karmøyfisk Skrevet February 12, 2013 Rapporter Share Skrevet February 12, 2013 Har hatt endel forskjellige kniver til filletering av fisk. noen bra noen dårlige. er nå på jakt etter den ultimate kniv som bøyer seg passe og som ikke minst holder seg skarp mer enn en fisk og tre. noen tips? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Ølgylt Skrevet February 12, 2013 Rapporter Share Skrevet February 12, 2013 Det finnes ikke ultimate kniver, bare ultimate knivbrukere. Du kommer langt med en vanlig martiiiiniikniv og et diamantbryne Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Florø`en Skrevet February 12, 2013 Rapporter Share Skrevet February 12, 2013 Denne er ganske knall og jeg har hatt MANGE kniver. https://www.google.com/search?q=rapala+filetkniv&hl=no&tbo=u&tbm=isch&source=univ&sa=X&ei=Eg0aUYXGI6_Z0QW9l4CgAg&ved=0CFkQsAQ&biw=1600&bih=1105#imgrc=NI30KJar9rqhtM%3A%3BklwWx8ejK9Rp7M%3Bhttp%253A%252F%252Fmmfiske.no%252Fadmin%252Fcommon%252FGetImg.asp%253FFileID%253D3934%2526xsize%253D200%3Bhttp%253A%252F%252Fmmfiske.no%252F%253FitemID%253D2609%3B200%3B213 Rapala Filetkniv EZ glide 7 Lang , veldig skarp , passe stiv , dvs mye stivere enn likedann kniv så tynn http://mmfiske.no/?itemID=2609 Men sant som Hegga sier , det er mye mannen bak kniven. Husk bare at til og med kutting i fiskebein sløver kniven , for ikke å si stein og gelcoat. Men denne har jeg hatt nå aktivt ( les brukt) et år og er forstsatt knall go Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Rage Skrevet February 12, 2013 Rapporter Share Skrevet February 12, 2013 Beste jeg har er denne: Shakespear Xtools Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
tah Skrevet February 12, 2013 Rapporter Share Skrevet February 12, 2013 Best jeg har er denne.. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Backster Skrevet February 12, 2013 Rapporter Share Skrevet February 12, 2013 Kjøp deg et skikkelig knivstål samtidig, eller ett diamantbryne Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
skrekkjager Skrevet February 12, 2013 Rapporter Share Skrevet February 12, 2013 Personlig bruker jeg kun denne: Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
cesar Skrevet February 13, 2013 Rapporter Share Skrevet February 13, 2013 (endret) Victorinox er vel noe av det bedre ,jeg for min del bruker 2-3 forskjellige kniver når jeg fileterer fisk. Det er helt håpløst hvis du skal skjære ut fileten på en stor fisk og bruke en tynn og myk fileteringskniv,for da bruker jeg en stivere kniv. http://www.ebay.com/itm/Victorinox-Fibrox-6-Inch-Flexible-Boning-Fillet-Roast-Fish-Knife-40517-/360588015018?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item53f4b875aa Endret February 13, 2013 av cesar Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Maritim Skrevet February 13, 2013 Rapporter Share Skrevet February 13, 2013 Har hatt en filetkniv fra Helle i en årekke. Lurer på om den heter Steinbit. Den blir kvass som f#¥%, men må settes opp ofte. I tilegg har jeg som regel med Hunter fra Brusletto, den tar seg av tjukke nakker eller ekstra tjukke ribbein o.l Hunteren er hardere i stålet og holder seg lenge rimelig skarp, men er et slit å sette opp skikkelig. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
kje Skrevet November 19, 2013 Rapporter Share Skrevet November 19, 2013 Lurer litt på å kjøpe Victorinox eller Rapala Filetkniv EZ glide 7 Finnes det andre gode alternativ på filetkniv med litt bøyelig blad? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Rage Skrevet November 19, 2013 Rapporter Share Skrevet November 19, 2013 http://www.jula.no/filetkniv-fillet-knife-770075 Kjøp denne du, nest beste jeg har Enkel å slipe og sylskarp. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
cesar Skrevet November 19, 2013 Rapporter Share Skrevet November 19, 2013 http://www.jula.no/filetkniv-fillet-knife-770075 Kjøp denne du, nest beste jeg har Enkel å slipe og sylskarp. Denne kniven kjøpte jeg for noen år tilbake,Men dette er den mest ubrukelige filletkniven jeg har hatt. Her finner du også noen kniver. http://www.grejonline.dk/default.php?vis=kat&kat_id=15&l1=15&l2=&l3=&pg=4 Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Rage Skrevet November 19, 2013 Rapporter Share Skrevet November 19, 2013 Denne kniven kjøpte jeg for noen år tilbake,Men dette er den mest ubrukelige filletkniven jeg har hatt. Her finner du også noen kniver. http://www.grejonline.dk/default.php?vis=kat&kat_id=15&l1=15&l2=&l3=&pg=4 Seriøst, husket du å ta av slira før du prøvde den? 1 Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
