Gå til innhold
Fiskersiden

Surfcast utstyr


Kjetil L
 Share

Recommended Posts

Ja, skal gi beskjed. Men det tar nok ei stund før jeg kommer igang, for jeg har ikke fått stanga enda. Lurer derfor nok en gang om det er noen som har kjennskap til Ron Thompson Rocketeer surf?

Også må kjøpe inn en del ting og tang, søkker, kroker mm. Noen som har tips til hva jeg trenger av søkker og kroker og andre ting som jeg ikke har tenkt på??

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 87
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Vanskelig å finne surfstenger i Noreg, bortsett fra DAM og Shimano sine, tror jeg. Du kan høre med importøren om denne er å få tak i gjennom dem, det er Carl A. Leschbrandt AS som importerer saker fra Svendsen Sport i Norge. Ellers kan du kjøpe den fra Danmark, men regn da med å betale minst 1500,- for stanga. Kanskje like greit å kjøpe en Beastmaster?

Du trenger et utvalg av kroker fra str 6 til 4/0 og sene i 0,25, 0,40, 0,50 og 0,70 for å binde takkler som dekker det meste. Spørs vel helt hva du har tenkt å fiske etter. Noen plastperler i gilde farger og svivler i forskjellige størrelser må du også ha. Foretrekker helst tønnesvivler da disse er mindre utsatt for korrosjon enn messingsvivlene som finnes i butikken, bruker Søviksvivler hvis jeg må. Disse er pålitelige og sterke. Skal du lage skikkelige surftakkler, trenger du også bait clips og tynn, stiv slange eller Breakaway impact shield. Du finner det meste hos Avkroken. Jeg fester kroksfortommene til hovedfortommen med kobberhylser, men knuter funker greit det også. Skal du kaste agnet langt eller det er mye småfisk i området, er elastisk bomullstråd et must.

Av bly er det en fordel med surfsøkker med gripeklør hvis du fisker med faste fortommer. Seeberg har OK bly i forskjellige vekter til dette formålet.

Du finner også alt av surfutstyr her til en billig penge, handler stort sett herfra. Du får også ferdige takkel.

http://www.veals.co.uk/acatalog/Veals_Cata..._Tackle_53.html

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, det er Fiskefritid i Flekkefjord som skaffer stanga til meg, samme som skaffa snella. Jeg har planer om å lage til en del takkler, slik at jeg har litt å velge mellom. Da jeg ikke helt vet hva som befinner seg på bunn der jeg skal fiske, synes jeg at det er greit å ha litt å velge mellom.

Bait clips og slike ting tar jeg etterhvert, dette trenger jeg hvis jeg lager til de takklene du beskrv tidligere.

Jeg får begynne med det enkle!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

sitat:Opprinnelig postet av Kjetil L

Ja, får begynne letingen. Skal ta for meg Randaberg område, fra Tungenes fyr og nedover langs randaberg's kyst. Mye sand og grus bunn. Og får jeg ikke skate er vel sannsyligheten stor for at jeg får en eller annen flat fisk..... Gleder meg

Angående surf-utstyr i Stavanger: hos de som før var (?) Hidle sport, altså den nye sportbutikken ved Jorunholmen (Stavanger Aftenblad) i Stavanger har de faktisk inne litt surf-utstyr, bly, tapert fortom etc, samt noen stenger fra Milo - både Surf og Carp ... jeg kjøpte nylig en Carp Specialist 2,75lbs herfra. Hvis vi er flere som kjøper, kan vi jo håpe att sortimanget utvides etterhvert.

Ellers kan jeg si meg enig i att vestsiden av Randaberg og inn i Kvernavika bør gi meget gode muligheter for både det ene og det andre med surf/kystmeite. Du har også en annen grei plass i nærheten, moloen i Mekjarvika. Her behøves kanskje ikke surf-utstyr men uansett, meite fra moloen har gitt mye fin flatfisk og småtorsk.

Selv fisker jeg fra stranden ved Viste Hotell for tiden. Det finnes STOR piggvar nettop der! Har fått endel små varrer fra stranda i år, men ingen over kiloen enda ... Og etter å ha besøkt Atlanterhavsparken i Ålesund denne sommern, er jeg hekta på Skating jeg oxå.

Lykke til!

mvh Henning

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har du prøvd på Bø, Børaunen utenfor Sande stranden. Der skal jeg prøve når utstyret og anledningen er på plass.

