LasseB Skrevet February 6, 2016 Rapporter Share Skrevet February 6, 2016 Ansjosene som er singelfryst med glassering, lar jeg være slik de er. Glasseringen er viktig for konsistensen og holdbarheten, og har heller ingen behov for å tine dette av agnfiskene. Disse vakuumpakker jeg i tipakninger fra frossent av, og hiver de i frysen igjen. Ansjosene som er fryst lagvis på foambrett hiver jeg i ei bøtte, tar gjerne hele brettet i en sleng. Tar meg ikke bryet med å tine de først, det fikser saltlaken. Fra før av har jeg kokt opp vann med "mye" salt oppi, som smakes på underveis. Saltlaken jeg bruker til agnfisker er "jævlig" salt, og må være avkjølt før den helles over agnfiskene. Er vanskelig å komme med blandingsforhold på vann og salt, men det skal være temmelig salt. Agnfiskene lar jeg som regel ligge et par timer maks, og helst i kjøleskap. Deretter legger jeg agnfiskene i et dørslag over en stor kjele, og setter greiene i kjøleskapet. Her kan de stå og dryppe fra seg en stund, og deretter legger jeg de på rekke og rad på et stekebrett med bakepapir under i fryseboksen. Når de er gjennomfrosne, plukker jeg ut ti og ti om gangen og vakuumpakker de, og rett i fryseboksen igjen. Jobb utført. 1 Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
tomandreassen Skrevet February 15, 2016 Rapporter Share Skrevet February 15, 2016 (endret) Det selges frossen makrell og brisling, Meitemark pluss noe mer på gsport ved siden av Oslo City. Makrell koster 29 kr pr stk. Grei størrelse på dem også. Brisling koster 89 kr for en boks med frossen brisling. Endret February 15, 2016 av tomandreassen Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.