eborge Skrevet November 19, 2013 Rapporter Share Skrevet November 19, 2013 Seriøst, husket du å ta av slira før du prøvde den? Lurer litt på å kjøpe Victorinox eller Rapala Filetkniv EZ glide 7 Finnes det andre gode alternativ på filetkniv med litt bøyelig blad? Buck har to fine fiskekniver til salgs hos xxl. Skarpe og gode med bøyelig blad! Eneste minus er at de knekker hvis en bøyer dem for mye. http://www.xxl.no/Root/Jakt/Kniver-og-økser/Kniver/buck-221-Silver-Creek-Fiskekniv/p/1050327_1_Style Denne er nok den beste hva angår generelt bruk. http://www.xxl.no/Root/Jakt/Kniver-og-økser/Kniver/buck-223-Silver-Creek-Fiskekniv/p/1050326_1_Style Mens denne er mer konkret filetkniv. Bruker denne nå, og har hatt den i vel 2år! Holder god egg, og lar seg greit slipes opp igjen! Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
cesar Skrevet November 19, 2013 Rapporter Share Skrevet November 19, 2013 (endret) Buck har to fine fiskekniver til salgs hos xxl. Skarpe og gode med bøyelig blad! Eneste minus er at de knekker hvis en bøyer dem for mye. http://www.xxl.no/Root/Jakt/Kniver-og-økser/Kniver/buck-221-Silver-Creek-Fiskekniv/p/1050327_1_Style Denne er nok den beste hva angår generelt bruk. http://www.xxl.no/Root/Jakt/Kniver-og-økser/Kniver/buck-223-Silver-Creek-Fiskekniv/p/1050326_1_Style Mens denne er mer konkret filetkniv. Bruker denne nå, og har hatt den i vel 2år! Holder god egg, og lar seg greit slipes opp igjen! Buck har brukbare kniver,har selv 3 stk av denne sammenleggbare Buck 220 silver creek kniven. Den er grei å ha med seg på turer. http://www.ebay.com/itm/Buck-220-Silver-Creek-Folding-Fillet-Knife-220BLS-B-/400351494408?pt=Collectible_Knives&hash=item5d36cf0108 Faktisk så er denne av de bedre filletknivene jeg har, kjøpt på Ikea. http://www.ikea.com/no/no/catalog/products/70134949/ Endret November 19, 2013 av cesar Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
eborge Skrevet November 19, 2013 Rapporter Share Skrevet November 19, 2013 Buck har brukbare kniver,har selv 3 stk av denne sammenleggbare Buck 220 silver creek kniven. Den er grei å ha med seg på turer. http://www.ebay.com/itm/Buck-220-Silver-Creek-Folding-Fillet-Knife-220BLS-B-/400351494408?pt=Collectible_Knives&hash=item5d36cf0108 Faktisk så er denne av de bedre filletknivene jeg har, kjøpt på Ikea. http://www.ikea.com/no/no/catalog/products/70134949/ Jøss, har ikke sett foldekniv løsningen før! Den skal innvesteres i når lønna kommer;) Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
kje Skrevet November 19, 2013 Rapporter Share Skrevet November 19, 2013 Faktisk så er denne av de bedre filletknivene jeg har, kjøpt på Ikea. http://www.ikea.com/no/no/catalog/products/70134949/ Takk. Er denne myk i bladet? (uten å lett knekke) Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
cesar Skrevet November 19, 2013 Rapporter Share Skrevet November 19, 2013 Jøss, har ikke sett foldekniv løsningen før! Den skal innvesteres i når lønna kommer;) Du får den billigere hvis du bestiller fra Aliexpress, jeg har bestilt flere kniver der. http://www.aliexpress.com/item/FREE-SHIPPING-NEW-BUCK-220-Folding-fillet-knife-anti-slip-grip-with-lanyard-Utility-knife-Fish/866402591.html Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
eborge Skrevet November 19, 2013 Rapporter Share Skrevet November 19, 2013 Takk. Er denne myk i bladet? (uten å lett knekke) Ikeaknivene pleier (uten at jeg har testet denne) å være veldig fleksible i bladet. Men vil tro at du må gjøre opp kniven ofte( slipe den ) Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
cesar Skrevet November 19, 2013 Rapporter Share Skrevet November 19, 2013 (endret) Takk. Er denne myk i bladet? (uten å lett knekke) Den er passe myk ,sterk og solid, jeg har filetert flere hundre Storsei og mange Lakser med den uten at den har tatt preg av det. Ikeaknivene pleier (uten at jeg har testet denne) å være veldig fleksible i bladet. Men vil tro at du må gjøre opp kniven ofte( slipe den ) Denne Ikea kniven holder bra på eggen og er enkel å sette opp. Endret November 19, 2013 av cesar Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
