Drømmefisken

- Vinn drømmereise til Alaska for to i Norges nye landsdekkende fiskekonkurranse! Premier for over 500.000 skal deles ut.

DU kan enkelt delta, uansett hvor i landet du bor og hvor mye du fisker. Månedlig premiering. Les mer her; https://goo.gl/3zSMUq 

fiskebaronen

Treg sveiv på ny Stradic FB

Recommended Posts

Eg kjøpte meg to nye Stradic FB på Aliexpress til meg og ein venn. Vennen min var  nøgd med si snella, men mi snelle var litt treg når eg sveiva. Den har utveksling 5:1, men følses overraskande treg når eg sveiva. Eg har mange andre shimanosneller ( Twinpower, stradic, super gt, Sahara, Exage, Sedona +++) og ingen av dei er så trege som denne. Alt ser heilt og fint ut på snella. Eg har prøvd å ta av spolen, men det blir ikkje noko betre. Eg har testa kor mange gongar eg får sveiva til å gå rundt når eg snurrar alt eg kan. Då går den ca 4 gongar rundt før den stoppar. Eg syns også eg kan ane ein liten metallisk lyd når eg sveivar. 

Kva bør eg gjere med dette? Er det noko enkelt eg kan prøve for å dianostisere problemet og evt fikse det. Eg har skrive til Aliexpress og sendt video av korleis den er å sveive med, men reknar ikkje med eg får noko hjelp der. Har også skrive ein mail til Elbe Nordmark,  men det tar vel litt tid før dei svarar no i jula. Eg er ganske sikker på at snella er orginal og ikkje ein kopi. Har kontrollveid den, og den var då 192g. (Oppgitt vekt er 190g  str 2500). 

Tar shimanoservice inn sneller som ikkje er kjøpt i Norge?

 

Håper nokon kan hjelpe.

 

 

Endret av fiskebaronen

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Du har fått ett stjerne eksempel på hvorfor man betaler litt mer, i en norsk butikk.

Garranti, send tilbake til butikken og få en ny i retur (ubrukt sender de bare nytt av, slepper reparasjoner og drit)

  • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei

Som en begynnelse så kan du skru ut sveiva og sjekke at alle skiver  er der som de skal og at ikke aksla på sveiva ikke er bøyd. Har opplevd å miste ei lita stoppskive på ei snellesveiv en gang, og den ble treg som du beskriver. Hvis du løsner litt på skruen på motsatt side, og den går lett da, så er det kanskje der feilen ligger.

  • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Tok av sveiv og spole og snurra rundt bøylen. Gjorde det same med  technium snelle. Stradic var tregaste. Eg prøvde å smøre stanga til spolen utan hell. Andre plassar eg kan smøre? 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Eg kan stoppe sveiva i denne posisjonen utan at den glir ned. Det kan eg ikkje på Technium snella mi. Der vil den alltid gli ned når det stoppar.

IMG_20171227_220507_resized_20171227_101056928.jpg

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Eg høyrer ein metallisk lyd når eg sveivar. Den same lyden høyrer eg på technium også, men den er sterkare på stradicen. Kan det vere stanga som går opp i spolen det er noko galt med? Hadde på litt ekstra olje, og eg syns snella vart betre.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå