Gå til innhold
Fiskersiden

Ferdatorsk Rogaland 2015


JBR
 Share

Recommended Posts

Det er mer regelen enn unntaket her sør at jeg får kun hanner eller kun hunner i samme stim. Da er ofte hannene mye mindre enn hunnene. Noen ganger har jeg fisket på klumper med stor flott hunnfisk kun noen båtlengder fra der andre fisker mindre hanner . Btw Fikk 17 torsk fra 1,5 til 4 kg ved fjøløy her for noen uker siden, kun 1 hunfisk.... Tror dette er et fenomen som kun oppstår når man har så lite fisk og så mange båter som her sør. Når stimene er større er det nok mer utflytende og mindre markant. Har søkt i vitenskapelige kilder men ikke funnet dette bekreftet. Antar det er fordi man ikke driver forskning på fiske i marginale stimer. Garn ved skudesnes, ja det forklarer jo hvorfor det er så lite blåser i byfjorden. Skulle vært spennende å sett på garnfangst iforhold til kjønn, dvs. Om det er kjønnsforskjell langs garnet.......

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En kompis og jeg var oppe ved Geitungen i dag. Ingen garn å se. Heller ikke ferdatorsk. To småtorsk pluss den vanlige palen. Fikk en fin lyr på Sedegrunnen på hjemmoverturen. Her fikk vi også flere småtorsker som ble skånsomt avkroket og satt ut igjen. Ellers pale her også. Snakket med en lokal fisker ved Skudenes, og han mente ferdatorsken er borte for i år og at det ikke var verdt å fiske etter den mer. Tror han har rett. Ellers går årets ferdatorskfiske for mitt vedkommende inn i historien som det dårligste på12 år. Lover ikke godt dessverre.

Endret av arnsvik
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det ble en fin dag på sjøen i går. Selv om ferdatorsken i Byfjorden normalt ikke er stor, så er det kjekt når fisken biter. Resultatet i går ble 10 torsker. Den største 5,8 kg, resten fra ca 4 kg og nedover. Av de 10 torskene jeg fikk, var det 8 hanner og 2 hunner. Hunfiskene var blant de aller minste. Nå får jeg lete etter en stim med større hunfisk. Jeg tviler på at årets fiske etter ferdatorsk helt er over. Det er jo fortsatt rogn i de hunnene jeg får.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.