Gå til innhold
Fiskersiden

Adopsjon av Sjøørretbekk......


 Share

Recommended Posts

Fiskersiden.no i samarbeid med Frogn kommune og NJFF skal ta ansvaret for en sjøørretbekk som er en av mange viktige gytebekker i Oslofjorden. Vi vil invitere alle som ønsker til å være med på prosjektet. Du som sjøørretfisker, eller bare fiskeinteressert, vil kunne bli med inn bak sceneteppet i livet til sjøørreten. Her vil du kunne gå i dybden og danne en forståelse for hva som må til for at sjøøreten skal kunne gyte og trives i de små bekker og elver som omkraneser Oslofjorden. Alt fra kultiveringsarbeide, til graving, forbedring av elven, rydding, telling av fisk, bedre og måle vannkvaliteten, oppsyn etc vil bli gjort. Meste parten av arbeidet starter til høsten og sensommeren. Det blir opprettet en egen side for prosjektet som dere snart vil finne på hovedsiden. Her vil det også bli innkaldt til dugnader, møter og dokumenter og rapporter vil bli tilgjenglige. Vi tror de fleste fiskere, da spesielt sjøørretfiskere i oslofjorden vil ha en interesse av dette og håper så mange som mulig vil engasjere seg i prosjektet. Forhåpentligvis er dette en inspirasjon som kan gå vidrere til andre foreninger, fiskeklubber, kommuner som også kan utrette tiltak i sine egne områder. Vi ses og følg med på hovedsiden!

Tirsdag 4. oktober tar vi første turen til elven. Oppmøte ved Rådhuset i Drøbak klokken 16:00 med felles avreise derfra. For de som vil komme senere kan komme rett til bekken eller ringe meg på 97116363. Mer info kommer på forsiden i løpet av kvelden. Vell møtt!!!

Mer info på hovedsiden...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 97
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

  • 3 weeks later...
  • 2 months later...
  • 2 weeks later...

Tirsdagen nærmer seg! HAdde vært greit å få en liten oversikt over hvem som kunne tenke seg å være med. Det er lov å være med bare for å kikke også eller om man er nysgjerrig eller har lyst til å møte andre medlemmer. Se også https://www.fiskersiden.no/artikler/generel...odalsbekken.asp for mer info om prosjektet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Satser på å komme utover - men kl.16.00 er vel i tidligste laget.. de fleste jobber vel til kl.16.00?

Ok - ser at man kan komme etter kl.16.00 også.

Noen som skal sitte på med meg utover? (Jeg satser på å være der kl.16.00). Gi meg beskjed via en PM. Jeg drar ikke rundt "halve Oslo" for å plukke opp folk, men en liten avstikker fra utgangspunktet Tveita kan jeg ta!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

KNALL VÆR og ok oppmøte. De er på Rådhuset og på vei bortover nå. Kom dere ned til elven. Store sjanser for å se sjøørreten i elven!!!! Ikke la sjansen gå fra deg for å lære utrolig mye om sjøørret!!!

Kjøre rute fra Oslo:

http://www.gulesider.no/gsi/route.do?mode=...aid_10000143382

Lenke til kommentar
Del på andre sider

For min del var dette en stor opplevelse, og det blir morro å sette i gang med de tiltaken som skal gjøres.

Blir utrolig lærerikt og morro å få være med på noe slik.

At vi i tillegg så en del fin SØ i bekken var en stor bonus.

Man får også en god følelse av å kunne bidra på denne måten, når man selv er en iverrig fisker.

Nå blir det ikke slik at man bare er med på og høste men man er faktisk med på og så[ :) ]

Så jeg vil veldig oppfordre folk til å bli med på dette. Det vil gi deg/oss mye kunnskap om SØ og det vil bidra til at vi/du får mere fisk i fjorden.

Så, ser allerde frem til neste tirsdag [ :) ][ :) ]

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg var også med i går og synes opplegget er bra forprosjektert og velfundert. Jeg likte opplegget, hvor man skulle gjøre minimale inngrep - bare tilrettelegge litt her og der. Derfor synes jeg at prosjektet er fullt gjennomførbart og stiller gjerne senere om det passer. Interessant var det også! [ :) ]

Det skal elfiskes for å estimere tettheten av fisk i bekken, settes opp skilt, lages terskler, noen steder skal det åpnes for bedre vannføring, det skal legges ut gytegrus, lages gjemmesteder for sjøørretene, man skal sikre noen steder for utskliing av masse og det skal settes ut minkfeller og gjennomføres forsvarlig sjekk av disse - men alt dette er allerede forprosjektert. Og alt skal ikke gjennomføres på en gang. Noe av arbeidet tillegges kommunen og noe skal vi selv gjøre.

Håper at flere stiller opp og ser egennytten av å lære fiskestell i praksis. -At jeg i tillegg så et gytende par i bekken var ren og skjer bonus.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share


×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.