Gå til innhold
Fiskersiden

Stang/snellevalg til kasting/jigging fra båt


torbl
 Share

Recommended Posts

Jeg er på utkikk etter en ny rigg til å fiske med shads på ca 80-120 gram på fjorder her oppe i nord. Jeg benytter i dag en 11-fots "laksestang" som jeg har med som ekstrastang i båten, men oppdager jo stadig vekk at jeg ender med å få mer stor torsk og sei på den, enn på havfiskestanga som er rigget for å fange disse artene. Fisker stort sett på 15-50 meter.

Denne stanga er både for lang og for myk for å fiske fra båt, så jeg trenger noe som er mer egnet til formålet. Jeg ser for meg noe på 7-8 fot som jeg kan kaste med når det er dårlig drift, og pilke litt med etter behov. Jeg ønsker noe lett og smekkert, men samtidig vil jeg ikke føle meg som en komplett dust om kveita plutselig tar.

Noen anbefalinger som ikke knekker banken fullstendig. Og et viktig innledende spørsmål er jo også: anbefaler dere meg å gå for haspel eller multiplikator?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har akkurat bestilt meg ei Major Craft Crostage. Den er 6,4 fot. 40 - 120 gram. Koster en drøy 1000 lapp på Ebay. Den ser skikkelig bra ut for min tiltenkte bruk. Overflatefiske etter storsei på Røst. Vobblerer, jerbait og poppers. Parrer den med en Stella 6000 PG. Jeg har lett ganske lenge før jeg fant denne.

https://www.youtube.com/watch?v=y0oD_VLemVI

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har ikke fått den ennå. Det er i utgangspunktet ei lett jiggingstang. Tror den vil funke helt fint å kaste med også. Jeg vet at andre bruker f. eks. Westin W3 vertical jigging med suksess: http://www.westin-fishing.com/predator/predator-rods/vertical-jigging-vertical-jigging-t/w3-vertical-jigging-1349.html

Det viktigste er å ha ei stang med skikkelig god rygg når fisken skal pumpes opp fra dypet.


Når det gjelder lengde er det nydelig å jobbe med korte stenger i båten. 6-7 fot mener jeg er perfekt til fisket du beskriver. Selv bruker jeg 5,4 fot stang til kvitefiske.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har denne FR68180 Edge 3776 Popping 8’0” M 25-120 g 2 sec. Veldig fornøyd! Tok kveite på over 50 kilo på den i sommer, samtidig som den er fin å kaste lettere jigger med.

http://www.jagtogfiskerimagasinet.dk/kat367-Big-Game/side2665-Edge-Westin-3776-Popper-Speedjig.html

Jeg kjøpte den på komplettfritid.no

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.