Gå til innhold
Fiskersiden

Utstyr for nybegynner ferskvann


Galia 620
 Share

Recommended Posts

Noen som har erfaring med dette settet:

http://www.fiskeutstyr-online.no/shop/saet-tilbud-10662p.html

Formål: Trolling på Mjøsa. Har INGEN erfaring, men håper den kommende sesongen byr på muligheter.

Noen som har noen enkle instruksjoner for oppsett med sideparavaner, gjerne bilder/grafikk.

Hei Galia, jeg kan begynne med å si at jeg ikke har noe erfaring med disse stengene. Correct me if i'm wrong; men tror det der er stenger spesielt ment for å bruke til dyprigg. Jeg selv bruker billige stenger til trolling på mjøsa (http://www.skittfiske.no/Avdelinger/FISKEUTSTYR/Fiskesett/Trollingsett/Dorgesett/Alle/Okuma-Trolling-8-6-12-25lbs-Okuma-XPD30-Kj%C3%B8pt-l%C3%B8st-1298--H%C3%B8yresveiv144538-p0000075929 )

av sideparavaner bruker jeg: http://www.skittfiske.no/Avdelinger/FISKEUTSTYR/Trollingtilbehor/Planerboard,-paravan/Great-White-Paravan-pakke-H%C3%B8yre-venstre155582-p0000087010

På disse vil jeg anbefale å bytte sikkerhetsbøylen til en mer massiv en da dette er det som forsikrer deg om at du ikke skal kunne miste brettet om gummiklypa som du fester til lina løsner, denne blir fort ødelagt da du åpner og lukker den opp til flere ganger pr tur. å miste brett er kjett, tro meg <_<

Er du helt ny i faget vil jeg anbefale deg å lese Team Colibri sin guide, da dette er den siden jeg til nå har hatt best utbytte av å lese. Her er det veldig mye lærdom å hente! (http://teamcolibri.blogspot.no/2012/03/hva-trenger-man-til-dorging-trolling.html)

Skitt fiske :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mai det er absolutt best fart, så det er et must :) dyprigg kan man glemme i Mai, da det er flata som gjelder på den tiden! Riktig fart og dybde i forhold til årstiden/gradene i vannet er like viktig som hva du har i enden av lina :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Noen som har erfaring med dette settet:

http://www.fiskeutstyr-online.no/shop/saet-tilbud-10662p.html

Formål: Trolling på Mjøsa. Har INGEN erfaring, men håper den kommende sesongen byr på muligheter.

Noen som har noen enkle instruksjoner for oppsett med sideparavaner, gjerne bilder/grafikk.

Hei Galia 620

(fine båter egnet for trolling)

linken du postet her studerte jeg og jeg har følgende kommentar:

Stanga er av grafitt vilket betyr tynnveggig stang og dette er en direkte ulempe da man driver båtfiske og trolling. Stengene for dette fiske får mye stryk og da er det E-glass stenger dei eneste som tåler denne julinga. Snellen har plastspole ("grafitt") vilket kan bety spolsprenging hvis du sveiver på en monofil line stramt. Plastspoler er bare egnet for multi liner (flettede) som ikke har tøybarhet.

Sats på noen snellemodeller fra t.eks Daiwa (SG 47 LCA t.eks) http://www.fiskeutstyr-online.no/shop/sneller-10410p.html Vedr stenger så rekommenderer jeg stenger i lengde 7, maks 8 fot for i båtfiske trengs ikke lange stenger, det er ikke snakk om å hiva sluker men å dorge. Og lange stenger i båt er problematisk.

Daiwa har også gode trollingstenger og jeg selv bruker noen som het Heartland Men, dei fleste som driver med trolling bruker disse stengene: http://www.ofc.nu/ugly-stik-gold-tiger-7-ft-p-241-c-194.aspx Disse stengene finnes også i 10-pakk. På samme siten finner du også Daiwa SG47LCA: http://www.ofc.nu/daiwa-trollingrulle-sg-47-lca-med-rakneverk-p-112-c-226.aspx

Trolling-guiden på Regal Marin er vell ein av di beste jeg har sett da det gjeld innføring i trollingens verden. Les den nøye, og etter at du har kommet i gang, les den igjen for da er det lettere å forstå det som formiddles der ;)

Ellers er det også mye bra info fra dei andre her i tråden, vel verdt å ta inn over seg. :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.