MichaelS Skrevet January 30, 2017 Rapporter Share Skrevet January 30, 2017 Sitter og diskutere med en kompis, og han mener at fisken/krabben smaker bedre på denne årstiden. Og at det er på denne tiden år det er letest å få fisk/krabbe. Han begrunner dette med, at fisken/krabben har rogn nå, og at den da smaker bedre. Jeg har ingen mening om det, da jeg som regel fisker som sommeren, og litt ut over høsten. Så jeg lurer på, han påstand er rett. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Ølgylt Skrevet January 30, 2017 Rapporter Share Skrevet January 30, 2017 Min erfaring er at fisken smaker best når man tilbereder den ved sjøen. Vet ikke helt med rogn og slikt, men fisken har lavere fettprosent på denne tiden, og det påvirker nok smaken. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
MichaelS Skrevet January 30, 2017 Forfatter Rapporter Share Skrevet January 30, 2017 Det har jeg ikke gjort enda, at jeg tilberedet fisken med sjøen. Får bli noe jeg gjør i sommer tenker jeg. Hvis jeg finner en plass, som gir litt fisk. Var maks uheldige i fjor. Jeg ble litt fasinert av påstanden hans, at fisken/krabben smakte bedre nå. Mye av smaken, sitter jo i fettet. Så i min logiske tankegang, så vil det være mer smak i fisken når den har litt mer fett. Mye mulig, at jeg er helt på blåbær tur nå. Den andre påstanden da, at du får mer fisk nå, enn om sommeren? 1 Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Ølgylt Skrevet January 30, 2017 Rapporter Share Skrevet January 30, 2017 Ikke hvis man fisker makrell. Den påstanden er artsbetont. Fisker du etter lofottorsk så stemmer det utvilsomt, og mange av småhai og slikt er lettere å komme i kontakt med, men det er nok av arter du får mer av om sommeren. Fettmengden lager smak, men du har sikkert prøvd fjøslaks kontra ordentlig, og en av grunnene til at villfisken smaker bedre er at fettprosenten har fått utvikle seg normalt. Så i teorien i hvert fall kan det stemme at fisk smaker bedre nå Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
MichaelS Skrevet January 30, 2017 Forfatter Rapporter Share Skrevet January 30, 2017 Makrell, er agn, er lite jeg spiser av det. Er mer giret på Lofottorsk da, men då må man ut i båt. og det har ikke jeg tilgang til. FjøsLaks? Har aldri hørt om det, så mangt, du ikke mener oppdrettslaks da. Da er jeg med på hva du mener. Men vi er da på samme bølgelengde iallefall Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
fiskedilla Skrevet January 31, 2017 Rapporter Share Skrevet January 31, 2017 krabber smaker best i august og ut oktober er min mening og den har gytt nå så den er det dårlig med mat i den nå Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
MichaelS Skrevet February 1, 2017 Forfatter Rapporter Share Skrevet February 1, 2017 Mye og lære her, skjønner jeg. Nå er det ikke mye jeg spiser av krabben, det er som regel klørene, jeg liker best på krabben (jeg og 90% av befolkningen, tenker jeg). Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Martin Lopez Skrevet February 6, 2017 Rapporter Share Skrevet February 6, 2017 Den 1.2.2017 at 12.39, MichaelS skrev: Mye og lære her, skjønner jeg. Nå er det ikke mye jeg spiser av krabben, det er som regel klørene, jeg liker best på krabben (jeg og 90% av befolkningen, tenker jeg). Da har du ikke smakt på ordentlig krabbekjøtt tatt på rett tidspunkt , og rett plass , om du synes at smaken på klørne er best Enig med fiskedilla når det gjelder rett tidspunkt på året. Dog er det stoooooor forskjell fra landsdel til landsdel. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
MichaelS Skrevet February 6, 2017 Forfatter Rapporter Share Skrevet February 6, 2017 2 timer siden, Martin Lopez skrev: Da har du ikke smakt på ordentlig krabbekjøtt tatt på rett tidspunkt , og rett plass , om du synes at smaken på klørne er best Enig med fiskedilla når det gjelder rett tidspunkt på året. Dog er det stoooooor forskjell fra landsdel til landsdel. Mye mulig, jeg skal ikke komme med noen påstand her. Har spist mye krabbe opp over tiden, men har aldri vært noe stor fan av selve krabben. Krabbem jeg har spist, har kommet fra Vestlandet, rundt om Haugesund/Karmøy området. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.