Recommended Posts

Hoffen    0

Hei, jeg er nylig begynt å få interessen for laksefiske og er vel det man kan kalle bitt av basillen :)

 

har prøvd ut slukfiske og fluedupp og ønsker nå å prøve ut markfiske.

 

Jeg lurer da på hvordan markopphenget skal se ut ?? Og hvilke tips dere har til denne typen laksefiske ?:)

 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
ford prefect    36

Jeg har meget begrenset erfaring med markfiske, gav opp etter et par forsøk for 20år siden..

Men greia er vel å finne rett vekt på blyet. Start lett og juster opp til du finner rett bunnkontakt nedover. Du sparer deg for mange sorger med heller å fiske med litt for lett bly enn for tungt ;)

Er det liten elv/svak strøm så bruker mine fiskekamerater 2-3-4 splithagl 1m over kroken. Er det dypere/mer strøm så er det 1-1.2m fortom knyttet i en otersvivel og 15cm litt tynnere sene ned til et slangesøkke.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Markopphenget - eller takkelet - er jo ( som ford prefect nevner i innlegget over) ganske forskjellig avhengig av om du fisker i en liten grunn elv hvor flomvannføring er på noen få kubikk, eller om du fisker i store elver hvor vannstanden gjerne er på 100 kubikk og mer. 

I store elver som Drammenselva og Numedalslågen på Østlandet og Otra på Sørlandet bruker jeg følgende takkel som standard - og varierer lengden ned til søkket etter bunnforhold og strømhastighet - og tykkelsen på sena etter hvor brutale fighter jeg forventer å få (størrelse på fisk, strømforhold og evt. muligheter til å følge etter fisken hvis den feks. kommer seg over brekk-kanten) 

Lurt med tynnere sene ned til søkket - og greit å bruke slangesøkke der det er lov. ( Pga fare for spredning av gyro og annet er det viktig å å ikke bruke slangesøkke i en annen elv etter at du har brukt det i en elv da det fort kommer litt vann inn i slangen.) Miljøsøkker er et fint alternativ. 

mark.jpg

Enkelte andre bruker motsatt - kortere fortom til marken og lengre ned til søkket. Og tanken er vel å få løftet marken litt opp fra bunnen. De får laks de også - så du får prøve deg litt fram og se hva du har mest troa på selv :)

Endret av Svein Gabrielsen
  • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå