Gå til innhold
Fiskersiden

Oppdrettsnæringen - Profitten går til himmels mens miljø og biologi synker stadig dypere


 Share

Recommended Posts

Av John Olav Egeland, redaktør og politisk kommentator i Dagbladet.

 

 

Oppdrettsnæringen - Profitten går til himmels mens miljø og biologi synker stadig dypere

 

Oppdrettsnæringen er i en farlig posisjon.

 

Link:

http://www.dagbladet.no/kultur/profitten-gar-til-himmels-mens-miljo-og-biologi-synker-stadig-dypere/67382995

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 

Her surrer Egeland rundt i rørt vann fra første avsnitt, akkurat som sist han skrev om emnet. Noen relevante og gode innspill, men det meste er en blanding av gammelt nytt, slurv og selvsagtheter. Som fraværet av produksjonsvekst:

"Struttende bunnlinjer i selskapenes regnskaper skyldes ikke økt produksjon eller salg. Laksevolumet sank med 3.5 prosent i fjor. Det skyldes først og fremst at næringen ikke har kontroll med sine miljøproblemer og de biologiske utfordringene som oppdrett medfører" osv.

Har han unngått å lese sin egen avis de siste tre årene? Prisene mer enn veier opp for reduksjonen i volum, og dødeligheten har vært på stabile 20 % i årevis. Ja, 20 % er for mye, men det er irrelevant for årsaken til det han skriver om.

 

Det ville ikke vært noe problem å øke produksjonen hvis nye tillatelser ble gitt, men det har i praksis vært vekststagnasjon i fem år - nettopp grunnet de myndighetsrestriksjoner Egeland hevder er ikke-eksisterende.

Sykdomsbildet er ikke nytt, ei heller er det vel sensasjonelt nytt at mange langs kysten er skeptiske til oppdrettsanlegg. Osv. osv.

Alt dette burde Egeland vite, og også du som er så opptatt av oppdrettsdiskusjonen, burde ha fått det med deg - i stedet for å bare pøse ut nye linker. Helt ukritisk.

Har du tendenser til skylapper, eller klarer du bare ikke stille kritiske spørsmål til dine meningsfeller?

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 

Du kan lese denne.

Han balanserer positive sider med kritikk. Og får det faktisk greit til, særlig tatt i betraktning av at det kommer fra reklamebransjen, og fra en person som antakelig ikke har særlig innside-oversikt.

Hadde du som har satt deg inn i saken (?) fått til noe liknende i dine innlegg, ville du sikkert fått mer respons enn du får med den ukritiske saksingen av alskens linker.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den 10.3.2017 at 11.07, Glalaksen skrev:

Av John Olav Egeland, redaktør og politisk kommentator i Dagbladet.

 

 

Oppdrettsnæringen - Profitten går til himmels mens miljø og biologi synker stadig dypere

 

Oppdrettsnæringen er i en farlig posisjon.

 

Link:

http://www.dagbladet.no/kultur/profitten-gar-til-himmels-mens-miljo-og-biologi-synker-stadig-dypere/67382995

 

 

 

Den norske oppdrettsindustrien er faktisk i en enda farligere posisjon.

John Olav Egeland, redaktør og politisk kommentator i Dagbladet, tar i sin artikkel ikke opp følgende miljøaspekt:

 

Hvordan påvirker følgende faktorer i tilknytning til oppdrettsindustrien i Norge miljøet og CO2-regnskapet:

 

* båtfrakt til - og fra Norge?

* båtfrakt til - og fra oppdrettslokalitetene?

* brønnbåter brukt til avlusing m. m.?

* flyfrakt til - og fra Norge?

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

23 timer siden, Glalaksen skrev:

Den norske oppdrettsindustrien er faktisk i en enda farligere posisjon.

John Olav Egeland, redaktør og politisk kommentator i Dagbladet, tar i sin artikkel ikke opp følgende miljøaspekt:

Hvordan påvirker følgende faktorer i tilknytning til oppdrettsindustrien i Norge miljøet og CO2-regnskapet:

* båtfrakt til - og fra Norge?

* båtfrakt til - og fra oppdrettslokalitetene?

* brønnbåter brukt til avlusing m. m.?

* flyfrakt til - og fra Norge?

 

 

 Jeg synes du nok en gang er veldig uspesifikk i din kritikk. Du unngår å svare, og kaster heller ut noen nye påstander.

Og der er du ute og kjøre. Har du ikke fått med deg alt som er publisert om CO2-regnskap innen husdyrproduksjon, heller?? Du må seriøst begynne å sette deg inn i saker før du lesser ut alskens linker og påstander, dette blir jo for dumt. 

Om du likevel skal være så ensporet kan du vel i hvert fall anstrenge deg for å finne noe som det er hold i? Det kan da ikke være SÅ vanskelig å lete opp? Selv ihuga oppdrettskritikere har fått med seg at CO2-avtrykket i oppdrett konkurrerer ut landdyr.

 All produksjon av mat setter CO2-avtrykk. Alternativet ditt er dermed å spise gress. Eller villaks.

 

Endret av LTPoppe
Lenke til kommentar
Del på andre sider

 

Her har du en rapport på CO2-forbruket i oppdrett, linket fra en aktør som vel ikke kan anklages for å være veldig oppdrettsvennlig innstilt. Der ser du óg hvilke tre instanser som har laget rapporten.

Dette hadde kostet deg mindre enn 30 sekunder på Google.

Fra rapporten: 1 kilo laksefilet fra oppdrett som blir spist i Paris, gir et utslipp på ca. 2,5 CO2-ekvivalenter pr. kilo. Én kilo svin har et utslipp på cirka 5,9 CO2-ekvivalenter, storfe slipper ut 30 CO2-ekvivalenter. 

Skal du nå sakse linker om noe helt annet, eller kan du forklare hva du mener er et mer miljøvennlig alternativ ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.