BAN Skrevet January 13, 2015 Rapporter Share Skrevet January 13, 2015 Nei, det går sikkert fint. Det jeg prøver å forstå er om det er bedre med et døgn ekstra i kjøleskapet før den fryses, for å sikre raskere innfrysing. Vil tro det er bedre med en ekstra dag i kjøleskapet for å sikre rask innfrysing. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Rage Skrevet January 14, 2015 Rapporter Share Skrevet January 14, 2015 Mye bra tips her! Før jeg kjøpte meg vakumpakker hendte det at brosmefilet måtte vries opp over vasken for i det hele tatt ligne på fiskekjøtt, og ikke ei vasstrukken skurefille. 1 Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Flyfishing for Salmon Skrevet January 14, 2015 Rapporter Share Skrevet January 14, 2015 Flyfishing: Det høres fornuftig ut, har selv en god del lysingfilet som slipper mye vann når jeg tiner den, og som ikke smaker som den burde. Årsaken er nok at da den ble frosset var det sammen med store mengder fisk, og dermed gikk det sikkert sakte. Mener du at i slike scenarier er bedre å ha f.eks. halvparten av fisken i kjøleskapet en dag, slik at man får raskere innfrysingsprosess? Ja det meiner jeg. Best er dog att late den ligge på/i is før frysing for da har den alle reden nått +/- 0 C At den ligg et eller to døgn ekstra i kjøleskap, eller på is gjør som regel fisken enn bedre slik at den kom lenger i rigor-perioden (rigor mortis, likstivheten). Forutsatt at den er nyfanget og ikke har blitt utsatt for +30 (i skyggen) Det att fisk er seig og tørr skylles i mange tilfeller at en spiser fisken allt for tidlig og kanske før rigor har intruffet........... Blir på en måte som at spise kjøtt som knappt har hengt. Rigor-perioden er en mørningsperiod som i tillegg danner velsmakende emner og aroma. Dog, med gammel fisk finnes det inget at gjøre med............ Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.