Gå til innhold
Fiskersiden

hvilken skate?/ny skate 28/5


Recommended Posts

  • Svar 85
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

da er det bare og undersøke litraturen for den ble vell c&r må snart begynne og ta en liten hud prøve av skatene etter vært og sende dem inn til dna analyse for og være sikker.

ble sluppet fri igjen den ja....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 year later...

Morsom tråd :) Vilhelm har nok rett, dette er en ingen nebbskate. I lys av all den nye informasjonen vi har fått på skater de siste par åra, er det ganske sikkert at det er snakk om piggskate (på samme måte som flekkskate- og kloskaterekorden i samme fjord). Bare ett av mange bevis på den enorme morfologiske variasjonen innenfor arten, selv innenfor små geografiske områder.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men hvis den morfologiske variasjonen innen piggskatebestanden er så stor, kan man vel også anta at den morfologiske variasjoner for andre skatearter er like stor? Dette betyr vel at det som har vært sikre biologiske kjennetegn for for eksempel storskate og spisskate med tanke på bestemmelsesnøkler faktisk kan være feil? DNA-testing er vel den sikreste veien å gå fram til man faktisk veit mer om variasjonen innenfor artene. Det er nok sannsynligvis ei piggskate dette her, men uten DNA er det i grunnen vanskelig å være 100% sikker.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ein treng ikkje anta at variasjonen er like stor for alle artar. Men når det gjeld stor-svart-og spisskatekomplekset så er det ei viss usikkerhet om det er 1,2 eller 3 artar. Skatelitteraturen treng ei oppfrisking med molekylære metodar, det er heilt sikkert. Nettopp dette er eg no i gang med. Men ein må vera klar over at det ikkje berre er å ta DNA-prøve så kan ein bestemme arten...

:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 9 years later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share


×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.