Gå til innhold
Fiskersiden

Holdbarhet fryst fisk


Taabbe
 Share

Recommended Posts

Flyfishing: Det høres fornuftig ut, har selv en god del lysingfilet som slipper mye vann når jeg tiner den, og som ikke smaker som den burde. Årsaken er nok at da den ble frosset var det sammen med store mengder fisk, og dermed gikk det sikkert sakte.

Mener du at i slike scenarier er bedre å ha f.eks. halvparten av fisken i kjøleskapet en dag, slik at man får raskere innfrysingsprosess?

Ja det meiner jeg. Best er dog att late den ligge på/i is før frysing for da har den alle reden nått +/- 0 C

At den ligg et eller to døgn ekstra i kjøleskap, eller på is gjør som regel fisken enn bedre slik at den kom lenger i rigor-perioden (rigor mortis, likstivheten). Forutsatt at den er nyfanget og ikke har blitt utsatt for +30 (i skyggen) Det att fisk er seig og tørr skylles i mange tilfeller at en spiser fisken allt for tidlig og kanske før rigor har intruffet........... Blir på en måte som at spise kjøtt som knappt har hengt. Rigor-perioden er en mørningsperiod som i tillegg danner velsmakende emner og aroma. Dog, med gammel fisk finnes det inget at gjøre med............

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.