Drømmefisken

- Vinn drømmereise til Alaska for to i Norges nye landsdekkende fiskekonkurranse! Premier for over 500.000 skal deles ut.

DU kan enkelt delta, uansett hvor i landet du bor og hvor mye du fisker. Månedlig premiering. Les mer her; https://goo.gl/3zSMUq 

jochenbaum

SØ tørke Nedenes/Fevik eller bare udugelighet?

Recommended Posts

God kveld. Har nå prøvd ganske iherdig å få sjøørett i Nedenes-Fevik området en stund uten hell. Er det fortsatt litt for kaldt i vannet? Jeg har konsentrert meg om steder med sandbunn og grunne bukter (primært sør sørøstvendt) og brukt bombarda med hvit/grå flue samt hvit/sort sluk og også en møresild sluk. Har ikke sett noe som helst aktivitet, ikke et dyr i vann og ikke et vak og ikke napp annet enn av tang.. Jeg er riktignok sylfersk på sjøørettfiske, men det burde da vel være noe tegn til liv? Nå på søndag (varm og god dag med sol, flo kl 17.40) holdt jeg på i 4 timer fra ca kl 13 og fram mot 17, prøvde Randviga, Storesand og Breiviga og, Strand Hotell og  buktene ved leirskolen på Fevik. Har også hatt tilsvarende turer tidligere i april og mars, men da har det vel kanskje vært for kaldt. Leste at det er børstemarksvermer på Marivold og hørt om fangst i Grimstad havn. 

Jeg hadde nok ikke mer enn ca 1 meter fra bombarder til flua, men har nå økt til full stanglengde (har det egentlig noe å si?). Hvis det er noen som kunne tenke seg å øse litt av sin kunnskap så hadde jeg blitt veldig takknemlig. Gjerne i form av noen gode spots, eller å bli med en tur ut da jeg ikke kjenner noen dyktige sjøørretfiskere. Jeg stiller med båt (om det hjelper - må sjøsettes bare), lunsj, kaffe og svært tvilsom fiskelykke. Har satt av de to neste helgene, målet er å greie å få min første sjøørret. (Ja, nå kan du le!)

mvh Utålmodig fisker (men merittert makrellfisker!)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Heisann 

Det har nok vært litt kaldt i vannet hittil, men vanntemperaturen har steget igår og idag. Når sola kommer tilbake denne uka hadde jeg prøvd meg på strand hotell. Det har jeg planer om. Skitt  sjøørretjakt 

 

Endret av Aurejeger

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei ja.

Det har vært en treg vår og havet er kaldt og sola har jo lenge glimra med sitt fravær. Mye islagte fjorder og kaldt smeltevann fra bekker og elver har jo også gjort sitt. Så du trenger ikke grave deg heeelt ned selv om det har blitt 0 fangst. Sjøl fisker jeg Mandal/Lindesnes og der har det våkna til liv siste par-tre ukene, men da har jeg fiska litt annerledes plasser enn deg. Jeg holder meg unna reine sandområder hvertfall til midten av mai da det blir ordentlig liv i tobisen over sandslettene(tobisen har jo en liten feb-mars periode da de gyter, men det er noe annet). Tidlig fiske er for meg mer leopard/tang/rullestein/mudder-bukter der fisken både kan finne mat og ly. Min opplevelse er at fisken kan være litt tregere og mindre mobil på vinteren og at den da ikke patruljerer sanda på samme måte som seinere på sesongen. 

Mine subjektive tips til tidlig fiske (det vi har hatt i starten av april er jo egentlig som starten av mars normalt sett): 

- Fisk mørke bukter/kanaler/områder. Mudder og leir varmes raskere opp av de få solstrålene som er enn sand. Dessuten holder de lengre på varmen. Det kan bety 0,5-1 grad varmere vann enn omgivelsene og det skjønner sjøørreten. Dessuten gjør det at byttedyra våkner fortere til liv også (børstemark, lopper, samt at det ofte er overvintringsplasser for stingsild).

- Fisk steder med typiske marbakker. Når lufta er kald er gjerne overflatevannet (øverste meteren-isch) kaldere enn vannet lengre ned. Ikke helt uvanlig at ørreten da holder seg i det litt varmere vannet, men likevel med kort vei inn til maten som kan finnes på grunnere vann når sola vekker det til liv. Mang en fisk har jeg fanga akkurat i det flua dras over kanten av marbakken, de skyter opp fra dypet!

- Flytt deg, fisk over mest mulig vann. Kanskje det viktigste tipset. Lite vits å vente på ørreten, du må oppsøke den. Og da er det bare å være bevegelig. Bilen er sjøørretfiskerens beste redskap sies det og det er ikke helt usant det.... 

Hva gjelder fluedobbe tror jeg personlig ikke at lengden mellom dobbe og flue har allverdens å si med mindre det er helt blanke forhold. Men en stanglengde er likevel en grei tommelfingerregel, da får flua en litt mer dansende gange siden fortommen blir litt mer fri. Husk å variere inntrekk. Spinnstopp. Raskt og sakte. Nå på kalde forhold kan fort et triks være å sette på en litt mer synkende dobbe som fiskes sakte rett over bunnen i stedet for å bare holde seg i overflata. Sjøl fisker jeg bare med liten lettdressa rosa reke på vinteren, men det aller viktigste er at du har trua på det du fisker med. En ørret på hugget tar gjerne det som kommer forbi. Så da gjelder det bare å finne en som er på hugget da.....

SKitt fiske!!

  • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå