Gå til innhold
Fiskersiden

Er denne snella grei?


scampern
 Share

Recommended Posts

On ‎3‎/‎26‎/‎2018 at 4:52 PM, scampern said:

Hadde håpt på stang/snelle for 2000 til sammen :)

Jeg fisker på sørlandet (kristiansand) , 20-120 meter med maks 400 gr lodd/pilk til nå, er det også for tungt for en snelle med snørefører?

Fisker ikke ofte nok pga småbarnslivet og da har jeg egentlig lyst til å ha det enklest mulig når jeg drar ut , det var tanken bak en snørerfører.

Ingen fare for at pumping av stor fisk vil ta knekken på den, har maks fisk på 4,2 kg til nå :P

Har hatt senefører på Biltemasnelle og Shimano snelle. lodd fra 300-500 og harfisket fra 50-120m stort sett når jeg er på hytta. Aldri hatt problemer med snøreføreren, tror det er viktig med vedlikehold og spyler av dem i ferskvann når jeg kommer i land hver gang

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den 26.3.2018 at 10.55, scampern skrev:

Kan jeg spørre hvorfor det selges så mange sneller med snøre-fører om det bare er tull ?:) 

 

Fordi de selges mest fiskeutstyr til de som fisker en gang i blant og ikke gidder å lære seg å fiske uten. 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

46 minutter siden, -morten- skrev:

Man må jo kjøpe utstyr etter behov!!  Hovedsaken erå kose seg med fiske og kansje prøve noen nye ting innimellom!  For min lette hobbyfiske funker Shimanosnella ihvertfal veldig bra!  men skal man jo fiske etter storkveita på 300m så blir jo mitt utstyr for lett!

Jeg har til mitt sporadiske hav- (kyst)fiske i mange år brukt en Ambassadør 7000 som snelle nr. 2. Jeg har aldri hatt noen problemer med det. Men om man ukentlig sender 1 kg's lodd ned på 300 meter for så å pumpe opp 30 kg's langer i fleng, så stiller det seg nok annerledes ...

Skylling i ferskvann er obligatorisk for alt utstyr brukt i sjø!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjenner ikke snella du lurer på. Men har et par kommentarer ut over de gode tipsa du allerede har fått. Ble jo en tråd som belyser fordeler og ulemper med snørefører. Fordelen er jo opplagt; du kan sleppe ut (eller kaste) og sveive inn, og snøret ligger pent på spolen. Ulempen er at når bremsen slurer er ikke lenger snøreføreren over det punktet der snøret kommer ut fra spolen. Altså, ved utras beveger utpunktet til snøret seg frem og tilbake slik snøret ble lagt på, mens snøreføreren står i ro. Det er et problem. Da får du en skarp vinkel som ikke er god verken for snøreføreren eller snøret. Finnes muligens dyre sneller som kompenserer for dette? Men jeg har ikke vert bort i de. Ut fra det du beskriver av eget fiske tenker jeg at du kan leve fint med snørefører. Den gang jeg begynte å fiske tungt med de snellene jeg hadde, plukka jeg bare bort snøreføreren. Så var det bare å sette den tilbake om det virka fornuftig. Mulig du kan gjøre det samme på den aktuelle snella?  For å summere; er ikke bare mekanikken som sliter med problemstillingen, men også  snøret. Blir utilbørlig press på begge! Høres kanskje voldsomt ut å skulle ta over funksjonen til snørefører med tommelen, men det er null stress. Du må ikke legge på snøret som en snørefører, bare guide det litt med fingeren når det bygger mye på midten av spolen.

Ps.for å avhjelpe problematikken, husk å pumpe. Ikke vinsje.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.