Gå til innhold
Fiskersiden

Fiske utenfor Langesund


XardasKSP
 Share

Recommended Posts

storseien kan treffes i alle vannlag der ute,men jeg fikk ved bunnen.

at jeg sier nesten til tigraderen,betyr at du kanskje ikke trenger å dra helt ut....

tror langesund fiskefestival bidrar til at folk ikke deler ut de beste posisjonene sine :)

Jeg brukte lang tid og mye ressurser på å finne dem.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 month later...

Kjedelig at en kortvarig fiskefestival medfører at folk som fisker for morro skyld ikke får litt opplysninger om hvor det kan være fisk. Det kan jo ta nærmest hele livet å fiske overalt i flere timer på hvert sted for å kunne finne ut av om det finnes storfisk der eller ikke.

Satser i det minste på Åbyfjorden i Februar - Mars 2018 da kommer stortorsken og det er ingen fiskefestival der, antar at torsken i april var noen som ble igjen fra denne gytetida. Siden i senere tid så er det max 2,5 kg torsk der. 

Fikk ellers en 3,5 kg torsk i seifeltet men ellers lite storfisk nærme Langesund. Men seien er der som trøstepremie og makrellen er kommet de store er gjerne nærme land (ikke glem båten i fiskeivern fort gjort å komme nærmere skjær enn det som komfortabelt er). Ut på havet er makrellen i "nøtte størrelse" altså bitte bitte små makreller som likevel biter på opphengerne.

Men til poenget jeg tror at jeg har fått endelig riktig lokasjon på hvor 10 gradern er, nå venter jeg bare på en dag med finvær (0 - 0,25 bølger i bølgevarselet) siden det er virkelig langt ute på havet. Har også fått fiksa 1 kg lodd og bom hvor jeg har tenkt å sette  en hel sei og en hel makrell på svære trearmede kroker.

Noen som har en idee om hvor det kan være best å ankre på 10 gradern. På en av "grunnene" hvor det er 253 meter dypt eller 247 meter dypt eller best i kantene som går mot 492 meters dypet? Ekkoloddet vil jo ikke se noe fisk på disse dypene.....IMG_1569.thumb.JPG.07e68aa9aa02bb1519ebe987b55c18cd.JPG
 

Så håpet er at den riktige dagen kan utnyttes ved å ankre på riktig sted (har skaffa riktig utstyr til å få det til med en bøye) og at drømmen om 10 kg+ fisk kan realiseres.

PS. Skjønner ikke at folk bryr seg så mye om en festival hvor det sikkert vil være 100vis av båter ute og ikke noe gøy å fiske, ellers kan det hende det blåser denne dagen og det er 1 meter ++ bølger og umulig å få fisket nærmest.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.