Gå til innhold
Fiskersiden

Tips til fileteringsteknikk av flatfisk


Brosmebeistet
 Share

Recommended Posts

Gjennom mange år har jeg stort sett filetert flyndrer med ett kutt langs hele ryggen, for så å skjære ut 4 filestykker forran og bak. Her for noen dager siden tenkte jeg at det kanskje kunne være aktuelt å prøve å få ut fileen på annen måte. Resultatet kan observeres i videoen nedenfor. (Det er tragisk det går så seint, men det var ikke mulig å få til eggen på kniven skikkelig i dag). Jeg skal legge ut flere videoer etter hvert som jeg får anledning.

På mindre flyndrer kan jo dette være greit i og med at selve "stykket" blir større. Nå blir det jo bare 2 fileer. Ja og så slipper man selvsagt å sløye flatfisken ;)

Kunne vært artig å sett andre teknikker som kanskje er bedre?

Endret av Brosmebeistet
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Oppdrettskveiter er rare uansett hvordan de fileteres... :lolu:

Ja, det er jo ofte feil med pigmenteringen av blindsiden. Det er ikke noe problem med de ville. Får se om jeg kan dra opp noen rødspetter å filetere, kan jo hende de er annerledes enn oppdrettskveite ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.