Gå til innhold
Fiskersiden

Rossi
 Share

Recommended Posts

Nå har vi montert SS175 på Carbon og fått båten på vannet. Han har også en totalscan giver bakpå og planen var da å bruke denne på 9pin og så bruke overgangen fra 9pin til 7pin på SS175 inn på inngang 1 som er 7pin.
Jeg fatter og forstår ikke logikken i at de på et slikt lodd skal bruke 2 forskjellige plugger. Men, dere eksperter forstår vel dette og at vi da ikke fikk SS175 inn på inngang 1. Altså den virket som "medium chirp" men ble ikke funnet av xid. Og ikke listet blant giverne heller.
Så da tok vi SS175 inn i inngang 2 som er 9pin og da kom den automatisk. Men da var det jo ingen sted å sette totalscan som vi forstår må ha 9pin.
Er det vi som er totale idioter ?
Vi snakket også tidligere om Lawrance noe dårlige (etter mitt syn) menysystem. Et godt eksempel er i bildet jeg legger ved her. Denne listen er der vi velger om vi vil ha signal fra Channel 1 eller Channel 2... ;)
 

IMG_7430.JPG

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Navnet på kanalen kan endres i installasjonsmenyen, jeg bruker B175H-W, B75H, HDI osv som navn. 

 

Riktig adapter:

https://ramotech.no/butikk/svingere/tilbehor-svingere/9-til-7-pin-adapter-for-airmar-svinger/

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Simrad NSS Evo3 kom først og hadde to 9-pins kontakter for svingere, så kom Lowrance utgaven Carbon med en 7 og en 9-pins kontakt. Jeg trodde ikke det var sant første gang jeg hørte om det. Hovedmarkedet for Lowrance er bassfiskere og mange av disse kan nok klassifiseres som rednecks, og jeg har en mistanke om at de antok at denne gjengen ikke hadde tilstrekkelig intelligens til å klare å koble til sine eksisterende svingere hvis de måtte bruke et adapter. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen takk skal sjekke i morgen abbor.
I dag satte vi inn min SS75H og det gikk også problemfritt.
Nå skal det bli veldig spennende å se hvor stor forskjellen er på de gamle og nye svingerne.
Har ingen forhåpninger om noe natt og dag opplevelse, men vi burde merke det godt. Og nå er her mye fisk å sjekke det på også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da er min SS75H testet. Og det er faktisk dag og natt i forskjell fra min HDI 50/200 hekksvinger.
Jeg er absolutt FANTASTISK fornøyd med jobben den gjør. Slenger med noen bilder av fisk som ses nå som torsken er her. Det ga en på 13,5kg bare på kjapp testtur.. ;)
Uhyre imponert over måten den skiller stor og liten fisk.
Tusen takk igjen for fantastisk hjelp fra dere her inne !

Edit: Jeg skrev først SS175H, men endret nå til det korrekte som er SS75H

 

IMG_0396.JPG

IMG_3340.JPG

IMG_7934.JPG

IMG_7720.JPG

IMG_8398.JPG

Endret av Daggad
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Grisefint.

PS - for å ta skjermbilde press Power+Pages. Lagres i internminnet og kan legges over på minnekort eller (hvis du er litt teknisk) overføres til mobil via WIFI. Alternativt bruk Link-appen, speile til mobil og ta skjermbilde der. Sistnevnte mister du endel oppløsning på kontra første, men det blir uansett bedre enn bilde av skjerm. ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ta turen da TT !
Denne fisken tok jeg en 3 minutters båttur fra Ålesund sentrum..det er et unikt fiske vi har nå på vinteren når gytetorsken/ferdatorsken kommer.
Dette er kysttorsk og ikke skrei. Vi har et innsig av skrei litt senere. De er litt slankere og spissere i snuten enn denne fisken. Vanligvis ikke over 10kg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jaja..hvor lenge var Adam i paradis..:(

I går merket jeg at loddet hadde stoppet når jeg skrudde det på. Startet det igjen og så at frekvensen sto på 200khz. Når jeg gikk inn i innstillinger så sto svingeren som ukjent enhet.
Jeg har tatt kontakten av og på igjen. Resatte ekoloddet til fabrikkinnstillinger. alt mulig rart. Den ser ikke SS75H via XID.
Utrolig kjedelig og skuffende. Har dere noen tips ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Veldig merkelig at det skjer etter at alt i utgangspunktet fungerer. Jeg har vært borti at XID ikke har fungert, men ikke at det har fungert og så slutter å fungere.

Slå av. Ta koblingene fra hverandre, sette sammen igjen. Slå på. (Ekkoloddet må alltid være av når man kobler fra eller til ekkoloddgivere.)

Og mens vi er i gang, bare sånn for ordens skyld: Når det skal slås av så trykk raskt på Power og velg så slå av i menyen, ikke bare hold Power inne til den dør. (Populært kalt «svenskemetoden».)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har prøvd å skru av og koble fra/til. Vil prøve alt mulig før jeg kontakter forhandleren (heldigvis norsk på både lodd og giver).
I neste uke skal jeg teste giveren mot kompisen min sin carbon for å se hvor problemet ligger.
Jeg tok hard reset i dag for å se men heller ikke det hjalp. Det er noen rare små ting med loddet. Blant annet så finner det gjerne ikke c-map men går på Lowrance sitt kart.

Men kan jeg bruke SS75H i 200khz eller høy chirp foreløpig ?

Får også noen ganger meldingen (fra minnet): "Kan ikke aktivere høy chirp når structure scan er tilkoblet". Og jeg har ingen structure scan aktivert.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.