Gå til innhold
Fiskersiden

Trålfrie Øresund en drøm..


sarepta
 Share

Recommended Posts

Lenge siden sist, men drømmen om vern i deler av Oslofjorden pluss Drammensfjorden lever i beste velgående hos meg, og når det dukker opp artikler som denne kan man ikke gi opp selv om de aller fleste ikke vil ha eller se resultater av et vern her. Ikke engang såkalte miljøvernere vil det..                                        https://www.sportfiskarna.se/Om-oss/Aktuellt/ArticleID/6120

Friluftsfjorden!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

interessant. Som det står i nyhetssaken er det usikkerhet knyttet til de eksakte estimatene av hvor mye dette er verdt, men så vidt jeg kan forstå er det uansett ikke særlig tvil om at verdien av fritidsfisket laangt overgår potensialet i et eventuelt yrkesfiske. Det er vel det viktigste budskapet her? Tror generelt dette er veien å gå; vi må vise hvor stor betydning fritidsfisket har; både økonomisk og med tanke på andre faktorer (trivsel og folkehelse), og vi må vise at yrkesfiske på slike steder egentlig betyr lite relativt sett.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ikke helt i tråd med "Friluftsfjorden" men viser uansett at med relativt små investeringer kan satsing på sportsfiske være veldig lønnsomt: http://seatrout.dk/wp-content/uploads/sites/2/2015/06/Profilbrochure_DK.pdf

For de som ikke gidder å klikke står det at en årlig investering i Fyns sjøørretfiske på 4 mill. genererer 38 årsverk og over 50 millioner i lokal omsetning.

Endret av Fiskemannen
Lenke til kommentar
Del på andre sider

og dette er nok et eksempel. Bottom line er at man med moderate investeringer kan generere både arbeidsplasser og store inntekter. på en miljøvennlig måte, og med store positive effekter på folks trivsel og helse. Det handler om politisk vilje, og kunnskap om hvordan man kan få det til; altså evne til å tenke nytt. I et slikt perspektiv må jo Oslofjorden ha et enormt potensiale.

I de store sjøene på grensen mellom USA og Canada, har de evnet å tenke i slike baner. Etter at disse økosystemene nesten kollapset helt på 1960-tallet har det de siste 50 årene blitt investert milliarder av dollar på å løse forurensningsproblemer, motvirke effektene av introduserte arter (særlig sebramusling som fortsatt er et stort problem), restaurere fiskebestander, bygge opp et turistfiske. Dette programmet har langt på vei reddet økosystemene, det har generert titusenvis av arbeidsplasser, innenfor alt fra de som skal overvåke økosystemene, til guider og fiskeutstyrsbutikker. Dette har bidratt til enorme rekreasjonsmuligheter for flere millioner mennesker, og det har generert store inntekter. De milliardene man har investert har man fått tilbake med renter. Og hvis man kunne målt hvilken effekt dette har hatt på folkehelsen, og dermed sparte utgifter i helsevesenet, ja da innser man at vi her snakker om en avkastning selv den mest slue aksje-spekulant bare kan drømme om. Denne type helhetstenking bør være fremtiden. Men en slik filosofi synes fortsatt fremmed for politiske myndigheter i rike Norge, dessverre. At vi har sjeldent stort potensiale for å få det til, med relativt få mennesker, og store naturgitte muligheter gjør ironien komplett.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Litt rart når man må vise til USA hva angår vern. Men sannheten er at de tenker i baner vi ikke vil tenke i. Etter mange år med nedgang i fisket rundt Florida hørte man ikke lenger på pratet om naturlige svingninger men satte i gang og reduserte fangstene med 60% for alle pluss en rekke restriksjoner på redskapsbruk og noe så enkelt som sterk restriksjon på å ta med seg trofèfisk. Etter noen år hadde man et helt annet og rikere fiske for alle, også for yrkesfiskerne som gikk til domstol for å få fortsette som før.      Vi har ikke tatt med hele Oslofjorden nettopp fordi vi vet at det i byråkratiet er svært lite interesse for å vise hva et vern kan føre til. Noen mener at man ikke kan vise til Øresund fordi trålforbudet ikke kom som en del av forvaltningen men fordi man ville unngå kollisjoner.   

Friluftsfjorden!                                                                       

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.