at det brått blir tungt og du har i noen sekunder trua på veldig ålreit glassvar. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Rage Skrevet August 12, 2012 Rapporter Share Skrevet August 12, 2012 Jeg har fått blekksprut på bom og på søkke før. De er veldig glade i røde søkker... Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Brosmebeistet Skrevet August 12, 2012 Forfatter Rapporter Share Skrevet August 12, 2012 Jeg har fått blekksprut på bom og på søkke før. De er veldig glade i røde søkker... Hva dybde har de tatt på? Og ikke minst, var det akkar eller en annen type? Selv har jeg aldri fått noen før. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Maritim Skrevet August 12, 2012 Rapporter Share Skrevet August 12, 2012 Hva dybde har de tatt på? Og ikke minst, var det akkar eller en annen type? Selv har jeg aldri fått noen før. Virker som det har blitt mer av 8-arma blekksprut i fjordene på vestlandet. Jeg får de somregel på agn når jeg fisker på bånn fra 30-300m dyp. Årstid virker ikke som det har noe å si. Ti-arma (akkar) er lenge siden jeg har fått, men den opptrer i alle vannlag og tas lett på sluk e.l. Når du tilbereder blekkiser bør du slippe den i fosskokende vann i 30 sekunder, og deretter over i isvann. Så kan du fritere eller grille. Men husk høy varme og kort tilberedningstid. Skitt fiske og bon apetitt! Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Rage Skrevet August 13, 2012 Rapporter Share Skrevet August 13, 2012 Mest 8-armet, fra 5 og ned til 50m stortsett. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Maritim Skrevet August 13, 2012 Rapporter Share Skrevet August 13, 2012 Mest 8-armet, fra 5 og ned til 50m stortsett. På mine to turer til sunnmøre i påska og pinsen fikk jeg ti stykker. Den som tok på grunnest vann tok jeg på rundt 40 m. Resten tok dypere, bl.annet en double' på drøyt 200m. Jeg fisker mye fra land, (40 m eller grunnere) og har kun fått en så vidt jeg kan huske.. Mulig det har med bunntypen å gjøre der jeg fisker fra land, men på meg virker det som blekksprutene trives dypere i denne fjorden. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Brosmebeistet Skrevet August 14, 2012 Forfatter Rapporter Share Skrevet August 14, 2012 Det kan virke som om det kan være gode lokale bestander. Selv har jeg bare sett en eneste 8 armet under fiske etter krabbe på berget. Har heller aldri hørt noen fått noen i Rogaland, utenom den gangen på 80 tallet da akkaren kom i store mengder. Virker som det har blitt mer av 8-arma blekksprut i fjordene på vestlandet. Jeg får de somregel på agn når jeg fisker på bånn fra 30-300m dyp. Årstid virker ikke som det har noe å si. Ti-arma (akkar) er lenge siden jeg har fått, men den opptrer i alle vannlag og tas lett på sluk e.l. Når du tilbereder blekkiser bør du slippe den i fosskokende vann i 30 sekunder, og deretter over i isvann. Så kan du fritere eller grille. Men husk høy varme og kort tilberedningstid. Skitt fiske og bon apetitt! Takk for tipset Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Maritim Skrevet August 14, 2012 Rapporter Share Skrevet August 14, 2012 Har som sagt merka meg at de har blitt mer tallrike med åra, mens sjøkrepsen forsvinner (i "min" fjord). Er redd det kan være en årsaksammenheng.... Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Brosmebeistet Skrevet August 15, 2012 Forfatter Rapporter Share Skrevet August 15, 2012 Har som sagt merka meg at de har blitt mer tallrike med åra, mens sjøkrepsen forsvinner (i "min" fjord). Er redd det kan være en årsaksammenheng.... Vil tro at de liker sjøkreps. Så en i middelhavet som holdt på å åpne ett hjerteskjell. Så de er sikkert altetende. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Morgan Däckfors Skrevet April 7, 2016 Rapporter Share Skrevet April 7, 2016 Er d noe man kan agne med for å få dem ifangstredskap? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
emitop Skrevet April 25, 2016 Rapporter Share Skrevet April 25, 2016 Hvordan går man frem for å fiske akkar/blekksprut? Agner man en vanlig pilk, slipper ned på dypet og håper på at den er i nærheten? Tar den på vanlig pilk uten agn? Hvordan finner man den? Noen som har litt erfaring og info rundt fiske av denne? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Liv Skrevet July 13, 2016 Rapporter Share Skrevet July 13, 2016 Har fisket daglig nå i ei lita vik ved Bærøy/Bømlafjorden i håp om torsk på kroken, men bare fått blekksprut/akkar..opp til fleire stk..den eine var det litt st på faktisk! La nettopp ut ein liten snutt på instagram under #blekksprut (denne var liten )..fått på Ca 10-20 m djup, og tatt på sluk. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Martin Lopez Skrevet July 14, 2016 Rapporter Share Skrevet July 14, 2016 (endret) Finnes mange arter i gruppen . Når det gjelder mat er det kun sepia arten som kan gi deg en smak opplevelese og uten å blande andre ingredienser . De aller fleste kan blandes med alt og som vomfyll , men sepia ( også norsk sepia ) er å sammenlikne med hummer ... Om man reiser til Syden ,( især Kanariøyene ) bestill " Choco fresco a la plancha " ( Glem ikke kortet ) Endret July 14, 2016 av Martin Lopez Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.