Gå til innhold
Fiskersiden

Harpunering av sjøørret


 Share

Recommended Posts

Det er forbudt for dykkere å harpunere anadrome laksefisk. Siden all bruk av garn, line osv er forbudt og det er regler for stangbegrensninger så går jeg ut i fra at det ikke finnes noen lovlige metoder å harpunere anadrom fisk i Norge.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

NEI det ikke lov. En annen ting er at hva skal man med 36 sjøørret på en gang? Men til saken "Lov om laksefisk og innlandsfisk" sier i § 37. https://lovdata.no/dokument/NL/lov/1992-05-15-47#KAPITTEL_8

§ 37.Hensynet til dyrevelferd, forbudte tiltak og fiske- og avlivingsmetoder

Fiske og fangst av arter som omfattes av denne lovs virkeområde, skal foregå på en måte som ikke utsetter disse artene for unødige lidelser, jf. lov 19. juni 2009 nr. 97 om dyrevelferd.

Tiltak av enhver art som ikke har annet formål enn å skremme fisken eller hindre dens frie gang er forbudt.

Så vel i sjøen som i vassdrag er det til fangst og avliving av fisk forbudt å bruke:

1. Stoff med giftig, lammende eller kvelende virkning. 2. Sprengstoff. 3. Skytevåpen, jf. lov 9. juni 1961 om skytevåpen og ammunisjon, unntatt for fangst av gjedde. 4. Elektrisk strøm. 5. Kunstig endring av vannføringen. 6. Lyster eller liknende redskap med spiss eller krok som ikke er beregnet på å slukes av fisken. Det er likevel tillatt å bruke slikt redskap som hjelperedskap for å ta opp fisk som er fanget med annet lovlig redskap. 7. Kunstig lys, unntatt for åle- og krepsefangst. 8. Fisk som agn i vassdrag, unntatt død fisk fra samme vassdrag som agnet benyttes i.

Kongen kan ved forskrift forby andre fangst- og avlivingsmetoder.

Uten tillatelse fra departementet, ved enkeltvedtak eller forskrift, er det forbudt å transportere levende fisk i og ved vassdrag. Forbudet gjelder ikke kommersiell transport av fisk på vei eller annen transportåre.

Fisk som fanges og ikke settes ut umiddelbart, skal avlives omgående. Unntatt fra dette er fisk som under fisket oppbevares i nett beregnet til dette formålet. Bestemmelsen gjelder heller ikke for fangst av kreps, eller ved kultiveringsfiske.

Departementet kan for det enkelte tilfelle dispensere fra bestemmelsene i tredje ledd.

Harpun er definert som et skytevåpen, og Hawaii Slynge vil falle under under punkt 6

6.Lyster eller liknende redskap med spiss eller krok som ikke er beregnet på å slukes av fisken. Det er likevel tillatt å bruke slikt redskap som hjelperedskap for å ta opp fisk som er fanget med annet lovlig redskap.

Så det eneste som er lov når det gjelder laksefisk i sjøen, under dykking/ fri dykking vil være å bruke hånden (som fangstredskap altså)

Endret av Afre
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så å si garantert rømt regnbue som står å stampa inni fjordan.

Eventuelt på Bornholm / Danmark. Mye mer stor sjøørret, og mye mer sjøørret generelt.

Der e det faktisk lov å skyt sjøørret og laks.

Trur uansett at han har løget på sæ antallet om det faktisk e sjøørret og ikke rømt regnbue som står i sjøen = "sjøørret"

Lenke til kommentar
Del på andre sider

"Meanwhile in Lillesand" setter Aurejeger pent og forsiktig tilbake alt av sjøørret og behandler den så pent han kan for å verne om sjøørret bestandene.

Han flytter seg hver gang han kommer over steder med masse bitevillig småørret for ikke å skade fisk som er under minstemålet, og har av de 77 sjøørretene han har lurt hittil i år valgt å beholde kun 2 som mat til seg og sin fru....

Resten har fått et kyss og lykkeønskninger med tanken om at fisken skal få spise seg stor og fin og lage masse flotte nye sjøørreter vi alle sammen kan fiske på.....om det da ikke står en eller annen smarting og lesser på land til seg selv og ødelegger alt sammen....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så å si garantert rømt regnbue som står å stampa inni fjordan.

Eventuelt på Bornholm / Danmark. Mye mer stor sjøørret, og mye mer sjøørret generelt.

Der e det faktisk lov å skyt sjøørret og laks.

Trur uansett at han har løget på sæ antallet om det faktisk e sjøørret og ikke rømt regnbue som står i sjøen = "sjøørret"

Håper du har rett, men har ikke kjennskap til rømt oppdrettsfisk i området.

Vet det finnes noen store SØ her, har fått mye fin fisk i år og så en på 5 kg+ for noen uker tilbake, den fulgte bedagelig etter sluken før jeg fikk den til å ta, men den ble dessverre ikke kroka... Stanga bøyde seg, og det var det.... Hjerte i halsen!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.