Gå til innhold
Fiskersiden

Ekkolodd for sjøkreps fiske


diderik
 Share

Recommended Posts

Har kjøpt ny båt (OCQUETEAU 600 OSTREA ) og trenger et brukbart ekkolodd til teine fiske etter sjøkreps. Er det noe som har gode forslag? Har lest meg opp på Lowrance Elite og HSD med StructureScan, men er usikker på hva som er best for mitt behov. Opererer ut fra Tønsberg på dyp fra 70 til 150 meter. Er jo hummerfisker også, men her settes teinen mye grunnere.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sjøkreps trives som kjent er på bløt bunn. Det stiller litt krav til ekkoloddet. Det bør ha rel stor uteffekt slik at det ikke gir opp på bløt bunn (leire). Da trenger du antagelig et HDS, da det har større uteffekt enn f.eks. Elite-serien

Det jeg vill foreslå er dette loddet fra Lowrance:

http://www.mjosservice.no/produkt/lowrance/ekkolodd/ekkolodd/lowrance-hds-5x-gen2-usvinger

Men, det kan også være at du eg også ønsker en kartplotter, hvis du ikke har det fra før da?

Hvis ikke så kunne dette loddet vert en større fordel, også ur HDS-serien men, et kombiinstrument. D.v.s den har også kartplotter med GPS innebygget. Det er noe meir kostsamt men fordelene er store. Du har noe å navigere etter + at du kan sette markeringer på typ gode fiskeplasser (s.k. Way points, Wp) slik at du kan återkomme till eksakt den samme plassen som for 1, 10 eller 100 dager siden.......

Meir om HDS-7 kan du lese her:

http://www.mjosservice.no/produkt/lowrance/kombimaskiner/lowrance-hds-7-gen2

Passende svinger till disse instrumentene er denne:

http://www.mjosservice.no/produkt/lowrance/tilbehor/givere-for-ekkolodd/svinger-mbla-kontakt/hekkmontert-svingere/hst-dfsbl-50200-khz-hekksvinger

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En kjøper ikke HDS-7 til 9450kr når en kan få Simrad NSS7 til 6990. De har samme ekkolodd og samme prosesslrsystem, mesteparten av software er også lik, men brukerinterfaceene er helt forskjellig. HDS Gen2 har knappbetjening, NSS har touch, rotasjonskontroller og noen knapper. NSS har mye bedre brukergrensesnitt.

http://www.mjosservice.no/produkt/simrad/kombimaskiner/simrad-nss-7

HDS-7 Touch er også et alternativ, denne har brukervennlig touchbetjening og også innebygd StructureScan, den er bare 500kr dyrere enn HDS - 7 og er et mye bedre kjøp.

http://www.mjosservice.no/produkt/lowrance/kombimaskiner/lowrance-hds-7-gen2-touch

Når det gjelder svinger så anbefaler jeg P66 framfor Lowrance sine hekksvingere.

http://www.mjosservice.no/produkt/lowrance/tilbehor/givere-for-ekkolodd/svinger-mbla-kontakt/hekkmontert-svingere/p66-dt-50200khz-hekksvinger

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei, ønsker å komme med en kommentar. Har ikke veldig mye erfaring med ekkoloddene som er nevnt over, men har litt erfaring med krepsefiske.

Jeg mener det er er fordel å ha kombinert ekkolodd/kartplotter. Man setter flere teiner i lenke og da er det behov for å "kjøre opp" linjen hvor man skal sette for å sjekke bunnen. Når man så skal sette så er plotteren nyttig for å sette på samme strekning som man har rekognosert.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Med Simrad eller Lowrance kombinert ekkolodd og plotter så kan du scrolle tilbake på ekkoloddskjermen flere minutter og legge inn waypoint der en ser noe interessant. Med StructureScan kan du gjøre det samme og også markere waypoints på siden av båten eller sporet båten har gått hvis en ser noe interessant på SideScan. Det er mulig StructureMap kan også gi verdi for ditt bruk.

Med en kombimodell kan en også lagre ekkolodddataene og studere dem ned en viewer i ettertid for å finne interessante plasser, informasjon om posisjon er også tilgjengelig.

Så når det gjelder integrert ekkolodd og kartplotter så er ikke 1 + 1 = 2, men minst 3 og kanskje 4.

Hvis en har en modell med Ethernet så får en samme funksjonalitet med separat ekkolodd og kartplotter (HDS-5x og HDS-5m)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.