Gjeddekake Skrevet August 6, 2018 Rapporter Share Skrevet August 6, 2018 Hei, jeg sliter med at marken blir enten helt eller halvt dau i løpet av få dager og enda verre er det om jeg har hatt dem med på tur en eller flere ganger. Jeg har en helt topnodge markboks også som er designet for å beskytte mark mot varme om sommeren og maggot mot kulde om vinteren. Isolert boks med god ventilering gjennom flere pustehull i lokket. Marken blir dårlig likevel er det noen som har noen knep på lur til en oppgitt meitefisker? De virker relativt fuktige så tror ikke tørke i boksen kan være årsaken. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Bonavar Skrevet August 7, 2018 Rapporter Share Skrevet August 7, 2018 Jeg fisker ikke ofte med mark. Men når jeg gjør det føler jeg kanskje noe av det samme som du beskriver. For meg er det viktigste å prøve å holde marken unna varmen/sol osv. Prøv å plasser boksen i skyggen om det lar seg gjøre. Noen mark er også gamle eller dårlig opp bevart ved kjøp føler jeg. Hvor har du marken nå du ikke er på tur da ? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjeddekake Skrevet August 7, 2018 Forfatter Rapporter Share Skrevet August 7, 2018 Denne sommeren har såklart vært unik på mange måter og sliten mark er vel uunngåelig antar jeg. Synes likevel at behandlingen jeg har gitt dem burde holde til ei uke minimum. Jeg har forsøkt med oppbevaring i "varmt" kjøleskap på 7 celsius. Da har marken vært kaldt og kviknet til først etter 2 timer på tur. Ellers har jeg hatt den liggende i kjelleren hvor temperaturen har ligget på 22-23 grader i sommer. Jeg vet at mark skal oppbevares på 5-15 grader, men foruten den noe mislykkede kjøleskap varianten min så har jeg ikke noen mulighet for å ligge i denne sonen før høsten kommer. Men blir fortalt på Noroco at mark lagret under riktige forhold skal kunne leve i månedsvis så under ei uke i litt for varm eller litt for kaldt synes jeg er skuffende. Ja, forsøker alltid å holde boksen unna sola på tur og legger den gjerne inntil kald drikke eller indirekte fryseelementer. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Fauxdinand Skrevet August 7, 2018 Rapporter Share Skrevet August 7, 2018 Marken min har stort sett overlevd verste hetebølgen. Jeg har ikke tilgang til " varmt" kjøleskap eller kjeller. Kun et hjørne av soverommet med litt kaldere gulv enn ellers. Hatt dem i en 8-9 liters, glasert krukke/ verandapotte ( noe fra plantasjen) - med lecakuler i bunnen, godt med fuktig jord toppet med halvråttent bladverk og med fiberduk som lokk for å dempe fordampning. Needless to say: plukker ut den marken jeg trenger før fisketur til en markboks. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
TT Skrevet August 7, 2018 Rapporter Share Skrevet August 7, 2018 5 minutter siden, Fauxdinand skrev: Needless to say: plukker ut den marken jeg trenger før fisketur til en markboks. En digresjon; en gammel, ihuga markfisker jeg kjenner, har flere ganger båret med seg en ti-liters bøtte med mark for en uke i Femundsmarka. Men da snakker vi 1000-1500 mark ... 1 Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
erik Skrevet August 7, 2018 Rapporter Share Skrevet August 7, 2018 (endret) Da jeg drev med meitefiske brukte jeg et rektangulært tapetlimspann i plast på 15-20 liter med lokk. Lokket ble perforert med noen hundre små hull for lufting. I spannet var det jord og dødt løv på toppen. Bøtten ble om sommeren oppbevart nederst i et kjøleskap (eget fiske-kjøleskap i garasjen med mark, mais, bollies etc...) og ellers i kjelleren. Greia var å holde rett fuktighet og jevnlig fylle på med løv og gress. Dagen før fisketur snudde jeg bøtta på hodet, for marken trekker ned i bøtta og dermed lå de lett tilgjengelig for meg på fiskedagen hvor jeg la de jeg trengte i en mindre boks. Det var tydelig at marken trivdes i bøtta, for de formerte seg. Endret August 7, 2018 av erik 1 Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Rage Skrevet August 31, 2018 Rapporter Share Skrevet August 31, 2018 Jeg har all meitemarken i kjøleskapet jeg. Øverste hylle. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Fiskenoob Skrevet April 12, 2019 Rapporter Share Skrevet April 12, 2019 Min erfaringer at å fylle på med en t-skje eller to (avhengig av størrelse på boksen) samt litt jord fra fiskeplassen gjør underverker for lengden marken holder seg. dette forutsetter selvfølgelig ferskvannsfiske da. oppbevares i kjøleskap i etterkant. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.