Gå til innhold
Fiskersiden

fiskesettet til kveita


havfiske DKF
 Share

Recommended Posts

Okuma må være noe av det største søppelet som er laget. Jeg har hatt 3 okuma sneller og samtlige av disse har knelet etter noen få turer. Spark heller i noen lapper ekstra å få deg et sett som holder.

Jeg har tilgode å miste en fisk med antares stangen, har derimot mistet flere med korte og stive stenger. Det er som med alt, fordeler og bakdeler. Noen like mora, andre liker dattera.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 202
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

ok da blir det sann:

Fin-Nor Marquesa Lever Drag

Spinal Fast Taper 5,8 fot 100-250 gr

450 meter Power Pro Depth Hunter

Det kommer fra Amerika, og hvis eg ikke kan bestille det settet, tar eg en:

Prey Jigger 6,8 15-40 lbs

Prey Winder 12 Low Speed Lever Drag

450 Hi-Vis Yellow Power Pro

Kjøper dette settet i Norge, hvis eg ikke kan bestille i Amerika

PS: eg er egentlig glad i lange stenger :)

men hvis noen har nokre tips så hører eg, har satt maks 4000 for stang snelle. sen Kjøper eg i bursdag, så maks 4000

så bare kom med forslag er dere ueninge i disse 2

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Okuma Solterra Boat 6'6" er en veldig god stang til 1000 kroner, den er ikke for lang eller kort - Kjøp den...

Bruk så størsteparten av pengene i budsjettet ditt på en god snelle. Dette er den viktigste delen av settet ditt - den skal holde i kampens hete og gi selvtillit... Prey snella virker som et godt alternativ. Denne angrer du ikke på... Kjøp den!

Tror du må handle noe nå, slik at du ikke går i spinn - og så må du komme deg ut og fiske litt... :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hørt på makan til tull. Her var du svært så bombastisk. Antaresen er den nest beste stanga du får til kveitefiske - den eneste som erfaringsmessig slår den (så langt) er Shimano Speedmaster etter min mening.

Helt uegnet til kveitefiske med tunge jigger? Jeg fisker jigger opptil 600 gram med den - uten problemer. Men klart - foretrekker man en pinne stiv stang så bøyer Antaresen seg litt for mye for enkelte, i alle fall når man får kveite over 160 kg... til småkveiter rundt 100 kg er den passe myk:)

Til sist så er den i hvertfall ikke tung. Selv om du ikke foretrekker stanga, så kan du ikke påstå at det ikke er en egnet kveitestang.

Når det gjelder snelle så tviler jeg på at Okuma Cortez holder, som også limanda påpeker. Har selv hatt en Okuma Andros og den tok kvelden (og det er ikke den første Androsen som feiler). Fin Nor Marquesa er muligens bra - vet at Nikolassisen her på forumet kjøpte en slik i vinter.

Har selv en Shimano Talica 10 som er en supersnelle.

Her er ikke du langt bedre, jeg vet at du ikke har prøvd alle disse stengene som skrives om, så synes det er lite hold i det du sier. Etter å ha brukt Antares/speedmaster/beastmaster osv så har jeg, og gutta i teamet funnet ut at korte stenger passer oss mye bedre. Jeg hater stive stenger, og hvis du hadde prøvd noen av stengene til Hafnor, eller meg så hadde du fort sett at de bøyer seg mer enn en Antares noen gang vil gjøre.

Nå hadde jeg satt stor pris på om du kunne kommet med noen gode argumenter som legger til grunn hvorfor denne er så god. Jeg er enig i at det er en god blank og god kvalitet på komponentene, men jeg synes stangen er uegnet. Du har en veldig myk tupp som ikke har noe å si på jiggens gange. Stanga har en rygg som shutter totalt på relativt lite press, og du får hele tyngden fra fisken langt foran deg(langt fra grepet). Det er bare sånn det er med den typen stenger, og det gjør det veldig mye tyngre å kjøre fisk.- Som andre også har vært inne på her så er det langt verre og sette tilslag med en så lang stang som har en myk fronttappering og en stokk som baktappering. Antaresen er ikke lagd for stor og tung fisk, det er en meitestang!! Den er laget for meite fra store båter der du trenger en lang stang for få løftet fisken opp av vannet. Den er ikke laget for det kveitefisket vi driver med i det hele tatt!!

