Gå til innhold
Fiskersiden

Hvor mye leppefisk i en 200liters tank


Recommended Posts

22 timer siden, KrabbeMaen Idsø skrev:

Bruker ikke en liten jolle forresten.....

Fisket foregår på 0,5-3m dyp og innimellom holmer og skjær, så det er nok jolle som er tingen. Alle de 20 leppefiskerne jeg kjenner utenom 1 har joller på 16-20fot med påhenger. Jeg fisker ute i skjærene i havgapet, det er der de store mengdene er.

Når fisket åpner 27juli i sona de og skolen begynner 1-15august, så er det desverre ikke lange tiden du får fiska :/ 

Jeg prøver ikke og ødelegge drømmene dine, men prøver og forklare litt om realitetene.

Det jeg mener med og ikke ha noe liv, er at man jobber døgnet rundt og ikke har tid til venner. Når de ringer og spør om man skal se en film, ta en fest, cruiserunde med båt osv osv, så må man si nei gang på gang

Men ang 1 krabbe pr 6 teine. Hvor dypt fisker du? Åssen agn bruker du? Hvordan område setter du teinene på ?

Endret av Hottentott
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skjønner den da, du lurer på agn, område og dybde. Mener du krabbefiske? Setter 20-30m dypt på sandbunn. der med skjær og småholmer, dessverre er det ikke så mye slikt her. Bruker frossen makrell og sild til agn. Hvis jeg skala få 5 krabbe PR teine må jeg kjøre i 20min i 15knop, og det tar litt bensin, men noen ganger der også får man bare tomme teiner.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei

Blander meg inn litt her igjen jeg. Det er ikke sikkert det er mye krabbe der du setter teinene. Høgsfjorden er ytre delen av lysefjorden og frafjorden, begge disse fører mye kaldt smeltevann til langt utpå sommeren, og dette gir ikke særlig gunstige forhold for krabbe. Nå i år er det litt for seint til å oppgradere, men til neste år bør du kanskje satse på flere teiner, og heller kjøre litt lenger utover fjorden, evt prøve litt mere nord for idse.

Sandbunn kan også være så mangt. Skjellsand eller slamblandet sand kan være svært så bra, mens ren grus eller ren kvartssand er næringsfattig og gir ikke alltid så mye resultat. Du burde kanskje prøve litt grunnere også. Krabben går gjerne grunt på seinsommeren og tidlig høst, og trekker litt dypere fra slutten av september.

Det er ikke noe feil med agnet ditt, krabben eter det meste. Men hvilken type teiner bruker du? Post gjerne et bilde av en, kan hende jeg kan hjelpe deg til å forbedre dem litt, jeg har mye erfaring med teiner og teinefiske

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Cannonbang, har 17teiner nå forresten, trenger jeg kanskje mer hvis jeg skal få nok agn? Lengre nord for Idse sier du, tenker du mot der tauferja kjører rundt smøholmene der? Her er teinene jeg bruker: http://www.webshop.okmarine.no/krabbeteiner/krabbeteine-plast. Disse: http://www.biltema.no/no/Fritid/Fiske/Teiner-og-garn/Hummer-krabbeteine-Pro-2000035306/ disse: http://www.skageraktral.no/sammenleggbar-krabbeteine.  Hvor dypt mener du jeg bør sette?

 

hottentott, ja har sett at de brukes mest, vil ikke si at de er billige, alle disse båten står på rundt 80 000kr. Jeg har tenkt og satse på en slik: https://www.finn.no/boat/forsale/ad.html?finnkode=101687896. Med 150hk for den veier Ca. 1,5tonn med motor. Har prøvd og sette 5-10meter ja, da får jeg 1 krabbe PR 15ende teine..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

150hk er bare tull. Jeg har 50hk og bruker 1000-1200liter bensin i mnd. Syns igrunn det er mer enn nok når bensina koster 15-17kr litern på marinaene her. 

17teiner, er vel 7 for mye siden du ikke er registrert som fisker :/ 

Hvis det åpner 17juli, så har du jo 3uker du kan fiske før skolen starter da. 

Men det som er litt synd, er at reglene for leppefisket ikke kommer før 2-3uker før sesongstart, det har i allefall vært sånn de 2 åra jeg har fiska leppefisk. Det gjør det vannskligt å planlegge første sesongen når det er snakk om at det blir stengt bå

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En fortalte meg at reglene kommer nå i 15 november for da er det reguleringsmøte, 2-3 uker før sesongstart tviler jeg på, har allerede snakket med en om å få levere, det var store muligheter for det, men først må vi vente til reguleringsmøte for å vite om du får fisket.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det vet jeg ikke, men området ser ut som krabbeland på sjøkartet. du får prøve, hvis du får 1 krabbe pr 5 teine nå så har du neppe noe å tape.

