Mrsivoje

Bombarda fiske etter HA

Recommended Posts

Tenkte meg en tur ut i Sandefjord området og prøve meg på Havabbor! Siden fluestanga mi er på reprasjon tenkte jeg og prøve meg med flue og bombarda! Er det noen som har fisket HA med det og som kan si noe om de faktisk har fått noe? Tar imot tips til hvor det kan være lurt å fiske etter HA i sandefjord også, men har en plass jeg skal prøve ihvertfall! Har ikke tilgang til båt dessverre :(

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fluedobbe funker utmerket! Brukte det mye i Vestfold på starten av 2000-tallet og fanga endel havabbor. Fiska mest i Larvik-traktene, spesielt mye på Mølen. Gjerne om natta, fanga mye på både store mørke streamere og mindre muddlers. Havabboren gikk og beita krepsdyr i tanga.

Har ikke antennene like mye ute i Sandefjord som før, men Asnes, Tangenbukta, Langeby, Vøra, Granholmen og Sandvika er vel klassiske plasser i Sandefjordsfjorden. Ellers er jo ytre kyst rundt Kjerringvik og Ula gode steder, men da er du over i Larvik.

  • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Tusen takk for svar! Tenkte å prøve ut susebukta og litt rundt der! Ikke umulig at jeg tar en tur til ett av stedene du nevner :) 

Hvor fort sveiver du inn når du fisker etter HA med flue og dupp? Regner med at jeg kan sveive litt fortere og legge in noe stopp? Og du tror at kvelden er way to go? 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har aldri prøvd etter HA i de traktene, men hele Østre Nes, York, Årø og Engø (og ikke minst Langø litt lengre nord) har jeg tråkket på våren og høsten etter sjøørret. Og gode sjøørretplasser er jo gjerne også plasser der HA dukker opp - det er jaffal mine erfaringer.

Innsveiving med fluedobbe prøver jeg å tenke som fluefisker. Jeg gir mest mulig liv i flua for å kompensere for den "snerten" jeg mister ift flueinntrekk. Smånapping med stangtuppen, små pauser, spinnstopp, plutselig raskt osv. Personlig har jeg mer tro på livlig innsveiving enn den maskinsveivinga jeg ser mange andre fluedobbefiskere driver med. Uten å påstå at jeg har fasiten... I tillegg binder jeg egne fluer til fluedobbefiske som er noe mer fortynga i front ift fluefiskefluene mine, til fiske på dagen i det minste. Nattfluene skal jo helst gå i silhuett mot himmelen og fortynges sjelden. Når jeg fisker natta drar jeg ofte ganske sakte inn med hyppige spinnstopp.

Det med nattfiske på sommeren er primært for å unngå makrell og horngjel som på mange plasser kan være en plage i lyset, men som slutter å bite i mørket. I tillegg er det noe eget med den stille sommernatta og plaskende stimer av havabbor eller rullende sjøørret.  Men HA er absolutt en dagfisk også altså - så det er egentlig bare å komme seg ut og fiske!

  • Thanks 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå