Gå til innhold
Fiskersiden

Is-rapporter vestlandet


emilengø
 Share

Recommended Posts

  • Svar 146
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Det er antagelig mye trygg is å gå på fortsatt. Selv tar jeg turen på fjorden i morgen. Jeg kommer til å bore hull for hver 20-30 meter for å sjekke tykkelsen på isen. Neste uke kommer kulden tilbake. Da vil nok isen bli tykk å fin igjen ;)

Men, det er selvfølgelig på eget ansvar nå som det har vært mildvær.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

dsc0204bc.jpg

Uploaded with ImageShack.us

første røya i fuglavatnet :rolleyes:

Hva er ca. størrelsen på denne? Og hva tok den på?

Ett vann jeg kan anbefale som har mye og ganske fin røye er Vatnakvamsvatnet : http://kart.gulesider.no/m/nJ3sf Her er også ørret av OK størrelse. Opp til 500 gram. Røya her er fin og rød i kjøttet og nesten firkantet i form.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

have you seen any biger ones there or just small fish?

I only saw small ones, but I didn't cover a very large area and only dived to about 10m, so there could be some decent fish in there somewhere. Everyone I asked said they only took small fish from there. Yours looks bigger than the fish I saw.

Careful on that westlands ice...

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10107154

Lenke til kommentar
Del på andre sider

... OG SLIK SPISER DU DEN:

De fleste av oss kvier oss for å bruke rognkjeks som mat. Og det er synd, for den har faktisk et velsmakende kjøtt.

Hunnens kjøtt ved gyting er ikke noe å skryte av. Rognkallen derimot har et fast delikat kjøtt. Flår du fisken og tar ut de kjøttfulle ryggfiletene, er det å regne som rene delikatessen som ikke bare kan spises, men må nytes.

Det som kanskje rognkjeksen er mest kjent for er rognen. Denne blir tatt ut og eksportert til blant annet Danmark, og er opphavet til den kjente "Limfjordkaviaren".

Hvis du tar vare på rognen du får når du trekker opp en eller flere rognkjeks fra dypet, kan du lage kaviar på følgende måte:

Rør rognen ut med en ujevn pinne slik at eggene blir liggende mens egg-hinnen setter seg fast på pinnen. Tilsett en del salt og pepper etter smak og sett det hele bort på et kjølig sted til kaviaren har fått en fast konsistens. Så er det bare å begynne festmåltidet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Isen på fjorden er i Vats er ca. 25-30 cm. Imidlertid er det ett parti ny is som er mye tynnere. Derfor må man ikke gå lengre ut enn en linje fra sør på Indrelandsvik og rett over fjorden.

Var forresten ute en tur i dag uten å få noe annet enn 4 hvittinger.

Endret av Brosmebeistet
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share


×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.