Og man skal ikke glemme at Spinal og OTI er budget stenger. Disse stengene tåler mye mer enn det man skulle tro, så her kan man bruke lette modeller.

Jeg vet ikke om dere sjekker hvor mye brems dere bruker? Men det kan være greit så man vet hva man har å gå på og hvor lette stenger man kan bruke.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ok, da er bestemmelsen tatt!!

en Spinal Fast Taper 5,6 fot

En Fin-Nor Marquesa 12

450 m Power Pro depth hunter

hvis eg ikke får bestilit dette her av forskjellige grunner

blir det en:

Okuma Solterra 6,6 fot 20-30 lbs

Prey Winder 12 Low Speed Lever Drag

455 meter Power Pro Hi-Vis yellow

deilig å endelig ha bestemt seg! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hehe - sett i lys av alle dine innlegg til nå så tror ikke jeg du har bestemt deg riktig enda... :)

Tips: - Greit å huske at Solterra Boat stangen er en fin Allround stang, denne kan du bruke til mye forskjellig i tillegg til Kveitefisket. Spinal stangen er sikkert kjempegod til Kveita, men er kanskje mindre egnet til annet fiske.

Nevner dette bare for å vise at det finnes muligheter for allsidige sett. Du er alt for opptatt av budsjett til å ha penger til alt samtidig.. ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

ja, kansje skal kjøpe meg 3 sett, ett

FERSKVANN:

Shimano Vengance Specialist 3-15 gr 9 fot

Shimano Alivio 2500 RC

Sfix XL Strong

SALTVANN:

Savage Gear Bushwhacker 15-50 gr

Okuma Trio HS 55S

Power Pro 0,19 mm 275 meter

HAVFISKE:

førstevalg:

Fin-Nor Marquesa 12

Spinal Fast Taper 5,6 fot

PP Depth Hunter

andrevalg:

Prey WInder 12

Okuma Solterra 6,6 fot

PP 455 meter

og har satt et maks på 7000 for alle 3 med frakt

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den dagen du skal ut og fiske dypt etter Lange / Brosme tror jeg du ønsker å bruke noe annet enn en Spinal på under 6'. Du vil fort trenge en annen snelle også. Mitt poeng er at Solterraen kan brukes til begge deler - både til Kveite og til dypvannsmeiting...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

ja...du har et poeng, det blir vel mest torsk, lange og kveite da....

ja, hva med dette siden det bllir en del av fisk, kommer ikke til gå målrettet etter kveita, klart eg skal fiske kveite men blir litt andre fiskesorter også

denne snella:

http://www.skittfiske.no/Avdelinger/FISKEUTSTYR/Sneller/Multiplikatorsneller/Tight-Line/Alle/Tight-Line-GTR-T20-II-Havfiskesnelle-med-2-speed-gir-system-134979-p0000066350.aspx

eller denne:

http://www.skittfiske.no/Avdelinger/FISKEUTSTYR/Sneller/Multiplikatorsneller/Penn/Squall/Penn-Squall-30-Lever-Drag-Havfiskesnelle-134452-p0000065823.aspx

og denne Stanga:

http://www.skittfiske.no/Avdelinger/FISKEUTSTYR/Sneller/Multiplikatorsneller/Penn/Squall/Penn-Squall-30-Lever-Drag-Havfiskesnelle-134452-p0000065823.aspx

denne er 20-39 lbs, kan gå opp til 30-50 lbs

er dette mer sann allround utstyr eller burde eg gå for Prey-Settet??

sorry linket penn snella to ganger, her er stanga

http://www.skittfiske.no/Avdelinger/FISKEUTSTYR/Stenger/Hav-og-trollingstenger/Edge/Dynamic-Boat/Edge-Dynamic-Boat-7,6-20-30-lbs-Nyhet-2011-128720-p0000060085.aspx

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dette er jo grunnen til at jeg anbefaler Solterra Boat stangen. Til og begynne med trenger du bare den for fiske fra båt - helt sant!

Så kan du kjøpe deg en Prey Winder 12 eller Finn Nor snelle for kveitefiskeriet

Når du etterhvert skal ut på dypet kan du supplere med Tight Line GTR20 II - en snelle som veldig mange skryter av.

Da monterer du den snellen på Solterraen og er sterk og klar for meite etter lange.

