Gå til innhold
Fiskersiden

Nytt ekkolodd / kartplotter


kje
 Share

Recommended Posts

Takk Erik. Den er nok desverre ikke kompatibel med NMEA2000 så jeg må vel kjøpe ny motor? :D

Men jeg var innom båten ikveld med den fantastiske pappesken som har målene til NSS7 og det ser ut som den fint får plass på dashbordet. :)

post-25360-0-84398800-1413836489_thumb.j

Endret av kje
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ok, så det går ikke å få noe tilsvarende på NSS7?

Da lurer jeg på om jeg skal vente til HDS-seriene fornyes og slå til på en HDS7 Touch. Fordelene over NSS7 blir vel da at jeg får større skjerm, rimeligere autopilot og muligheten til å integrere el-motor til autopiloten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er litt i tvil abbor, tror jeg liker NSS sin kombinasjon med touch og knapper aller best og usikker på om jeg kommer til å skaffe meg el-motor med det første. Skal stikke innom Navy Høvik idag for å teste både HDS7 Touch og NSS7. Hvilken skjerm liker du best?

Takk for info Erik. Tror det blir enten HDS7 Touch eller NSS7 på meg.

Endret av kje
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg liker brukergrensesnittet til NSS best. Men hvis en bare skal ha en skjerm så er HDS-7 Touch mer fleksibel enn NSS7 siden HDS-7 Touch støtter opp til 4 vinduer, mens NSS7 kan ha max 2 (denne begrensningen gjelder bare NSS7, ikke de større modellene)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå har jeg nettopp vært å prøvd begge i butikken og synes absolutt jeg likte NSS best. :) Genialt med både knapper og touch. Og ikke minst rotasjonshjulet!

Det jeg ikke var klar over var at også NSS har innebygget strukture scan. :)

NSS7 kan dele skjermen i maks to. Men det er vel begrenset hvor aktuelt det er å dele i fire med så liten skjerm. HDSen gikk faktisk utrolig tregt da den ble delt i fire, men det kan være pga 3d kart samtidig med andre kart og musikk som ble spillt samtidig. Liker også at NSS ikke har widescreen.

Fikk også vite at autopiloten også kan styre el-motor dersom den er nmea2000 kompatibel. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er NSS7 Evo2 modellen som er dobbelt så dyr som første generasjons NSS7 som har innebygd StructureScan. Første generasjon støtter StructureScan, men trenger ekstern modul.

Grunnen til at Simrad NSS7 ikke kan dele skjermen i mer enn 2 er at Simrad som er et high-end merke mener dette gir en for dårlig brukeropplevelse. Hos Lowrance hvor HDS Touch er dagens toppmodell har de en annen filosofi, der gis brukeren full fleksibilitet.

HDS Touch og første generasjons NSS har samme prosessorsytem.

Det er kun Motorguide Xi5 som kan integreres med Lowrance autopiloten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg trodde heller ikke NSS7 hadde innebygd StructureScan derfor spurte jeg om jeg trengte en ekstra modul, men ifølge selgeren trengte jeg ikke dette. Han fortalte også at autopiloten kan styre en el-motor dersom elmotoren er nmea2000 kompatibel... tar selgeren feil her altså?

Det var riktignok en B&G jeg testet men ble fortalt at den er identisk med Simrad.

Endret av kje
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det jeg skrev i innlegget over er korrekt både når det gjelder StructureScan og tilkobling av elektrisk motor. Nå finnes det faktisk ikke en eneste elmotor med NMEA 2000, men Lowrance har en interfaceboks for Motorguide Xi5 og det er bare den programvaren i HDS kommer til å støtte når den blir sluppet.

B&G har ikke engang vanlig ekkolodd innebygd, langt mindre StructureScan.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 weeks later...

Rene julekvelden! Simrad NSS7, Airmar P66, Navionics+ kartbrikke og Simrad HH36 VHF. :)

Tok VHF sertifikat for noen uker siden og fikk VHF lisens igår. Testet den håndholdte og fikk grei kontakt med Tjøme Radio.

Et spørsmål angående kart på kartbrikken før jeg låser brikken til et kartområde:

Jeg ser på dekningskartet for Norway og Skagerak&Kattegat på Navionics sin side, det ser ut som begge dekker f.eks Vänern og Mjøsa? Er forskjellen kun at Norway dekker nordnorge mens Skagerak&Kattegat mer øst i Sverige og sør forbi Danmark? Lurer på om jeg skal velge Norway eller Skagerak&Kattegat...

post-25360-0-52833400-1416610296_thumb.j

Endret av kje
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da velger jeg Norway så jeg får muligheten til å bruke den i nord norge også. :)

Har et spørsmål angående Simrad NSS: I den siste oppdateringen (v.3.0) skal det ifølge Simrad være mulig å justere størrelsen på vinduene i split-screen modus. Hvordan gjør man dette? Fant ingenting om dette i manualen for software oppdatering.

Edit: dette fant jeg ut av ved å prøve meg frem :) (trykk meny knappen når man velger hvilken skjerm man skal ha, så dukker alternativet "Juster panelstørrelse" opp)

Endret av kje
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gå til Pages, så trykk på ikonet som inneholder ikonet til skjermbildet du vil skalere. Deretter trykk og hold på ikonet til skjermbildet som skal skaleres, først kommer det opp en spinnende sirkel og så dukker en ny meny hvor du blant annet kan skalere vindusstørellser. Jeg klarte faktisk å finne dette på en uoffisiell softwareversjon før 3.0 kom uten at jeg visste at muligheten fantes, sier vel en del om hvor mye jeg trykker og prøver...

Endret av abbor
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.