Gå til innhold
Fiskersiden

Dorge etter sjøørret med brisling


galia
 Share

Recommended Posts

Trenger litt råd om fart og dybde da jeg har lyst til å prøve meg etter sjøørreten med fersk brisling. Er så heldig å ha  god tilgang til heilt fersk brisling bare noen hundre meter med båt.fra brygga. Har dyprigger på båten og brisliingtackle er inkjøpt.  Er det noen som kan gi et godt råd for en nybegynner så setter jeg stor pris på det. Fisket skal foregå ikke langt fra Ålesund.:rolleyes:

Endret av galia
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Hei

1, husk alltid å sjekke gangen av brislingen før du setter det på riggen,,, husk strøm kan gå helt andre veier der nede enn oppe på overflaten.

2 Skal du ha brisling på flatline, ikke ha det for langt bak, da vil taklet ofte gå i overflaten.. Da fanger du måser!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei. Hvilke Brislingtakkler har du??Har ingen erfaring med dorging i Ålesund området. Generelt troller man sjøørret på 20-40fot med dyprigg og 30-60fot på det varmeste på sommeren.De fleste Brisslingtakkler fiskes som regel i 1.5-2.5knop avhengig av type skaller,str på agnfisken og vanntemperatur. Flasher i kombinasjon med Brissling kan være meget effektivt. Korte fortommer (80-90cm) når det er varmt i vannet for livlig gange og lange fortommer (120-150cm) når det er kaldt i vannet for roligere gange.En flasher som fiskes på nederste stangen lokker også på de andre stengene som går over(selv om det ikke er flasherstanga  det biter på.) Prøv å få tak i Brissling som er tom for åte i magen og fanget i kaldt vann ,de er mest holdbare under trolling. saltlake er også supert å legge de i. Det er viktig å kontrollere gangen på hvert enkelt takkel inne ved båtsiden når du slipper ut (stikk stangtuppen ned i vannet med ca en stanglengde line ute) .vær litt "nazi" og prøve å hold så jevnt tempo som mulig i forhold til når du takklet ut.Takkler som roterer fort gir hyppigere /flere napp,men ofte lavere snittvekt. Takkler som roterer sakte i store sirkler gir sjeldnere napp,men fanger som regel større fisk.(ingen regler uten unntak) .Bruk gode kulelagersvirvler eller lenker for å unngå linetvinn. Og ikke minst vær tålmodig!!

Endret av laffileinen
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.