Gå til innhold
Fiskersiden

Stor ørret i lite grunnt skogsvann.


JonasA
 Share

Recommended Posts

I dag var jeg å fisket i et lite skogsvann på hadeland. forventet ikke noe stort pga temperaturen i vannet som er rundt 20 grader. Dro ut og fikk noen abbor på første kastene. plutselig vaket det en stor ørret på kilo-halvannen rett ved siden av båten. kastet ut med en liten 4g rød spinner og fikk hugg av den store ørreten. fisken gjorde et høyt luftsprang og falt av kroken. et par kast senere fikk jeg hugg av en mindre ørret på samme sted, denne falt også av. Resten av dagen ble det ikke noe annet en små abbor. Vet noen hvorfor fisken bet på når det var så varmt i vannet? kunne det bare ha vært teritoriel ørret som forsvarte seg? og noen tips for å få en slik ørreet på i varmt vann? dette vannet er veldig grunnt og er veldig lite.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

det er vel egentlig helt umulig å vite hvorfor fisk biter. At den plutselig tok agnet selv om det var varmt i vannet var nok delvis et resultat av tilfeldigheter, at agnet dumpet ned rett i nærheten av der ørreten oppholdt seg. Mer påfallende var det kanskje at ørreten i det hele tatt oppholdt seg nær overflaten når vannet var så varmt. I slikt vær pleier i hvert fall oksygentrengende laksefisk å søke mot dypere og kjøligere vann, der det er mer oksygen. Men hvis vannet er grunt har den naturligvis ikke mange valg. Da må den klare seg under de forhold som gjelder. Og slik fisk blir som regel ganske passive og lite bitevillige. Men selv den tregeste fisk kan ta et agn hvis det blir dratt rett foran snuten dens...

I sommer har norske ørreter hatt det vanskelig, med overflatetemperaturer på opp mot 25 grader. Høyere temperatur enn det tåler ørret ikke, fordi så varmt vann ikke klarer å mette nok oksygen til å dekke ørretens behov. I vann som holder over 25 grader vil en ørret rett og slett kveles. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.