Gå til innhold
Fiskersiden

Surfcast utstyr


Kjetil L
 Share

Recommended Posts

  • Svar 87
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Du kan fint få deg foreksempel en Ron Thompson karpestang (3 lbs)til ca 1000 kroner..... og en Okuma baitrunner snelle til det samme, og vips 2000 kroner + litt diverse snøre, kroker osså videre. Men det essensielle utstyret (stang og snelle) kan du fint få for ca 2000 kroner.

Og dette er fullverdig utstyr for lettere kystmeite (opp til ca 150 grams søkker)

f.eks :

snelle:

Okuma Epix Baitfeeder EB-65 (9+1 kulelager) veil. 1199 kr.

stang:

Ron Thompson C-14 carp 3lbs veil. 1499 kr.

evt.

Okuma Force Baitfeeder FRB-65 (4+1 kulelager) veil. 999 kr.

Ron Thompson G-force carp 3lbs veil. 1099 kr.

ett annet og kanskje bedre alternativ poå stangfronten er vel muligens en : Fox Warrior 3lbs som du får hos avkroken for rundt tusenlappen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

den pund betegnelsen er testkurven på stanga.... dvs når du vektbelaster den i tuppen og på den vekta du belaster med når du har 90 grader på topp og bunn, det vil bli testkurven (håper jeg har skjønt det riktig selv nå) så det vil i praksis ha noe med hvilke kastevekter du kan bruke, men ikke helt.....

Prisene på Okuam og RT produkter finner jeg i Svendsen Sport sin katalog

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ta turen innom nærmeste sportsbutikk eller sportsfiskebutikk så vil jeg tro at de har avtaler med Svendsen Sport (det er de samme som fører Scierra fluefiskeutstyr) Ja det er et dansk firma, men nå med avdeling i Norge

Pundbetegnelsen har vel med stivhet og ryggrad og gjøre, ikke aksjon (topp, mellom, hel osv)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ei karpestang kaster best med ca 30 gram per pund. Ei 2,5 punds stang er suveren til 80 til 100 grams søkker, mens ei trepunds stang er fin til søkker på opp til 120 gram, muligens 150 hvis ryggen er bra. Bruker selv Warrior i 3 pund, og med et 100 grams søkke og en enkroks surfrigg kaster den drøyt 100 meter med en snelle i 4000-størrelse. Hvis du ikke fisker på langrunne strender, er det sjelden du har behov for å kaste noe lengre enn dette.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har snakket med Tom Ole og fått pris på :

- FOX Warrior 3 LB

- Milo Baitrunner 50

Så får jeg se om jeg slår til...Drøyer den litt, noe som passet Tom Ole godt for han skulle på ferie!

Hva slags sene bruker man? Multi sen og mono som sjokkfortom?

Virker som ett spennende fiske, som jeg kan kombinere med vanlig slukfiske!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bruker 80-grams pilker på 2,5-punderen min, og 100 grams pilker på 3-punderen, henholdsvis Romsø-pilken i 80 gram og ABU Lukas i 100 gram. Kaster disse som vanlig sluk, og kaster laaangt, men det er viktig at pilken er aerodynamisk og har tyngdepunkt bakerst. En svenskepilk vil for eksempel rotere i kastet og gi atskillig kortere kastelengder. Også greit å koble på en hekle til stimfisk som makrell og sei, og noen makrellstrimler på pilkkroken gir mer fisk.

Ville vel fortrukket en vanlig båtstang til pilkefiske fra båt på grunn av at lengden gjør den mer letthåndterlig, men fisker du fra land der berget går rett ned på dypt vann, ville jeg foretrukket 3-punderen til å pilke med. Tipper at du kan bruke pilker opp til 200 gram avhengig av hvilken snelle du har, har selv brukt 150 gram uten store problemer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kan nok brukes til lett pilking/tungt kastefiske, men er vel ikke de beste stengene til dette. Har prøvd min 2.75lb FW med tunge shad-jigger, og det går an, men jeg hadde ikke kjøpt disse stengene med det for øye.

Ellers er det er nra tips å utstyre surf-stanga med et blylodd og en hekle over om man trenger agnfisk og makrellen er i området. 2-3makrell på hvert kast, blir for agn av det!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lars Snipen er Snipen her på forumet.

Ellers så er det utstyret du har fått tilbud om bra nok det, men det er alltid en fordel å bruke mer enn en stang når du meiter. Enten man meiter stor eller liten fisk, i saltvann eller ferskvann. Det neste du kan se på etter å ha fått deg 2 sett med kystmeite utstyr er en såkalt rodpod slik at du problemfritt kan sette fra deg stengene omtrent hvor som helst (sand, stein, betong osv...)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi meiter overalt, alt etter hvilken fisk som er målet. Flyndre på grunna og lange på dypet. Ellers tror jeg det er en tripod du er ute etter, en rod pod er vertikal og ment mest for ferskvannsmeite. Er vel bare oss hardcoregutane som har Skypod som kan brukes til litt av hvert, og den koster vel nærmere 4000 spenn. Bruker stort sett en tripod i aluminium når jeg kystmeiter, og den gjør jobben.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

sitat:Opprinnelig postet av ThorEH

Det er tripod jeg mener ja.... bruker selv skypod.

Trodde Avkroken hadde inne Breakaway sin ? I alle tilfeller så kan du jo sjekke med Tundra/milo om de har denne inne

Hverken jeg eller Milo har fått inn Breakaway poddene. Leverandøren har problemer med å få tak i sortlakkerte aluminiumsrør. Men jeg har bestilling inne og gir beskjed så snart de er leveringsdyktige.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share


×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.