Baboo

Bunnmeite i sjøen.

Recommended Posts

Hei.

Er det noen som vil dele tips og råd for hvordan man går frem for å drive bunnmeite i sjøen? Er ute etter div flyndrearter, men alt er interessant å få på kroken. Det dreier seg om fiske fra land. Hvilke dybder og bunnforhold er mest interessante? Fisker primært fra skjeberg og ned mot strømstad.

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Velkommen inn på forumet! 

Det første tipset er å søke på forumet. Emnet flyndrefiske er nok tatt opp en del ganger. 

Med tanke på fiskeplasser så gjelder det å finne steder med sand og grusbunn. Gjerne med strøm også. En enkel metode for å teste ut hvilke bunnforhold det er på en plass er å fiske av plassen med jigg. Legge kastene i vifteform og dunke jiggen i bunnen innover. Da vil du kjenne(ihvertfall med braid på snella) hvilke bunnforhold det er og selvfølgelig merke om du setter jiggen ofte. 

Et enkelt takkel å begynne med er paternoster med slep. Virvel - 30cm med 0.35-0.40mm - otervirvel med en kort fortom 15cm med krok - 30cm med 0.35-40mm - hempe - silde/skjesluk - kort fortom(slep) - krok

Jeg pleier å kjøre med kroker med vidt gap(eks owner mosqiuto) på opphengern og slepkroken. Eventuelt langskafta krok på slepet. Agn takkelet med reke og lange makrellstrimler. 

Kast ut, la synke til bunn. La det ligge i opptil 2-3 minutter før du sveiver det inn et par meter. Ny pause. Fortsett sånn helt inn. Får du fisk er det lurt å kaste i samme retning. Flyndrene ligger ofte litt samlet på de beste matplassene. 

Detta var tips for landfiske, men båtfiske er ikke veldig annerledes. Bruk samme takkel, tilpass søkkevekta etter dybde, strøm og driftfart. Og forvent masse bifangst.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bare å spørre i vei det, det skader ikke. Men spørsmålene dine er ganske åpne, dvs de krever et par doktorgradsavhandlinger for å besvare, og da blir fort svarene litt generelle.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei

Hvis du nevner hvilke områder du fisker i, så er det lettere å komme med mer konkrete tips.

edit

sorry, så nå at du nevnte det.

Men gulesider er din gode venn her. Bruk sjøkarta for å se på dybdeforhold, og flyfoto for å finne sandbunn. Skrubbe er nok den enkleste av flatfiskene, den liker seg innover relativt grunne bukter, gjerne i kantene på dyprenna . den kan du få helt oppe på grunna, på et par meters dyp. Den er ganske altetende også, men reker er nok det som fungerer best til de flate, eller sandmark hvis du finner en plass der de er og gidder å grave dem opp. både sandflyndre, rødspette og skrubbe er glade i den. Varene er rovfisker, der kan du gjerne bruke hel agnfisk som brisling eller tobis. Nøkkelen er å fiske bevegelig, selve riggen er ikke så viktig. Kast ut, sveiv inn noen meter og vent noen minutter mellom hver gang du sveiver inn. Bruk gjerne to stenger eller flere, og bytt på å sveive inn litt.  Sandflyndre får jeg gjerne på 5-15 m her utenfor horten. Rødspette har jeg ikke fått, tror ikke det er så mye av den innover her

Endret av cannonbang
  • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrubbe kan du kikkfiske med hodelykt på kvelden. De ligger fra 0,5cm dyp på kvelden og natta. Morsomt fiske forøvrig!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå