Maritim Skrevet October 2, 2017 Rapporter Share Skrevet October 2, 2017 Var innom Georg A. Nilsen i Bogstadveien i dag. De hadde noen eksemplar havmus liggende i disken. Jeg kommenterte at det var skjelden vare, og fikk som svar at det var skjelden de hadde hel fisk men at de vanligvis førte filet. Jeg er litt i overkant interessert i både fisk og mat og har aldri sett havmus i fiskedisken verken rund eller filetert. Gadd ikke spørre noe mer da det var en aspirant som sto bak disken. Spørsmålet mitt blir; er havmus over hode spiselig? Husker at bestefar kalte både havmus og skolest for; skolest. Tenkte mitt om filetene hun påsto de brukte å ha. Noen som vet? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Ølgylt Skrevet October 2, 2017 Rapporter Share Skrevet October 2, 2017 Havmus er spiselig ja. Kjøttet er ganske likt breiflabb i konsistensen, og en anelse bedre enn pigghå på smak. Selvfølgelig noen raringer som kaller dette delikatesse. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Maritim Skrevet October 3, 2017 Forfatter Rapporter Share Skrevet October 3, 2017 Takk for svar, så for meg no hågjelaktige greier Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Rage Skrevet October 3, 2017 Rapporter Share Skrevet October 3, 2017 Et øyeblikk siden, Maritim skrev: Takk for svar, så for meg no hågjelaktige greier Kjøpte du? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Martin Lopez Skrevet October 3, 2017 Rapporter Share Skrevet October 3, 2017 12 timer siden, Ølgylt skrev: Havmus er spiselig ja. Kjøttet er ganske likt breiflabb i konsistensen, og en anelse bedre enn pigghå på smak. Selvfølgelig noen raringer som kaller dette delikatesse. Har rikelig tilgang til havmus ( bifangst fra yrkesfiskere ) og jeg likern som mat. Ikke delikatesse akkurat og om man sammenlikner med knurr , men god mat og bedre en steinbitt etter min smak . Utvinner olje av leveren også : Gullverdt ! Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Maritim Skrevet October 3, 2017 Forfatter Rapporter Share Skrevet October 3, 2017 42 minutter siden, Martin Lopez skrev: Har rikelig tilgang til havmus ( bifangst fra yrkesfiskere ) og jeg likern som mat. Ikke delikatesse akkurat og om man sammenlikner med knurr , men god mat og bedre en steinbitt etter min smak . Utvinner olje av leveren også : Gullverdt ! Hva bruker du oljen til da? Kosttilskudd eller andre ting? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Ølgylt Skrevet October 3, 2017 Rapporter Share Skrevet October 3, 2017 I forgangne tider ble havmusolje brukt til bl.a kosttilskudd (langt mere innholdsrikt enn tran), impregnering av klær, smøring av tørre deler (spar meg for musevitser), og mye mer. Den er tilnærmelsesvis luktfri. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Vango Skrevet October 3, 2017 Rapporter Share Skrevet October 3, 2017 I sommer solgte Berggren i Sandefjord Fjesing, uten at den jeg snakket med kunne fortelle mere om tilbredning. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Martin Lopez Skrevet October 3, 2017 Rapporter Share Skrevet October 3, 2017 1 time siden, Maritim skrev: Hva bruker du oljen til da? Kosttilskudd eller andre ting? Bruker den til mye , og som Ølgylt nevner. Mye til mekanisk bruk. Sneller og impregnering av line, samt marinering av agn, da oljen ikke oksiderer. Som kosttilskudd er den verd i vekt mer en gull. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Rage Skrevet October 3, 2017 Rapporter Share Skrevet October 3, 2017 2 timer siden, Vango skrev: I sommer solgte Berggren i Sandefjord Fjesing, uten at den jeg snakket med kunne fortelle mere om tilbredning. Fjesing er jo en fin matfisk, så det overrasker ikke Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Vango Skrevet October 3, 2017 Rapporter Share Skrevet October 3, 2017 7 timer siden, Rage skrev: Fjesing er jo en fin matfisk, så det overrasker ikke Filtreres og grilles? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.