Terje Hermann Barø

Sjøkrepsfiske Trøndelag kysten

Recommended Posts

Hei

Vi er en gjeng som har tenkt å begynne med fiske etter sjøkreps utenfor fosen (fra Lysøysundet til Stokkøya), og lurer på om det er noen som har erfaringer fra disse områdene. DA tenker jeg først på bunnforhold, dybde og evt. samt plasser (i nærheten av). Skal prøve oss på flere områder, som vi har pekt ut fra sjøkart og bundforhold (mudder, SI på sjøkartet).

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Spennende! ble det noe av det?  Synessjøkreps er utrolig godt, men virker veldig komplekst og vanskelig å fiske etter.. samt at man trenger en kraftig teinehaler eller allerhelst kraftblokk.. Har bare kosebåt, så jeg kjøper på Mega! hehe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Snadder ja! Fisker inne ved trondheim jeg. Får de på litt forskjellige dyp. Men det er ikke så avansert annet enn at det er litt tungt å hanskes med når man kommer dypt med lange lenker. Skikkelig haler er et must.

 

det er bare å prøve seg frem. Tror bunnforhold er viktigere enn dybden i seg selv. Et skikkelig ekkolodd er til god hjelp, hvis man kan bruke det. Har ikke truffet noen sweet spots enda så jeg ligger vel rett i underkant av 1 kreps per teine i snitt.... blir da noen kg til slutt men ikke noe å omsette nei..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...