Drømmefisken

- Vinn drømmereise til Alaska for to i Norges nye landsdekkende fiskekonkurranse! Premier for over 500.000 skal deles ut.

DU kan enkelt delta, uansett hvor i landet du bor og hvor mye du fisker. Månedlig premiering. Les mer her; https://goo.gl/3zSMUq 

skrekkjager

Godlukt i bilen

Recommended Posts

En drøy uke etter at bilen bli pakka for avreise til Løgnin fikkpost-26473-0-71775500-1454881195.jpg jeg beskjed om at dama hadde funnet igjen den forsvunnede kjølebaggen med agn (råreker, sild, makrell og brisling). Det har ikke lekt ut noe etter hva jeg forstår, men det lukter så mora mi spydde da hun stakk nesa inn i bilen... Noen som har noen tips til hvordan man kan bli kvitt problemer uten dynamitt?

  • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Etter grundig vask med tekstil rens og noen skåler med eddik ville jeg prøvd å varma opp bilen med mye varme. 50 grader. Varme sanerer mye lukt. Må storm lufte etterpå.

  • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bygge om til cab?

  • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Slukfiske kompis....slukfiske har redda mangt et forhold, og sikkert noen biler.

Mener å huske at gutta i "Mythbusters" måtte kaste inn håndkleet etter å ha oppbevart en dau gris i en bil en periode.

Mulig jeg tar feil.

Ønsker deg uansett lykke til med vaskebøtta og håper du får det til.

Rektalkjøttet ditt er for skralt til å selge om dama di må ha ny bil.

Og det var den hjelpa jeg kunne bidra med...gudd løkk bestemor døkk :)

Endret av Aurejeger
  • Like 4

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Enda bra du fant igjen kjølebaggen da, gikk det bra med den?

Ps søk på nettet etter tips for å fjærne røyklukt

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Stygt tilfelle av dårlig carma og uflaks... Har ingen geniale tips annet enn at jeg opplevde det samme med en sekk. Den fikk jeg imidlertid luftet rein, men det tok 2 måneder...

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Dette blir riktignok min første post i dette forumet, men som selverklært bilidiot ved siden av en god interesse for fiske så føler jeg at dette spørsmålet er mitt i blinken for å kunne gi et godt svar.

For å fjerne vond lukt som har satt seg i bilen selv etter å ha fjernet kilden til lukten så er mitt beste tips ozon behandling av bilen. Dette er riktignok noe som må settes bort til fagfolk, men den samme behandlingen som bilbransjen selv bruker for å få bort blant annet røyklukt i bruktbiler eller annen form for lukt. Jeg er desverre ikke sikker på hva dette ligger på i pris, men google ozon behandling av bil så vil du nok finne noen som driver med det i ditt nærområde og kan gi deg et prisoverslag.

  • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ahh, minner.  For noen år siden skulle jeg på ferie, og fatter skulle låne bilen min. Jeg skulle selvfølgelig på fiskeferie, så jeg så mitt snitt til å få lempa litt av fisken som lå i fryseren over til gamlingen. Jo'a, han henta bilen og tok med seg noen kg fisk. Tida gikk, og noen dager før jeg skulle hjem, fikk jeg sms av far: "Når kommer du hjem?" Nææ, om et par dager. "Bra" fikk jeg til svar, og intet mer. Kom omsider hjem, og skulle hente bilen. Da kom det: "Du, ehh, jeg fikk et problem"  Javel? "Jeg glemte fisken i bilen din, og den lå der over en uke."... Fint, det hadde jo bare vært finvær hele uka, oppimot 30 grader.  Javel. Ut i bilen, og inni der lukta det ikke bra. Det lukta sur fisk og gammal hallikk. Fatter hadde rivd ut interiøret av halve bilen, og vaska med alle remedier som all verdens kjerringer har kokt ihop i et slags stort råd en gang i tiden, men ingenting hjalp. For å pynte litt på skaden, hadde han lempa inn en wunderbaum. Salt i såret kaller jeg sånt.  Enden på visa ble at det lukta dritt i bilen i flere år, enda jeg selv også gjorde noen halvhjerta forsøk på å fjerne eimen. Jeg trur det hadde rent smelta fisk i en del kriker og kroker som gjorde det umulig å få bort. Moralen med hele greia er vel at det er lurt og ikke glemme fisketing i bilen.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ozonrens fjerner vond lukt, men fjerner ikke kilden til lukta. Mao, er det igjen en  dråpe med substans som fortsetter å produsere lukt, vil det ikke hjelpe med luftrenser.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har hatt gode erfaringer med "Törrbollen" som er en fuktsluker som står i en bøtte i bilen. Den fjerner både fuktighet og vondt lukt i bilen. Forøvrig fant jeg ut av å kjøre med AC på fra tid til annen på vinteren fjerner fuktigheten mye mer effektivt :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
52 minutter siden, Rage skrev:

Forøvrig fant jeg ut av å kjøre med AC på fra tid til annen på vinteren fjerner fuktigheten mye mer effektivt :)

Enig der. Særlig ved mye småkjøring er det lurt å ha på AC, fordi den tørker luften før den går inn i kupeen. Har man ikke på AC, og småkjører mye, blåser man bare kald og fuktig luft inn i en allerede kald og fuktig bil. Den lille forskjellen man får i drivstofforbruk ved å ha på AC er lett å forsvare når bilen er tørr og ikke lukter våte ullsokker.

Tenk også på hvordan luftstrømmen styres. På vinteren kjører man ofte luften opp på rutene for å tine is/ tørke de, og det er greit nok. Men når rutene er OK bør man huske på å endre luftstrømmen så den går ned på gulvet igjen. Da tørkes bilen opp mye bedre, rett og slett fordi at det er på gulvet fuktigheten samler seg og det er derfra den bør fjernes. 

Ellers er motor- og kupevarmer sterkt å anbefale i Norge, uansett biltype. De som er bra (bensin- eller dieselvarmere) koster flesk men både bilen og du har mye glede av den. Husk dog på at de drar endel strøm, så batteriet bør topplades med jevne mellomrom. Det bør man forsåvidt gjøre i vinterhalvåret uansett. Hos oss topplader jeg hver helg fra minusgradene kommer og til de går.

Endret av erik

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

35 % edikk og kattesand. Enkelt og greit 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå