meis

Hvordan fisker man hel agnfisk på bom?

Recommended Posts

meis    0

Planlegger å drift-fiske med litt forskjellig utstyr (kunstig og naturlig agn) etter bl.a. kveite.

Blant annet har jeg lyst til å forsøke å drifte i strømmen med bom og agnfisk, men vil det bli noe fin gange på agnfisken med denne metoden (med båten og agnfisken drivende i samme retning)??

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Auaen    4

Bruk ca 1 meter mono på rundt 0,90 - 1,0 mm. Fest en treble krok i enden. Ca 10 cm over denne fester du en enkelkrok i en opphengerløkke, størrelse minst 6/0. Enkelkroken fester du i kjeven på fisken fra undersiden slik at den stikker godt ut på oversiden. Treblekroken fester du med en av krokene i fiskesiden. I motsatt ende trer du på en svivel og splittring som du fester i bommen.

En annen grei metode er å lage en flapper. Skjær ut benet og bort halen av makrellen og la bare filletene og hodet henge igjen. Tre en enkelkrok gjennom kjeven fra undersiden og opp.

Ved begge disse metodene så slipper du å surre fast agnet siden det henger godt på.

Lykke til.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
meis    0

Takk for tipsene, dette var tydelig forklart.

Så, hvordan fisker du dette? Ankrer du opp, eller kan du la båten drive med strømmen?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
karmøyfisk    0

Er du ute etter kveite kan du søke i forumet etter tråder om dette, har ikke prøvd dette fisket noe selv men til fiske med agnfisk vet mange bruker "flying eye" med hel agnfisk etter, eller en av disse:[ Du må være Logget på eller registrert bruker for å se lenken ]

og etter kveita så bør du ha bevegelse altså drifte ihvertfall så langt jeg har forstått det.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
meis    0

Enig. Forumet har masse nyttig info om hvordan man kan kombinere agnfisk med ting som Giant Baithead og Flying Eye. Har lest gjennom det meste av det, og føler meg brukbart forberedt! Å drive av gårde over god-plassene med slike rigger og/eller jigger er sikkert bra!

Men i tillegg skulle jeg likt å prøve en agnfisk på bom. Da kan man f.x. få en svakt roterende gange i agnfisken som er vanskeligere å få til om agnfisken er festet til f.x. Giant Baihead. Jeg sier ikke at det blir bedre, skulle bare likt å prøve. Spørsmålet mitt er om man kan kombinerede drivende fiske og fisking med hel agnfisk på bom...

Ser man på kveitefisking i Stillehavet (Youtube), så virker som om de fleste bruker fritthengende agn, festet til bom, men da lurer jeg på om de ankrer opp før de begynner å fiske, slik at strømmen skaper bevegelse i agnet og fører lukten med seg nedstrøms. Men jeg er ikke sikker.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Fisk og rask    67

Driftfiske er tingen. Ved oppankring er tanken enten å fiske akkurat der du vet/tror fisken er, eller å lokke den til seg med agn med mye lukt, lys ect. Mange fisker bruker luktesansen når de er på jakt etter mat. Kveitene bruker i stor grad synet. Da er bevegelse trikset. Kveitene tar statisk fiskede agn de kommer over også, men klart størst sjanse har du når det er en så naturlig bevegelse som mulig i agnet. Det kan også være smart å spenne opp agnfisken litt, slik at den roterer i sirkel bak bommen. Da er det selvsagt helt nødvendig å ha en god swivel mellom bom og fortom, slik at ikke snøret tvinner seg i pissvinkel.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå