Drømmefisken

- Vinn drømmereise til Alaska for to i Norges nye landsdekkende fiskekonkurranse! Premier for over 500.000 skal deles ut.

DU kan enkelt delta, uansett hvor i landet du bor og hvor mye du fisker. Månedlig premiering. Les mer her; https://goo.gl/3zSMUq 

Recommended Posts

Hei.

Er invitert til Tysfjord for å fiske i Mars. Han som har invitert oss sier at man nesten ikke får torsk på juksa nå. Men på garn får man masse fisk.

Vi vil jo gjerne få fisken på stang. Er det noen som har noen tips til å få vintertorsken til bite, sluk, agn vobler eller shad?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei

Dette er et velkjent fenomen, fisken begynner å nærme seg gyting, og har ikke lenger den store apetitten.

Du kan jo prøve med litt forskjellig agn, kokt reke bl a er et bra agn til torsk. den har vanskelig for å motstå det. Sild er også verdt å forsøke. Først og fremst så er det å finne fisken, men det tipper jeg de som har invitert deg fikser. Gytetorsken går ofte opp i sjøen, og står ikke alltid ved bunnen. på denne tida så er den mer opptatt av vanntemperatur enn mat for at rogn og melke skal utvikle seg optimalt.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bettet på torsken endrer seg hele tiden, så det kan ha vært tilfeldig.

Når jeg var på Sørøya for å fiske skrei for to år siden kjørte vi rundt og lette etter aktive stimer med torsk, som gjerne står høyere over bunn og jager byttefisk. Det var en kombinasjon av fisk som drev med gyting og fisk som jaget lodde, så det gjaldt å finne fisken som var matsøkende.

Vi kjørte stort sett bare med shadjigger og store curly tails, men fikk også fisk på pilk.

Selv synes jeg det er lettere å fiske etter 1 og 1 fisk, da en kan risikere å fylle opp hele "bruket" med 10-20kg+ torsk, og det er litt utfordrende om du har mye opphengere og pilk i tillegg.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå