Gå til innhold
Fiskersiden

Eldre fiskesnelle. Noen som har informasjon om denne?


lasseeri
 Share

Recommended Posts

Leter etter informasjon angående denne snellen. Fikk den etter min bestefar. Han fisket mye i elv etter stor laks (lærdalselva) og noe i sjø, men kun fra båt. Er dette en type snelle for bruk i elv eller sjø? Prøvd å finne informasjon hvor gammel den er etc. Lett igjennom nettet flere ganger, men lite hjelp. Har den noe verdi? Er dette en god snelle og bruke selv?

 

15190637413441847439728.jpg

1519063774771455072417.jpg

15190637901811348514371.jpg

Endret av lasseeri
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den var litt vrien å finne noe ut om ja. Utover at det ser ut som ei snelle karpefiskerne kastet seg over på 80-tallet, og at bestefaren din hadde sans for kvalitet, er det ikke stort å finne. Med google som hjelpende hånd, og med mange kilder:

Designet for å kaste tungt og langt og kjempe stor fisk, så den har nok vært perfekt til laksefiske. Det som gjorde den attraktiv for karpe- og kystmeitere var Drag Lock designet som gjør at man kan låse spolen helt, slik at man ikke trengte å justere en perfekt innstilt brems, eller at bremsen gir etter når man pendel-kaster med tunge lodd. En god ide som ikke fant sitt marked tydeligvis.

Noen på ebay som har vært solgt til underkant av tusenlappen. Virker som en sjelden utgave, så tror jeg hadde lagt den på hylla i mancaven, selv om brukerne sier den er så godt som umulig å ødelegge.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 timer siden, Afre skrev:

Som en liten digresjon. Ser den har justering for slurebremsen bak. Hvis man går noe tilbake tid var dette ganske populært. Dette er ikke så ofte man ser dette på dagens sneller, selv om det noen som har dette systemet. Litt synd for jeg personlig likte denne løsningen godt.

Du kan nå velge om du vil ha snelle med frontbrems eller bakbrems.Det er vel fler som velger å kjøpe ei snelle med frontbrems på grunn av at snellene med frontbrems har større bremseflate og  at den er sterkere enn en snelle med bakbrems.Det lages sneller både med frontbrems eller bakbrems så det er ikke noe problemer å få kjøpt det. https://www.skittfiske.no/fiske/sneller/haspel?Filter=205¤1:205¤1_Bakbrems&Keep=true

Endret av cesar
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.