Gå til innhold
Fiskersiden

Det er ikkje lenger tvil om at rømt oppdrettslaks påverkar genane til villaks


Glalaksen
 Share

Recommended Posts

Norsk institutt for naturforskning (NINA)

 

 

Ikkje lenger tvil om genetisk påverknad

 

Det er ikkje lenger tvil om at rømt oppdrettslaks påverkar genane til villaks.

Det er konklusjonen etter at forskarar har gått gjennom og samla all tilgjengeleg kunnskap for å sjå om det er mogeleg å konkludere.

Sjølv omtalar forskarane den nye publikasjonen som eit leksikon over genetisk påverknad.

 

Link:

http://www.nina.no/Aktuelt/Nyhetsartikkel/ArticleId/4229/Ikkje-lenger-tvil-om-genetisk-paverknad

 

Artikkelen "Half a century of genetic interaction between farmed and wild Atlantic salmon: Status of knowledge and unanswered questions" kan du lese her.

 

 

Les også:

 

Norske Lakseelver: Krever merking og sporing av all oppdrettsfisk

 

Link:

https://www.fiskersiden.no/forum/index.php?/topic/72326-norske-lakseelver-krever-merking-og-sporing-av-all-oppdrettsfisk/

 

Endret av Glalaksen
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

En internasjonal forskergruppe har nylig publisert en kunnskapsstatus om effekter av rømt oppdrettslaks etter at vi nå har hatt 50 år med rømming og innblanding i ville bestander.

Her presenterer vi et uatorisert sammendrag.

 

Norske Lakseelver:

Status etter 50 år med innblanding

 

Link:

https://lakseelver.no/news-2017/status-etter-50-ar-med-innblanding

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.