Gå til innhold
Fiskersiden

Ferskvannsørret i sjøen!


Bærgæn
 Share

Recommended Posts

Noen som har vært ute for å få ferskvanns ørret i sjøen ? Var å fisket i sjøen idag og 2meter fra land beit det på en spenstig kar. det var en ørret på 700gram =) har som regel fått blanke SØ men dette var en brunørret prikk like ferskvannsørretene jeg pleier å få :D

Endret av Bærgæn
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Definisjonen av sjøørret er vel nettopp ørret i sjøen ...

Det finnes bare en ørretart, men den opererer i en mengde ulike økosystemer og bestander. Dessuten tar den farge av omgivelsene og hva den spiser.

Sjøørreten kan dessuten vandre litt opp og ned i ferskvann. Kanskje denne har vært en tur i elva, kanskje den nærmer seg gyting eller kanskje den bare har litt mer farge enn vanlig.  

Lenke til kommentar
Del på andre sider

10 timer siden, Bærgæn skrev:

Okei, takk for svar :D har fått en del sjøørret før og da har den alltid vært blank derfor begynte jeg å lure kraftig :P

Ørreten tar gjerne farge etter omgivelsene. Lever den i saltvann er den som regel hvit under, sølvblank på sidene og mørk over ryggen da dette er den beste kamuflasjen i de frie vannmassene i klart sjøvann. Men også i sjøen kan man finne ørret som ikke blir blank, men som har en brunere/blassere farge da dette er tilpassa leveområdet. Her på Sørlandet har vi f.eks. noen brakkvannsfjorder der ørreten året rundt er relativt brune.

Men nå på seinsommeren og høsten gjør jo endel sjøørret seg klar for gyting og da kommer jo brunfargen smygende også på fisk som har vært blank sommeren gjennom - og fargen kan endre seg før fisken går på bekken.

 

Men som flere har sagt: Ørret er ørret uansett, det er samme art om du fisker den 1400 meter over havet eller i havet.Men den er tilpasningsdyktig og har flere alternative livsstrategier. Og derunder ligger også et utseende som kan variere ganske mye.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.