Gå til innhold
Fiskersiden

Fiske fra plattform


Kims
 Share

Recommended Posts

Hei Vi skal begynne å fiske fra plattformen jeg jobber på men har ett problem. Der vi skal stå og fiske er det over 20meter ned til havoverflaten. vi har bestilt en juksa maskin og 2 fiskestenger men hvordan få fisken opp fra havoverflaten. Vet ikke helt om vi skal ha en lang forløper som når opp så vi får ta på oss hansker og dra dem opp eller om man kan ha en egen line man trer inn på senen da fisken er oppe ved overflten og man får huket den fast nede ved forløperen. noen som har vært borti noe lignene problem. Tror det blir litt vanskelig med håv.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jupp uten senke hov type diger hadde nok langa mi på 173cm gått fløyten. Har tideligere rettet ut de største makkekrokene rett ut og mista pen fisk på havet...

Trikset er å ka en karbin krok på tauet til hoven plasert høyt nok til at søkket kommer inn i hoven.Aleine er det noe herk og holde på med men er man to går det greit.

Hvilken platform er du på?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Transocean Arctic. ligger nå på haltenbanken. Skal ned utenfor stavanger på neste brønn men skal opp hit igjen etterpå. Litt dypt her vi ligger nå. 320meter.

Bruker dere bare en krok da eller. Er vel ikke noe særlig med flere opphengere hvis man skal bruk håv?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er ikke dypt med 320m passe for store fisk..... Vi bruker 2 opphengere og kun søkke, da pilk i bunn henger seg mye opp (ofte forbudt på platformene).

Husker jeg ikke mye feil har dere vel en gangvei under / i nærheten av boligmodulen som er littnærmere sjøen også. Muligens jeg blander litt i henhold til riggen.

Bruker stort sett store gummimakkekrok 12/0 og den slags. Søkker fra 1kg og oppover.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

vi bruker en slik som vi har laget selv : http://www.ebay.com/itm/12-Bridge-pier-Stainless-Steel-Gaff-/150970570708?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item23268c17d4

Båt med intil 15 m fribord. Det er litt utfordring når det passerer 4-5 meter sjø og det begynner å rulle litt.

tror noe sånnt er best egnet http://www.northerncampingfishing.com.au/index.php?route=product/product&path=53_48&product_id=476

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg bruker "hjemmelaget" senkehåv, dim på en drøy meter. Sveiv fisken opp til du ser den i overflaten. Senk ned håven et par meter dypere enn fisken, og sett på en stor karabinkrok som kobler sammen håv/klepptauet og fiskesnøret. Så er det bare å slippe karabinkroken nedover. Etterpå er det forholdsvis enkelt å lure fisken oppi håven med litt fikling og herjing. Har landet fisk opp til 21 kilo på denne måten, fisk på 10+ alene. Jeg fisker med stang fra plattform, med 25-30 meter ned til havet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har nettopp fått lov til å begynne å fiske igjen. Vi har nettopp skiftet operatør. Men det blir ikke lov til å fiske så lenge ROV er nede i vannet.

Vi får vel ordne oss med en håv her også. Vi har allerede bestilt en juksa maskin og to fiske stenger. er litt usikker hvilken merker. Blir vel utbytting ettervert siden det blir mye folk som skal bruke dette utstyret så blir det vel lett slitt og ødelagt. Får vel heller investere i litt skikkelig kvalitet da :) De hadde lov til å fiske for mange år siden ombord her og da hadde de hjemmelaget utstyr men alt er vekk nå. Da hadde de hjemmelaget luftvinsj.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.