Gå til innhold
Fiskersiden

budsjett fiskesett


ViktorS
 Share

Recommended Posts

Har sett at mange, meg selv inkludert har vært/er på utkikk etter fiskesett(stang, snelle) som man kan få en fin fiskeopplevelse utennå betale i dyre dommer.

Har noen gode tips som de vil dele ang billige fiskesett folk kan kjøpe til forskjellig type fiske?

Eneste tipset jeg kommer på i farta er at hvis du vil ha en rimelig god snelle, så kan jeg trygt anbefale mitchell avocet gold III-serien. Denne er oppgradert til IV nå, wom jeg regner med er hakket bedre.

så jeg vil tro at denne snella sammen med feks en Lawson Explorer, så vil du få ett godt sett som du vil få mye glede ut av.

noen andre med gode/bedre tips?:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Helt seriøst kan jeg ikke komme på ett eneste billig fiskesett jeg vil anbefale noensomhelst å bruke penger på. Det kommer selvsagt ann på hva du mener med billig, men den eneste erfaringa jeg har med billigsett er at man må kjøpe nytt etter et år eller to, eller bruke mer penger på noe fordi man med rette er misfornøyd fordi man har kjøpt seg noe dritt.

Misforstå meg rett, man får helt sikkert noe greit i et rimelig fiskesett, men det er aldri noe jeg vil anbefale noen. Min erfaring konkluderer med at det er en soleklar sammenheng mellom kvalitet og pris. Da tenker jeg ikke på stenger i millionklassen. Jeg kan godt anbefale et fiskesett av anerkjent merke til en tusenlapp (noe jeg ikke anser som direkte dyrt for et fiskesett), men aldri et "billigsett" av ukjent merke, produsert i en ukjent provins i kina og solgt fra en palle på utsia rema1000 som mange andre "billigsett"....

Enkelt og greit mener jeg at innenfor rimelighetens grenser får men det man betaler for.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tror nok at alle her inne er enige i at rema-fiskesett er "crap".

Men jeg selv har hatt mye fiskeglede med ett sett jeg kjøpte på xxl for noen år siden. Settet besto av en berkley lightning teleskopstang, med en abu cardinal 101i samt 0,10 fireline. Dette betalte jeg snaue 1000lappen for.

Og ja, dette byttet jeg ut da interessen for fiske ble større. Men dette var en veldig fin startpakke for meg som jeg koset meg masse med.

Og det er slikt jeg mener med rimelige fiskesett.

Er jo helt klart enig i at bedre kvalitet hlder lengre og gir mere fiskemorro:))

Men vrt at det er mange der ute som vil kjøpe sitt førdte fiskesett uten å måtte betale i dungevis. Og tenkte at denne plassen kunne de få litt starthjelp. Spesielt fra erfarne fiskere som deg:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En trår sjelden feil med Lawson. dette er supre stenger til en grei pris. Og som en nå får til kanon pris på Skitt Fiske. I alle fall Explorer, Northern Light og et par eldre Arctic Trout.

Av sneller, så er Daiwa crossfire greie sneller(men har kun 1 spole) til en rimelig penge. Får disse til 399 på XXL.

Om man ikke trenger 2 spoler i aluminium så har også Shimano en del fine sneller til en hyggelig pris.

Endret av Audiosan
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Settet med berkley/abu er knallgodt å fiske med.

Ikke dyrt for god fiske opplevelse.

Som audiosan nevner har Shimano noen sneller til hyggelig pris, men også der ville jeg styrt unna de billigste. Til madammens bursdag satt jeg sammen en pakke selv....Shimano sonora 2500 til den hyggelige prisen 499.-kr. montert på en Shimano Vengeance specialist spinning 5-20 gr til overkommelige 480.-kr og fruen i huset fikk en kvalitetspakke hun kommer til å ha mye glede av i mange år fremover :)

Sånn kan man gjøre det og komme ut på ca samme pris som ferdig sammensatte pakker.

Forutsatt at man har sene selv....jeg regner med at alle sportsfiskere med respekt for seg selv har noen ruller med ymse sener liggende....det har ihvertfall jeg :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.