Fisker du rett fra Vistestranden, eller fra sidene ( stupebrettet? )

Ja, Hidle Sport har mye bra, synes de er bedre enn Helge Myhre ( iallfall på alt utenom havfiske ).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

sitat:Opprinnelig postet av Kjetil L

Har du prøvd på Bø, Børaunen utenfor Sande stranden. Der skal jeg prøve når utstyret og anledningen er på plass.

Fisker du rett fra Vistestranden, eller fra sidene ( stupebrettet? )

Har aldrig meitet ute på raunen, men spasert langs sjøen med slukstang der ute, kastet litt fra land etter SØ. Ikke en så veldig lettfisket plass, men definitivt enn jeg vil prøve etter skate. Jeg har gjort noen forsøk nede på Revetangen ved Orre, men intet fått til nå. Men bare vent ... Angående Viste Strand Hotell; oftest fra stranda. Det er noen massive tangbelter langs svabergene på begge sider som gjør det til ett ****** å fiske der, derfor er selve stranda best. Men gjerne langs kantene, der er det mer grus, samt enromt mye tang for fisk og byttedyr.

Det er noe tynnt med surf-turer for min del nå i juli & august, men fra september har jeg (som vanlig) store planer. Kanskje våre snører krysses?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 weeks later...

Nå er utstyret ( snart ) på plass. Snella har jeg fått og stanga er bestillt og ventes i posten i løpet av uka ( forhåpentligvis ).

For de som lurer, Snelle; Okuma Epix Baitfeeder og stanga ble tilslutt Shimano Beastmaster Surf.

Andre enn Trym som kan si noen god ord om stanga? ( Trym, du har jo selvsagt LOV til å si noe!! :D )

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå har jeg ikke erfaring fra andre surf stenger, så de neste uttalelsene kommer uten sammenligning.

Beastmaster surf er en helt rå stang.

Kastevekt opp til 250 gram har jeg ikke testet helt ut enda, men jeg har tatt kast med løpefart med 200 gram bly og det gikk smertefritt.

Grunnene til at jeg valgte beastmaster er at jeg var kjent med merket fra tre andre stenger i serien, den har en flott finish og ikke minst Audun S. anbefalte den.

Jeg har ikke angret ett sekund på mitt valg av surfstang og det tror jeg ikke du kommer til å gjøre heller Kjetil.

[^]

Lenke til kommentar
Del på andre sider

sitat:Opprinnelig postet av Jørgen

sitat:men jeg har tatt kast med løpefart med 200 gram bly og det gikk smertefritt

Hvor langt ut når du da?

Ca. 120 meter før jeg fylte opp snellen jeg bruker maks med sene, etter å ha fylt den opp har jeg ikke testet "løpe kast".

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tja, nå kan det være at hele Beastmasteren går fløyten. Elbe har ikke mer på lager, og det var bestillingsvare der jeg skulle kjøpe den ifra.

Da blir det kanskje Fox Warrior, ikke en dårlig erstatter....

Jaja....stang skal jeg få, selvom det ser ut til at høyere (u)makter vil det anderledes. Kanskje kona har en avtale med han der oppe????

Thor, Fox Warrior er en bra stang, ikke sant?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Thor, i grove trekk, hva er forskjellen? Er Fox warrior best egent til lett kystmeite ( opp til 150 gram ) og beastmasteren opp til 250??

Tom Ole ( eller andre som vet ) hvor lang tid tar det å sende en stk. Fox Warrior fra der hvor Tom Ole har butikk til der jeg bor ( ca. Stavanger ) ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tipper posten bruker en 2-3 dager. Skal prøve å sende den som norgespakke, da får jeg sporingsnummert og du sparer en dag på leveringen.

Warrior stanga har dratt opp karper på nærmere 30 kilo, så jeg tror ikke det er fisken det står på. Trenger du mer enn 150 grams bly snakker vi uansett om monsterstenger til ekstemt fiske og ikke normalt kystmeite. Vi bor tross alt ikke i Kenya.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

250-300 meter holder plenty.

100 meter til å kaste 100 meter til å nå bunnen og 50 meter + åg gå på.

[ :D ]

Tom Ole (eller ThorEH eller noen andre)kan sikkert svare deg nærmere om Fox stangen... den kjenner jeg ikke.

Eventuellt kan du se på stengene kjs her inne skal selge.

Var en og annen rå surf der også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share


×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.