alek Skrevet August 24, 2012 Rapporter Share Skrevet August 24, 2012 Heisann Fikk min første laks på tohåndsen forrige uke, 7,46 kg. Nå er det på tide å smake på fangsten. Noen som har noen gode råd for deling av laksen på langs? Bare finne fram håndsagen med finest blad? Alek Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
potbelly Skrevet August 24, 2012 Rapporter Share Skrevet August 24, 2012 Hvorfor ikke på tverrs. Mye lettere. Ta heller et mindre stykke så bruk begge sider.... Da kan du bruke snekkersaga. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
alek Skrevet August 24, 2012 Forfatter Rapporter Share Skrevet August 24, 2012 Vet egentlig ikke, mye kulere å servere en halv hel fisk? Kan godt hende det blir stykker, hvis jeg ikke plutselig finner en båndsag. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
palkr Skrevet August 24, 2012 Rapporter Share Skrevet August 24, 2012 Løvsag og en time uforstyrret tid? http://www.modellers.com/Produkter/Verkt%C3%B8y/Sm%C3%A5verkt%C3%B8y/Kniv,-sag-og-h%C3%B8vel/Donau-L%C3%B8vsag--DONM700-p0000004213.aspx Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Maritim Skrevet August 24, 2012 Rapporter Share Skrevet August 24, 2012 Laser er min favoritt, med en slik sinnsyk vannstråle som kan skjære i metall, som en god nummer to. Sprengt torsk er jo godt, så det kan kansje være et alternativ, eller inviter dobbelt så mange gjester, og problemet er løst. Smakelig måltid Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Helge S Skrevet August 24, 2012 Rapporter Share Skrevet August 24, 2012 Vedkløyver Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
steady Skrevet August 24, 2012 Rapporter Share Skrevet August 24, 2012 maskinhøvvel Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
alek Skrevet August 24, 2012 Forfatter Rapporter Share Skrevet August 24, 2012 Mange gode tips her:) Laserstråle og vannkanon tror jeg ikke at jeg har i boden, men vedkløver har jeg på jobben:) Men løvsag er en realistisk metode, må rote litt i verktøysboden på jobb. Skal nok klare det til slutt. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
steady Skrevet August 24, 2012 Rapporter Share Skrevet August 24, 2012 redd du må slite med unødvendig mye bein etterpå bedre å dele i to å la den tine litt å skjære filet av de Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
tah Skrevet August 24, 2012 Rapporter Share Skrevet August 24, 2012 Gjør som steady sier. Tin den halvveis, så er det relativt lett å dele den fra beinet. Tor Arne Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
cannonbang Skrevet August 25, 2012 Rapporter Share Skrevet August 25, 2012 Hei Jeg vil ikke anbefale deg å gjøre dette, da den andre halvsiden som skal fryses videre vil harskne ganske fort og bli ødelagt. Del av et stykke på tvers, tin dette, og del stykket på langs etterpå. Fukt så kuttflata flere ganger med vann, legg på et stykke alufolie og legg resten i fryseren igjen Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
steady Skrevet August 25, 2012 Rapporter Share Skrevet August 25, 2012 ja del på tvers. var det jeg åsså mente. er ikke vits i å ødelegge resten av fisken. så lar du bare delen tine åsså er det ingen problem . ellers får du bare invitere flere å helsteke hele fisken. ellers kan jeg annbefale å servere kjøtt istedet så folk blir fornøyde Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Ictys Skrevet August 25, 2012 Rapporter Share Skrevet August 25, 2012 Jeg hadde gjort det enkelt: delt den på langs med snekkersag. Så fryser jeg halvparten og vasker resten når den er tint. Enkelt og greit. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Afre Skrevet August 25, 2012 Rapporter Share Skrevet August 25, 2012 Del på tvers. Og put den delen du ikke trenger tilbake i frysen. Vis heller frem bilde av laksen din til gjestene dine. Så lenge de vet at de spiser ekte vill laks. Vil de være like fornøyde med hode eller hale stykket Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
alek Skrevet August 25, 2012 Forfatter Rapporter Share Skrevet August 25, 2012 Tok med meg bajonettsag fra jobben, men droppet arbeidet. Nå tiner den på kjøkkenet. Blir nok litt gravlaks i tillegg til den store middagen imorgen. Takk for mange gode råd, kommer nok til å prøve sagen en annen gang. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
maskinisten Skrevet August 30, 2012 Rapporter Share Skrevet August 30, 2012 Hvis man deler en fisk på tvers for så å fryse ned den ene halvdelen, da bør man alltid først spise den fremste delen, ettersom spordenden i utgangspunktet er det ferskeste stykket og derfor vil holde seg lengre... ~~maskinisten Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Maritim Skrevet August 30, 2012 Rapporter Share Skrevet August 30, 2012 Hvis man deler en fisk på tvers for så å fryse ned den ene halvdelen, da bør man alltid først spise den fremste delen, ettersom spordenden i utgangspunktet er det ferskeste stykket og derfor vil holde seg lengre... ~~maskinisten Og omvendt hvis fisken er krøkt i halen går jeg ut fra? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
alek Skrevet August 30, 2012 Forfatter Rapporter Share Skrevet August 30, 2012 Hæ? Har det også noe å si? Hvilken ende man spiser først? Jaja, lærer noe nytt hver dag. Hvis dette stemmer altså Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
maskinisten Skrevet August 30, 2012 Rapporter Share Skrevet August 30, 2012 Hæ? Har det også noe å si? Hvilken ende man spiser først? Jaja, lærer noe nytt hver dag. Hvis dette stemmer altså Ja, det var det da... he he Men om ikke annet så lærte du i hvertfall en god røverhistorie, men som Maritim er inne på, det blir selvsagt motsatt om fisken ble kroket i sporden.. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
alek Skrevet August 30, 2012 Forfatter Rapporter Share Skrevet August 30, 2012 Hvis min neste laks er kroket, så håper jeg på ryggfinnen. Da slipper jeg å tenke på hvilken ende som kom først opp:) Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Afre Skrevet August 30, 2012 Rapporter Share Skrevet August 30, 2012 Vel det er kanskje noe i dette. Ta en feit fisk som laks. Hos den ville laksen ligger fettet mer i selve musklene(kjøttet). Oppdrettsfisken har det mer konsentrert som bukfett og rundt innvoller. Fett vil jo harskne selv i fryser. Derfor kan kanskje et halestykke fra O-laks holde seg bedre i en hjemmefryser. For villlaks tror jeg ikke dette har så mye å si. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
maskinisten Skrevet August 30, 2012 Rapporter Share Skrevet August 30, 2012 (endret) Feit fisk som laks og ørret pleier jeg ofte å fryse hel, ta den opp etter et par dager og dyppe den i kaldt vann, så tilbake i fryseren, dette gjentar jeg et par ganger til slik at fisken får et tykt og tett lag med is over alt. Denne metoden er det som har gitt best holdbarhet, men fisken bør helst ikke ligge noe særlig lengre enn maks 4 måneder. Makrell på sin side er helt håpløst å fryse ned noe lengre enn to tre uker, ihvertfall den makrellen som er her nord på sommeren, det ettersom den vanligvis er ekstremt feit, den er faktisk så feit at det ikke blir drevet noe særlig komersiellt fiske etter den her nord, noe fiske er det men den har betydelig dårligere kvalitet i forhold til den makrellen som ringnotflåten fisker i nordsjøen på høsten. Endret August 30, 2012 av maskinisten Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.