Benson Skrevet November 27, 2012 Rapporter Share Skrevet November 27, 2012 Fekk utrulig nok noke anna enn hågjel opp fra mørket i kveld. Lurer på om det er kolmule? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
maskinisten Skrevet November 27, 2012 Rapporter Share Skrevet November 27, 2012 Jeg har vel sett noen hundre tusen tonn kolmule oppigjennom årene, og for meg ser det ut som en kolmule. Hvordan ser den ut inni kjeften og innsiden av gjelle lokk? hvis den er svart der, kan du være sikker på at det er kolmule, hvis ikke blir jeg svar skyldig.. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Benson Skrevet November 27, 2012 Forfatter Rapporter Share Skrevet November 27, 2012 Den er svart på innsida av kjeften ja Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Karleif Skrevet November 27, 2012 Rapporter Share Skrevet November 27, 2012 Tatt fra land? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Rage Skrevet November 27, 2012 Rapporter Share Skrevet November 27, 2012 Det er ei kolmule. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Benson Skrevet November 27, 2012 Forfatter Rapporter Share Skrevet November 27, 2012 Den blei tatt fra land ja. Nermere bestemt Tømmerkaien. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Karleif Skrevet November 27, 2012 Rapporter Share Skrevet November 27, 2012 Er det den berømte tømmerkaien på Stord? Begyner å få endel forskjellige arter på samvittigheten den kaien der.. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Benson Skrevet November 27, 2012 Forfatter Rapporter Share Skrevet November 27, 2012 (endret) Stemmer the one and only! Ja trur det er blitt ein god del etterkvart, hadde vert intressant å sett ein oversikt over antall arter som er registrert der. Endret November 28, 2012 av Benson Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Fisk og rask Skrevet November 28, 2012 Rapporter Share Skrevet November 28, 2012 Kolmule fra land er ikke hverdagskost. Grattis med den! Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
-morten- Skrevet November 29, 2012 Rapporter Share Skrevet November 29, 2012 Trodde Kolmule var noe dem tråla etter langt til havs jeg hehe! Dette er vel ikke noe vi benytter oss av her til lands? slik som Tobis brisling, eksporteres vel bare til utlandet Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Dr. Hook Skrevet November 29, 2012 Rapporter Share Skrevet November 29, 2012 (endret) Kolmule og tobis trur eg ikkje blir omsatt til anna en fiskemjøl? Huskar frå trålinga at kolmula er svært laus og vassen, og ramlar sund berre du ser på den, så trur ikkje den er verdas best egna matfisk. Såleis ein perfekt kandidat til fiskemjølproduksjon. Kan vel også tenkjast at sjølve fangstmetoden bidrog til å øydelegge kvaliteten. Ein trål med 1000 meter opning, som blir slept på ned til 7-800 meters djup i inntil 2 døgn, til den inneheld godt over 1000 tonn, før den skyt mot overflata som ein torpedo, og innhaldet blir pumpa ombord. Det kan vel tenkjast at krokfanga kolmule er hakket strammare i fisken. Brisling blir vel ofte lagt på boks i olje, tomat og anna gørr, og gjerne kalt kalt "sardin", og "ansjos", før det endar opp i butikkane. Endret November 29, 2012 av Dr. Hook Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Oz Skrevet November 29, 2012 Rapporter Share Skrevet November 29, 2012 Kolmule smaker visstnok ganske bra, etter hva jeg har hørt. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Dr. Hook Skrevet November 29, 2012 Rapporter Share Skrevet November 29, 2012 Kolmule smaker visstnok ganske bra, etter hva jeg har hørt. Hmm, stekt? Kokt? Ser føre meg kolmulekaker kanskje er tingen. Den gongen eg er så heldig å få ein på krok, skal eg gi den eit forsøk. (Dvs. gi den til Kalland, han kan lage mat av alt.) Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Oz Skrevet November 29, 2012 Rapporter Share Skrevet November 29, 2012 Hmm, stekt? Kokt? Ser føre meg kolmulekaker kanskje er tingen. Den gongen eg er så heldig å få ein på krok, skal eg gi den eit forsøk. (Dvs. gi den til Kalland, han kan lage mat av alt.) Tipper stekt... BSalte her på forumet åt jo et par nrek-fisker i den tro at det var lysing Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
MrVolcom Skrevet November 29, 2012 Rapporter Share Skrevet November 29, 2012 Eg har steikt opp kolmule. Good stuff Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Dr. Hook Skrevet November 29, 2012 Rapporter Share Skrevet November 29, 2012 BSalte her på forumet åt jo et par nrek-fisker i den tro at det var lysing Auda... Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Rage Skrevet November 29, 2012 Rapporter Share Skrevet November 29, 2012 Jeg har også spist en liten haug med kolmule, helt topp mat det. Best fersk, den blir noe løs etter opptining men funker alikevel. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Aspen Skrevet November 29, 2012 Rapporter Share Skrevet November 29, 2012 Smaker omtrent som hvitting Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
bsalte Skrevet November 29, 2012 Rapporter Share Skrevet November 29, 2012 øyh ikke noe mobbing...kan ikke bare ete ordinær småfisk heller... synes den er veldig lik lyr på smak,men annerledes konsistens. god fisk! Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Florø`en Skrevet November 29, 2012 Rapporter Share Skrevet November 29, 2012 Tatt fra land? he he Eg har steikt opp kolmule. Good stuff Du har steilt alt i studentia di broder. He he he he Du har steilt alt i studentia di broder. He he Stavekontroll ja , steikt alt i student tia. Var teksten Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
maskinisten Skrevet December 2, 2012 Rapporter Share Skrevet December 2, 2012 Kolmule blir ikke bare brukt til fiskemelproduksjon, en god del blir brukt til surimi, krabsticks er et av produktene som produseres av kolmule.. De senere år ser vi at mer og mer av de norske kolmulefangstene fra vest av Irland går til denne produksjonen i steden for fiskemel/olje. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
BDA Skrevet December 3, 2012 Rapporter Share Skrevet December 3, 2012 Trodde Kolmule var noe dem tråla etter langt til havs jeg hehe! Dette er vel ikke noe vi benytter oss av her til lands? slik som Tobis brisling, eksporteres vel bare til utlandet Kolmule er vanlig å se på nattdykk i bl.a trondheimsfjorden. Kolmule: Har hørt følgende forklaring på navnet. Kol = kull = svart, mule = munn (tenk hest) mvh bda Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.