hårrånj Skrevet June 26, 2016 Rapporter Share Skrevet June 26, 2016 Hei Noen som har en god video/bilder av hvordan man fileterer lange og brosme? Evt en veeldig god forklaring. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
waroo Skrevet June 26, 2016 Rapporter Share Skrevet June 26, 2016 legg fisken med ryggen opp og skjær ned langs ryggbein . Følg ryggbeinet og jobb deg nedover mot buken. Bruk en god kniv. En bred slaktekniv fungerer mye bedre til dette enn en filetkniv. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Martin Lopez Skrevet June 26, 2016 Rapporter Share Skrevet June 26, 2016 Brosma har godt av å ligge til modning ett par dager i kjøl og før man fileterer . Smaker best med skinn på. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
waroo Skrevet June 26, 2016 Rapporter Share Skrevet June 26, 2016 Er ikke enig med deg i det Martin , men sånn er det nå . Smaken er som baken. delt på midten. Jeg liker brosma best stekt uten skinn , og gjort opp så raskt som mulig . Kokt brosme liker jeg ikke . Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Rage Skrevet June 27, 2016 Rapporter Share Skrevet June 27, 2016 Modningen kan fint taes etter at fisken har vært fryst, med langsom tining i kjøleskap etc. Filetering av brosme krever litt trening og en kniv med et ganske stivt blad.. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Martin Lopez Skrevet June 27, 2016 Rapporter Share Skrevet June 27, 2016 1 time siden, Rage skrev: Modningen kan fint taes etter at fisken har vært fryst, med langsom tining i kjøleskap etc. Filetering av brosme krever litt trening og en kniv med et ganske stivt blad.. Det stemmer , men brosma en enklere å filetere etter en eller ett par dager i kjøl , om man har mulighet til det selvfølgelig . Ellers enig i det med kniven og trening Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Martin Lopez Skrevet June 27, 2016 Rapporter Share Skrevet June 27, 2016 14 timer siden, waroo skrev: Er ikke enig med deg i det Martin , men sånn er det nå . Smaken er som baken. delt på midten. Jeg liker brosma best stekt uten skinn , og gjort opp så raskt som mulig . Kokt brosme liker jeg ikke . Ja, stekt eller grillet er best . Det er bare hodet jeg pleier å trekke i vannavkok med tilsatt urter salt og pepper. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
skrekkjager Skrevet June 27, 2016 Rapporter Share Skrevet June 27, 2016 Mitt beste tips ang filetering av brosme: Overtal noen andre til å gjøre det for deg. Jeg har prøvd litt forskjellig, men det er teknikken som fungerer best. 5 Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
BAN Skrevet June 27, 2016 Rapporter Share Skrevet June 27, 2016 En skikkelig hanske som du klarer å holde fisken med er veldig god hjelp. Selv fileterer jeg omtrent all fisk usløyd mens den er helt fersk. Bruker gjerne filetkniv men den må ha stivt og langt blad. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
waroo Skrevet June 29, 2016 Rapporter Share Skrevet June 29, 2016 (endret) Synes dere overdriver vanskelighetene med filetering av brosme . Jeg fileterer titals av de hvert år . Trikset er en god skarp slaktekniv og ned langs ryggen som jeg tidligere skrev . Men skrekkjager sitt tips er det enkleste , men ikke alltid det mest praktiske :-) Endret June 29, 2016 av waroo Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Rage Skrevet June 29, 2016 Rapporter Share Skrevet June 29, 2016 6 minutter siden, waroo skrev: Synes dere overdriver vanskelighetene med filetering av brosme . Jeg fileterer titals av de hvert år . Trikset er en god skarp slaktekniv og ned langs ryggen som jeg tidligere skrev . Men skrekkjager sitt tips er det enkleste , men ikke alltid det mest praktiske :-) Det gjør jeg og, men det er ikke noe fryd allikevel. Hvorfor bruker du slaktekniv? Skjærer du over bein og alt da? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
hårrånj Skrevet June 29, 2016 Forfatter Rapporter Share Skrevet June 29, 2016 Ryggbeinet sitter vel litt annerledes på brosma sammenlignet med torsk feks? Ble bare bein sist jeg prøvde. Mye kjøtt som sitter oppå ryggen nesten. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
waroo Skrevet June 29, 2016 Rapporter Share Skrevet June 29, 2016 nei .skjærer rett inn over ryggfinnen og ned slik at kniven skjærer helt inn langsryggbeinet. Så jobber jeg meg først i lengderetning og så ned langs ryggbeinet. slaktekniv (kjøttkniv) pga at jeg synes fileteringskniver med smalt blad vrir seg i tide og utide og lager stygge kutt. En bred kniv kontrolleres mye bedre . Er ikke mye som sitter igjen etter jeg er ferdig . Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
waroo Skrevet June 29, 2016 Rapporter Share Skrevet June 29, 2016 ryggfiletene og halen spiser jeg som stekt fisk , bukkjøttet brukes til fiskekaker eller fiskepinner . Herlig . Brosma egner seg meget godt til fiskekaker . Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.