Gå til innhold
Fiskersiden

Nothing is wrong - everything is okay


 Share

Recommended Posts

Kopierer fra Facebook-sida til SalmonCamera (sitater fra 26.02.2017):

 

 

"SalmonCamera reagerer kraftig på påstandene fra oppdrettsindustrien ved Frode Reppe, NSL som hevder at; "Havbruksnæringa har fremlagt bevis for at forskningen på vår påståtte påvirkning er feil."

Vi vil derfor kontakte representanter fra oppdrettsindustrien og relevante myndigheter, for å avklare riktigheten av utsagnet, eventuelt få tilgang til den forskning som er publisert og som beviser at den forskning som forvaltningen så langt har tuftet sitt beslutningsgrunnlag på, er feil.

Det er et soleklart myndighetskrav nedfelt i Grunnlovens § 112, annet ledd, at allmenheten har rett på kunnskap om tilstanden på naturressursene våre, herunder forskning som viser dette."

 

Link:

https://www.facebook.com/SalmonCamera/photos/a.455948161157562.1073741829.216159418469772/1277817902303913/?type=3&theater

 

 

"Følgende brev er i dag sendt Nærings og fiskeridepartementet.

Det vil også sendes henvendelse til Sjømat Norge og Marine Harvest, med spørsmål om de deler NSL sitt syn på faktagrunnlaget for forvaltningen, og at dagens forskning er bevist å være feil:



Nærings og fiskeridepartementet          Bergen 26.02.2017
Kongens gate 8
Postboks 8090 Dep
0032 Oslo
postmottak@nfd.dep.no



Fester departementet lit til påstander fra oppdrettsindustrien?



Ved flere anledninger har vi registrert at oppdrettsindustrien mener den forskning som ligger til grunn for forvaltningen av oppdrettsindustrien og villaksen, er feil.

Nå sist blir det i diskusjoner på sosiale medier hevdet av Norske Sjømatbedrifters Landsforening, ved fagsjef kommunikasjon og næringspolitikk, Frode Reppe, at «Havbruksnæringa har fremlagt bevis for at forskningen på vår påståtte påvirkning er feil».

SalmonCamera prøver etter beste evne å holde seg oppdatert på relevant forskning om diverse menneskeskapte problemer for vill laks og sjøørret, men kan ikke se at det er publisert forskning som viser at forvaltningsgrunnlaget vedrørende oppdrettsindustriens negative påvirkning på villfisk, skal inneholde feil som danner grunnlag for lettelser ovenfor industrien. Tvert i mot har vi et sterkt inntrykk av at forskningen så langt ikke i stor nok grad har synliggjort de totale negative konsekvenser av lakseoppdrett i åpne merder.

Vi ber om at Departementet avklarer for oss hvorvidt de fester lit ved oppdrettsindustriens påstander om feil i forskningen. Og, dersom myndighetene er enige i dette, bakgrunnen for at allmenheten, med referanse til Grunnlovens § 112, annet ledd, ikke er blitt gitt relevant informasjon om forskning som danner grunnlag for endringer i forvaltningen av oppdrett og vill laks og sjøørret.



SalmonCamera
v/ daglig leder
Rune Jensen
-sign-"

 

Endret av Glalaksen
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.