Fjesingsen Skrevet November 12, 2015 Rapporter Share Skrevet November 12, 2015 Jeg har fisket og satt garn så lenge jeg kan huske, og har alltid vært fascinert av artene som finnes i havet. Jeg bruker kanskje, unaturlig vil nok noen si, mye tid på fisking. Bloggen min inneholder snart 100 forskjellige maritime arter som jeg har vært heldig nok å få tak i og laget mat til familie og venner med. Og jeg vet jeg vil nå 200 arter uten problem. Men! Jeg har nesten bare saltvannsarter, for de jeg ikke får fanget selv, som elvekrabbe og pytonslange, de kjøper jeg fra en lokal fiskehandler. Men vet noen et sted i Agder-fylkene hvor de selger hel fisk som er fanget i elver og annet ferskvann? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Jon-Eirik Brobak Skrevet November 12, 2015 Rapporter Share Skrevet November 12, 2015 har du link til bloggen din? Hadde vært spennende å lese litt om de forskjellige artene, og hvordan disse er som mat Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
piscator Skrevet November 12, 2015 Rapporter Share Skrevet November 12, 2015 (endret) det er vel svært få som driver med (halv)kommersielt fiske i ferskvann. Og jeg vet ikke om noen i Aust-Agder. I Mjøsa fiskes det lagesild, i Femunden og Aursunden blant annet fiskes det sik, Og det har vært forsøkt med kommersielt fiske etter rovfisk(gjedde, abbor, gjørs) i Vansjø og Øyeren. I Valdres og Hallingdalen/Hardangervidda drives det litt ørretfiske med garn til rakfisk, mest for lokalt bruk, noe blir solgt. En hallingdøl jeg snakket med sa at de først testet rakfisken på katta. Hvis den overlevde testet de den selv. Hvis de likte den, beholdt de den, og hvis ikke de likte den så solgte de den til hovedstaden! et generelt problem er det nok at produksjonen i ferskvann er liten, slik at innsjøene bare tåler et svært forsiktig uttak av fisk. Derfor blir slik fiske bare til lokalt/eget bruk. Haugatjønna ved Brekken øst for Røros har jo en enorm produksjon, men ingen reproduksjon, slik at de er avhengige av utsettinger. Så dette er et slags P&T fiske. Men der også er ikke produksjonen større enn at dette kun er et slags spiskammers for lokalbefolkningen. Det er derfor det ikke er åpent for sportsfiske, bortsett fra den famøse fiskekonkurransen i påsken. ellers synes jeg det er spennende at du lager en artsliste over arter du har spist. Jeg har et liknende prosjekt. Jeg har fått en stor andel av norske ferskvannsfisk på stang, og har smakt på de fleste. Og når jeg reiser i utlandet forsøker jeg alltid å få smakt på de lokale fiskeartene. generelt er saltvannsfisk bedre enn ferskvannsfisk som mat. Sånn er det bare... Endret November 12, 2015 av piscator Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
erik Skrevet November 12, 2015 Rapporter Share Skrevet November 12, 2015 Ikke i Aust-Agder, men Ferskvannsfisk AS driver med næringsfiske i nettopp ferskvann over det ganske Østland: https://www.regnskapstall.no/informasjon-om-ferskvannsfisk-as-102004866S1 Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Fjesingsen Skrevet November 12, 2015 Forfatter Rapporter Share Skrevet November 12, 2015 det er vel svært få som driver med (halv)kommersielt fiske i ferskvann. Og jeg vet ikke om noen i Aust-Agder. I Mjøsa fiskes det lagesild, i Femunden og Aursunden blant annet fiskes det sik, Og det har vært forsøkt med kommersielt fiske etter rovfisk(gjedde, abbor, gjørs) i Vansjø og Øyeren. I Valdres og Hallingdalen/Hardangervidda drives det litt ørretfiske med garn til rakfisk, mest for lokalt bruk, noe blir solgt. En hallingdøl jeg snakket med sa at de først testet rakfisken på katta. Hvis den overlevde testet de den selv. Hvis de likte den, beholdt de den, og hvis ikke de likte den så solgte de den til hovedstaden! et generelt problem er det nok at produksjonen i ferskvann er liten, slik at innsjøene bare tåler et svært forsiktig uttak av fisk. Derfor blir slik fiske bare til lokalt/eget bruk. Haugatjønna ved Brekken øst for Røros har jo en enorm produksjon, men ingen reproduksjon, slik at de er avhengige av utsettinger. Så dette er et slags P&T fiske. Men der også er ikke produksjonen større enn at dette kun er et slags spiskammers for lokalbefolkningen. Det er derfor det ikke er åpent for sportsfiske, bortsett fra den famøse fiskekonkurransen i påsken. ellers synes jeg det er spennende at du lager en artsliste over arter du har spist. Jeg har et liknende prosjekt. Jeg har fått en stor andel av norske ferskvannsfisk på stang, og har smakt på de fleste. Og når jeg reiser i utlandet forsøker jeg alltid å få smakt på de lokale fiskeartene. generelt er saltvannsfisk bedre enn ferskvannsfisk som mat. Sånn er det bare... Takk for utfyllende svar. Jeg er alltid på utkikk etter nye arter, uansett hva det skulle være. Har pr nu rundt 30 arter liggende i fryseren, som venter på å bli smakt. Men som du sier, saltvannsfisk er best. Må vel kjøpe meg noen fluer og et fiskekort for å utvide horisonten når det gjelder ferskvannsarter. Har til nå på bloggen smakt: rognkjeks svømmekrabbe sei acetes akkar torsk batashi hvite reker oppdrettsørret vågehval fjesing akvariumskrabbe pigghå canadisk hummer skrubbe eplesnegler rødnebb piggvar blåkjeft uer skjelbrosme yellow walking catfish plettet månefisk rødknurr tykkleppet multe sjøtunge småflekket rødhai mudskipper elvekrabbe fjellørret flekket piggskate gul trevally asiatisk karpe kveite puti haimalle O-skjell skolest krokodille gapeflyndre trollkrabbe grå multe røde muslinger amerikanske reker østers pabdah malle slettvar boal fish mudderkrabbe venus skjell sølvfarget pomfret lysing sypike tigerreker svanebarbe spiny eel brisling oppdrettslaks langoustine sort kardinalfisk lange hjerteskjell engelsk svartfisk hyse sumpål kongsnegl atlanterhavssild indisk makrell regnbueørret havål hvitting blåskjell lomre breiflabb st. petersfisk smørflyndre rødspette horngjel bonito makrell tilapia ilish havabbor bangus red snapper. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.