Gå til innhold
Fiskersiden

havefiske stang/snell


Nils Petter Bjørke
 Share

Recommended Posts

hei ! ny her inne å tenkte å spørre om tips angående utstyr for kveite/dypvann rigg som er egnet til båt å fra land. skal fiske i møre området å spesielt fjord der det e dypt men også fine grunner for kveiter å slikt. har sett på noen sett å tenkte å høre om noen kunne anbefale meg eventuelt noe annet.  har budsjett på ca 4000 så sett på dette. http://www.skittfiske.no/avdelinger/fiskeutstyr/fiskesett/havfiskesett/abu-suverän-travel-7-30lbs-m-fathom-25-firedelt-stang-og-snelle-til-havfiske-174195-p0000212553    eller eventuelt http://www.skittfiske.no/avdelinger/fiskeutstyr/fiskesett/havfiskesett/beastmaster-cx-boat-7-6-30-50lb-tld-25-stang-og-snelle-til-hav-båtfiske-174099-p0000212263  :) må tenke litt på mulig dybder på 200-300 meter da det ligger på rundt det rett utenfor der æ bor men det går også dypere.  takk for tips :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har vel kjøpt meg noe som er lettere hvis jeg skal fiske i timesvis etter kveita.

Den beastmasteren og TLD 20 er ikke av det letteste utstyret akkurat.

Den Shimano Beastmaster AX Boat Slim i 20/30 lbs og en Shimano Tekota 600 har jeg vurdert har jeg vært deg. Nå er det vel ikke så mye fisk å få på 300 meters dybde heller.

 http://www.agdars.no/fiskeutstyr/slukfiske-havfiske/multiplikatorsneller/shimano-tekota-lc-serien.html

http://www.agdars.no/fiskeutstyr/slukfiske-havfiske/havfiskestenger/shimano-beastmaster-ax-boat-slim.html

 

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

takk for svar :) har sett litt i dag å lest litt omtaler å trur æ faller på en http://www.gero.no/nb-NO/produkter/havfiskesneller/penn-fathom-level-wind.aspx  25 modellen men henger enda fast på stang valget.  har tenkt på en http://www.skittfiske.no/avdelinger/fiskeutstyr/stenger/hav-og-trollingstenger/shimano/beastmaster/shimano-beastmaster-cx-boat-7-6-20-30lb-delbar-i-snellefestet-148738-p0000132753  som e grei stang til pilking å fortsatt er følsom nokk til å føle om noe biter på åte :) noen andre stang forslag ? :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Beastmaster AX boat slim 20-30 - gulle god til det meste. Mange anbefaler denne.

Alternativt  en kortere stang feks Prey Jigger V2 5,8'' 15-40. Den dekker også et bredt felt. Har denne selv og dro både stor torsk på 20 og kveite på 35 med den i fjor, og var ikke i nærheten av å tyne stanga. Selv synes jeg den kanskje er litt for stiv, da kan du gå ned til 6,6'' 12-30.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I hovedsak snakkes det om "havfiskestenger" og "meitestenger" til bruk fra båt. Det er jo selvfølgelig flere typer stenger, som standup, spinnstenger (lett jiggfiske), kveitestenger etc etc.

Hvis vi tar utgangspunkt i første gruppe som er de stengene som gjerne brukes til pilking så har du kortere stenger, gjerne fra 5,6 fot til like under 7 fot som er relativt stive og som har litt toppaksjon når du pilker. I de senere år så brukes stenger laget for "det moderne jiggfisket" gjerne både til pilkefiske etter torsk, sei og lyr, og samtidig også til shadfiske etter store kveiter. Stivere stenger med masse løftekraft og brutal rygg i stanga er gjengangeren her.

TIl meitefiske så er det klassifiseringene 6-12 lbs (Pillemeite), 12-20lbs (Pillemeite\litt større arter, litt mer dyp og litt mer bly), 20-30lbs(Fra 100-300m dyp typisk, og ofte søkkevekter opp til snaue 7 hekto) og 30-50lbs stenger som brukes til dypvannsfiske med bly opptil en kilo.

Disse stengene er gjerne fra 7-8 fot lengder, og har en helt annen aksjon enn de førstnevnte stengene. Her er det lagt fokus på og ha følsom tupp for og se napp, og du har gjerne en myk mellomaksjon som ender i en god rygg slik at du får løftet fisken opp fra feks dypet. 

I min bok er ikke topp- og mellomaksjonstenger spesielt gode til og pilke med, dette er mer meitestenger og er designet for et gitt bruksområde. Men, det er en del kortere stenger som har toppaksjon nok til at du kan se napp fra feks store langer som egner seg til meiting også. Eller om du skal bruke uhorvelig mye bly på ekstremt dypt vann vil det også kunne la seg bruke kortere stivere stenger, enn de tradisjonelle meitestengene.

Jeg har testet rundt 50 stenger for Alt om Fiske i "havfiske\meite" segmentet de siste fem årene, og jeg skiller veldig på hva de helt konkret er laget for. Men jeg tester også stengene til begge deler, altså shad\pilk\meite for og se om utstyret kan brukes om hverandre. Det går til en viss grad greit nok, men om jeg ville gjort det selv? I grunn ikke.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

har i dag en kort båt stang som er helt ok men snella e gåen så ny båt stang kan æ vente litt med men skulle hadd ei stang for bunn åte men fortsatt tåler en trøkk om man skulle være heldig å dra på seg ei ruge av en fisk å funker til jigging etter torsk/kveite :) snella blir   http://www.gero.no/nb-NO/produkter/havfiskesneller/penn-fathom-level-wind.aspx å skal bruke http://www.gero.no/nb-NO/produkter/power-pro/power-pro-gul-275m.aspx på 0.36 med fortommer :) 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.