eborge Skrevet November 19, 2013 Rapporter Share Skrevet November 19, 2013 Den er passe myk ,sterk og solid, jeg har filetert flere hundre Storsei og mange Lakser med den uten at den har tatt preg av det. Denne Ikea kniven holder bra på eggen og er enkel å sette opp. I sådann tilfelle kan jeg ikke si annet enn løp og kjøp;) Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
kje Skrevet November 19, 2013 Rapporter Share Skrevet November 19, 2013 Tøft, da må jeg snart ta en tur til Ikea... Takk for tipset cesar. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
eddy Skrevet June 19, 2014 Rapporter Share Skrevet June 19, 2014 Jeg leste i ett av innleggene her, at en innsender brukte 2 forskjellige kniver for filetering av fisk. En kniv med stivt blad - og en annen med mykt blad. Dette er vel en sammenblanding av rollene til disse forskjellige knivene - hensett mot filetering. Når man er på havfiske, bruker man en kniv med stivt blad for å bløgge og gjøre opp fisken (ta ut innmat). De fleste yrkesfiskerne, bruker her en enkel og rimelig Mora kniv med bred knivegg - eller tilsvarende. Den er lett å holde skarp, og lett å sette opp med en god og rimelig hein. Godt stål ruster - uten at knivens funksjonalitet tar skade av det. Når man senere skal filetere fisken (beine ut kjøttet), er det å anbefale en kniv med mykt blad som lar seg bøye og flate ut under fileteringen. Det finnes en hel masse av gode filetering kniver i alle prisklasser - helt fra de dyre og jålete til de rimelige og praktiske yrkes knivene. Pris garanterer ikke for stålkvalitet. Mykt stål er lett å sette opp, men holder ikke eggen så godt som en kniv med hardere stål - som feks en Victorinox kniv (som krever god kyndig sliping for å få skarp). Jeg har hatt en del fileterings kniver, hvorav den ene ble arvet etter en yrkesarbeider ved en filetfabrikk i Båtsfjord. Det var en tradisjonell Frosts Morakniv. Godt stål, lett å sette opp - og mye brukt av profesjonelle filetering arbeidere ved fabrikker. Min favoritt i dag er imidlertid en kniv fra Geilo verktøyfabrikk - Brødrene Øyo A/S. Jeg tror det er vanskelig å finne noe bedre verktøy for filetering. Den har bredt nok blad til å la seg styre under fileteringen, et tilstrekkelig mykt blad til til å forme seg etter oppgaven - og et godt stål som er lett å bryne skarpt. Også kokkelandslaget bruker kniver fra Øyo. De markedsfører 2 typer filetkniver med tre-håndtak, henholdsvis med 18 og 19 cm blad. Jeg ser nå at de har tilbud på den minste kniven (som er mere enn stor nok - for 95 NOK) - ordinærpris ca 250 NOK. www.oeyo.no/default.aspx?pageId=28 Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Maritim Skrevet June 19, 2014 Rapporter Share Skrevet June 19, 2014 (endret) Om det var mitt inlegg du siktet til og syntes var sammenblanding ?! Så kan jeg forklare hvorfor jeg gjør som jeg gjør. Når jeg er på tur har jeg med meg en allroundkniv (Brusletto Hunter) og en filetkniv (Helle filetkniv) Bruslettoen er hard og filetkniven myk. Når jeg fileterer fisk bruker jeg den myke filetkniven. For å skåne den mest mulig (har ikke optimalt slipeutsyr med på alle turer) bruker jeg den harde bruslettokniven på de tøffeste jobbene, som f.eks. På kappe nakkehvirvler, spord eller tykke ribbein. På den måten holder egga seg på den myke kniven lengre i felt. Om du synes det er sammenblanding av knivroller ( jeg må le ) so be it. Det funker i praksis. Edit: er ikke slik at jeg har med to kniver på tur for filetering, Hunteren er kniven jeg bruker til allt utenom. Men når jeg først har den med er det jo idiotisk å ikke bruke den på de jobbene som raskt ødelegger egga på filetkniven... Endret June 20, 2014 av Maritim Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
eddy Skrevet June 19, 2014 Rapporter Share Skrevet June 19, 2014 Et annet forhold, er at en god fileterings kniv skal være skarp - men dog ikke "sylskarp" langs midjen - slik man ønsker ved beskjæring av animalsk kjøtt. Fiskekjøtt er mykt og lett beskjærbart ("smør-myk)", og hvis kniven er "barber-skarp" i midjen, vil den lett skjære seg inn i fiskeskinnet. Tupp-delen av kniven bør imidlertid være skarpest mulig. Hvis du synes det funker best i praksis, så gjør du det, Maritim. Det er mange måter å gjøre "saker og ting" på, og hvis du føler at dette er en ok måte å filetere fisken på for deg, er det ingen som kan arrestere deg på det. Hovedsaken er at man liker og er fornøyd med det man gjør. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.