Gå til innhold
Fiskersiden

Agnsild


cral
 Share

Recommended Posts

Ansjosene som er singelfryst med glassering, lar jeg være slik de er. Glasseringen er viktig for konsistensen og holdbarheten, og har heller ingen behov for å tine dette av agnfiskene. Disse vakuumpakker jeg i tipakninger fra frossent av, og hiver de i frysen igjen.

Ansjosene som er fryst lagvis på foambrett hiver jeg i ei bøtte, tar gjerne hele brettet i en sleng. Tar meg ikke bryet med å tine de først, det fikser saltlaken. Fra før av har jeg kokt opp vann med "mye" salt oppi, som smakes på underveis. Saltlaken jeg bruker til agnfisker er "jævlig" salt, og må være avkjølt før den helles over agnfiskene.

Er vanskelig å komme med blandingsforhold på vann og salt, men det skal være temmelig salt. Agnfiskene lar jeg som regel ligge et par timer maks, og helst i kjøleskap. Deretter legger jeg agnfiskene i et dørslag over en stor kjele, og setter greiene i kjøleskapet. Her kan de stå og dryppe fra seg en stund, og deretter legger jeg de på rekke og rad på et stekebrett med bakepapir under i fryseboksen.

Når de er gjennomfrosne, plukker jeg ut ti og ti om gangen og vakuumpakker de, og rett i fryseboksen igjen. Jobb utført.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Det selges frossen makrell og brisling, Meitemark pluss noe mer på gsport ved siden av Oslo City.
Makrell koster 29 kr pr stk. Grei størrelse på dem også.

Brisling koster 89 kr for en boks med frossen brisling.

Endret av tomandreassen
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.