Askeland Skrevet September 12, 2017 Rapporter Share Skrevet September 12, 2017 Høye laksepriser gjør tidene i oppdrettsnæringen gode, men for Fister Smolt, som leverer lakseyngel, er forutsigbarhet og ny teknologi det viktigste, skriver Ytra. Stsingen Tytlandsvik Aqua på Hjelmeland, til 750 millioner kroner, er i ferd med å bli en realitet. Nils Viga er daglig leder i selskapet, som skal holde lakseyngel, eller smolt om du vil, på land i stedet for å sette dem i sjøen. Først når fisken er opp mot ett kilo, skal den ut i havet. Faren for at fisken får lakselus, som påfører oppdrettsnæringen betydelige tap hvert år, blir dermed redusert. – Markedet for norsk laks er fantastisk og oppdrettsnæringen går veldig bra, men en av utfordringene er lakselusen. Den gjør at produksjonen holdes nede. Utgangspunktet med Tytlandsvik Aqua er at vi skal redusere tapet i sjøen betydelig. Vi halverer fiskens tid i sjøen og begrenser problemene med lakselus og parasitter, sier Viga. Les mer om Tytlandsvik Aqua på Ytra, et nyhetsnettsted for Sørvestlandet. 1 Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
piddien Skrevet September 12, 2017 Rapporter Share Skrevet September 12, 2017 Dette er jo en bra utvikling. Da jeg jobbet i smoltproduksjon på 80-tallet var det vanligvis 180-grams smolt vi leverte (noen ganger litt over 200 gram). Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.