Skulle du etterhvert ønske mer spesialisert utstyr så kjøper du det når du får mer erfaring... Da vet du hva du vil ha mer eller mindre av i stang og snelle - og så slipper du å spørre deg frem på samme måte som du gjør nå. Da vet du hvilke spørsmål som er riktige å stille - og du vet hvilke svar du skal se etter...

Sånn som du holder på for øyeblikket risikerer du å ende opp med anbefalt utstyr som du ikke liker.

Skaff deg erfaring og egne preferanser - ikke vær så avhengig av hva alle andre sier. Du vil garantert ikke angre på det om du skynder deg litt langsomt nå i begynnelsen. Ikke vær så utålmodig... :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

ok

du har et godt poeng der, det er et stort marked, og eg er litt lett påvirkelig, dette er helt forvirrende, får bare finne ut litt sjøl, etter det du har sagt har eg to sett eg ser på, fær finne ut litt sjøl om disse her.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

ja, men driver å vurderer litt her, på hvilket alternativ eg skal ha, har lest litt på nettet og på forumet og hørt mye positivt om Greys, så bare lurte på dette sånn i tilfelle

Problemet er at du vil lese mye positivt om mye utstyr på nettet, så du greier aldri å bestemme deg. Alle har forskjellige meninger hvilke stenger som er bra. Om du bor i nærheten av en fiskebutikk vil jeg anbefale deg å gå kjenne på noen stenger også bestemme deg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kan garantere deg at du ikke skyter gull første gangen uansett. Kjøp deg noe du synes kjennes fint ut, bruk det en stund og så kan du oppgradere etter du har fått litt erfaring.

Noe av det beste rådet skrevet i denne tråden !

Spør man 10 forskellige får man 10 forskellige svar alt etter fiskemåte og erfaring for ikke å snakke om smak. Følg rådet ovenfor er mitt råd :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tror Greys Siege har gått ut av produksjon, men at de nå går selges som Edge med modellene 3776 Boat og Dynamic Boat. Dynamic Boat 20-30 blir brukt som utleiestenger på Nordic Sea Angling sin camp på Sørøya. Jeg har selv Greys Siege stanga og da jeg sammenlignet den med Dynamic Boat så de så og si identiske ut. Lykke til med stangvalget!

Her er en link til Dynamic Boat 20-30: http://www.skittfiske.no/Avdelinger/FISKEUTSTYR/Stenger/Hav-og-trollingstenger/Edge/Dynamic-Boat/Edge-Dynamic-Boat-7,6-20-30-lbs-Nyhet-2011-128720-p0000060085.aspx

Endret av Bent Inge
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kan garantere deg at du ikke skyter gull første gangen uansett. Kjøp deg noe du synes kjennes fint ut, bruk det en stund og så kan du oppgradere etter du har fått litt erfaring.

Det er i beste fall en sannhet med store modifikasjoner :) Så lenge man har definert bruksområdet sitt, som gutten har, er det ikke noe problem å lande på en stang og snelle som garantert funker prikkfritt, og som vil plante et stort smil på munnen hans når gromfisken biter på.

Problemet i dette tilfellet er at tråden(e) har versert så lenge, og han har fått veldig mye input som resultat. Og han vet jo ikke hvem han skal høre på....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er i beste fall en sannhet med store modifikasjoner :) Så lenge man har definert bruksområdet sitt, som gutten har, er det ikke noe problem å lande på en stang og snelle som garantert funker prikkfritt, og som vil plante et stort smil på munnen hans når gromfisken biter på.

Problemet i dette tilfellet er at tråden(e) har versert så lenge, og han har fått veldig mye input som resultat. Og han vet jo ikke hvem han skal høre på....

Han har jo gitt signaler om at han vil ha noe til kveitefiske, men også lange, brosme torsk osv.. Jeg vet hva jeg ville gått for, men som alle disse trådene presiserer er det 100 forskjellige meninger.

Å finne noe som funker fint er ikke noe problem, å finne noe som passer perfekt er derimot meget vanskelig.

Jeg er sikker på at om jeg hadde fått kveitecomboen til hvem som helst her hadde jeg vært alt annet enn blid, og det ville sikkert vært sånn den andre veien.

Det er det som er greia, første kveitesettet mitt syntes jeg var helt rått, men etter tre måneder kunne jeg ikke fordra det og sånn går sagaen, det er først nå jeg har funnet ut av hva JEG synes er perfekt og det har tatt lang tid og kostet veldig mye penger=)
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share


×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.