Det med å vurdere, beregne og så stole på det og prøve kan du like gjerne venne deg til, det er en del av fagkunnskapen til en fisker. Jeg har vært fisker i over ti år og farta rundt i nordnorge, Noen ganger treffer man og lykkes, andre så bommer man, og må revurderer, skifte felt og prøver på nytt

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Får ikke 1 krabbe pr 5 teine nå, fisker på andre siden mot tingholmen, der får jeg 3 krabber pr teine, men noen ganger ingen og andre ganger f.eks 7. Uansett så er ikke dette mye, og ikke nok krabbe til agn for leppefiske i en måned med 220 teiner. Etter jeg har trukket 17teiner her pleier jeg å komme hjem med rundt 32krabber, etter et døgn da.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er flere reguleringsmøter i året, men ingenting blir vedtatt på møtene. Vedtakene kommer ikke før rett før sesongstart er min erfaring. Det er i allefall sånn det har vært de 2 siste årene. 

Ang agnmengde, så går det ca 50L med reke/knuste krabber hver eneste dag med 86teiner

Ser du snakker om 220 teiner. Da er det bedre å fiske med 50teiner for så å trekke de 3-4ganger om dagen. På den måten får man like mye fisk, men man får mye mindre skjelltap/snuteslitasje som betyr at man kan ta vare på mer av fisken man får. Kvalitet er viktigere enn kvantitet 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Trodde det at hvor lengre teinene står hvor mer fisk får man. Sjekk: https://www.google.no/search?q=leppefiske+sesong&rlz=1C9BKJA_enNO751NO751&oq=leppefiske+sesong&aqs=chrome.0.69i59j69i57j69i60l4.2909j0j7&hl=nb&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8.    Her står det 17juli. Skal jeg begynne med makrellfiske trenger jeg sjark for at jeg skal få legge not, garnfiske etter makrell nytter ikke, det blir for mye styr ved å ta den ut og man må jo også gjøre det forsiktigt slik at fisken ikke blir skadet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei igjen

Not kan du nok glemme, det krever tungt utstyr og kunnskap.

Men du kan dorge etter den. Det kan gi ganske bra fangster det også, hvis du har riktig utstyr. Hvis jeg var deg så ville jeg sett meg om etter en liten sjark, 22-24 fot i steden for den riben. Det gir mye større muligheter enn en åpen båt. Velger du riktig, så får du en båt med et lite krypinn der du kan overnatte for et par døgn også, og da er du mye bedre rustet. Jeg så flere på finn som var egnet til dette i den prisklassen du antydet. I tillegg kan du også drive med krepseteiner på høsten og vinteren. Det lar seg kombinere med skolegang, de kan fint stå en uke i gangen. Det er bra med kreps i området der du bor, men da trenger du en båt type sjark med teinehaler.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sånn jeg trur og håper fisket i 2018 blir, så tipper jeg fisket blir stengt for nykommere. Må ha fiska leppefisk i 1-2år og omsatt for minimum 50 000kr. 

Så som cannonbang sier så ville jeg nok heller satsa på en sjark. Da kan du drive ett mye bredere fiske. Da kan du fiske krabbe/hummer på høsten, sjøkreps på vinter og vår, torsk etter jul, makrell på sommer/høst, piggvar når det er sesong for det osv osv osv

 

Her har du minsteprisene Skagerak opererer med. 

http://www.skagerakfisk.no/media/2162/nye-priser-22mai2017.pdf

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå er jo jeg bare 14-år og Aldri om foreldrene mine hadde sendt med ut på 2døgns overnatting i sjark. Fisking etter fisk er ikke helt min interesse heller, det kjekkeste er fiske etter skalldyr, og leppefiske. Skulle det ha vært gøy med makrellfiske ville jeg helst ha fisket med not, hvor mye veier en not? Grunnen til jeg vil bli leppefisker er for at det er gøy og det er muligheter til å tjene godt i dette yrket. Da kunne jeg ha kjent alt utstyret jeg har investert. Kjøper jeg en sjark er det ikke sikkert jeg tjener det sjarken koster, dorging etter makrell, krepsefiske, krabbefiske tjener man ikke godt på, langt ifra mulighet til et halvt års levebrød. Det kunne leppefiske ha vært. I tillegg hvis jeg skulle ha fisket etter skalldyr måtte jeg ha dratt mye lengre vekk, da bekymrer foreldrene seg mer og mesteparten av tida hadde gått i å kjørt sjark. Man må jo langt vekk for å fiske krabbe i hvertfall, helst ut mot havet der med Tananger.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.